» »

E51 ali N95?

E51 ali N95?

El Nino ::

Torej, vprašanje je preprosto. Prijatelj kupuje nov telefon, opazil je na bolhi dobre ponudbe rabljenih Nokii, in sicer lahko dobi za 200€ tako E51 kot N95. Jaz ga prepričujem v nakup N95, zaradi njenih miljavžent funkcij, vendar se on bolj nagiba k nakupu E51, predvsem zaradi bolj všečnega designa in tudi boljše baterije. Ker je dilema velika, se obračam na vas. Katerega bi vi priporočili in zakaj?

Hvala že vnaprej

LP

Reaper ::

Nokio N95. Imel sem 3 navadne N95-ke, zdaj pa si lastim N95 8GB. N95 priporočam zaradi tako kot si že povedal velikega števila funkcij ki so na voljo in zaradi kvalitete, res da se nekaterim razmaje slider, to je pa tudi skoraj vse poleg malo manj zmogljive baterije. Bral sem da se veliko ljudem na e51 začne ohišje zvijati, dobi "luft", začne nadležno škripati, nekatere tipke ne primejo ob normalnem pritisku, potrebno jih je močneje pritisniti predvsem tipka "5" tako da N95 all the way.

El Nino ::

Ni bilo nobenih težav z GPS-om? Na nekaterih tujih forumih (ne spomnem se več kje natančno) sem prebral, da je imelo kar nekaj ljudi probleme z GPS-om.

ender ::

Jaz imam E50 (enaka, kot E51, samo brez fotoaparata) že precej časa, in mi deluje brez problemov. Baterija je pa že od začetka bolj tako-tako (samo mogoče sem se razvadil, ker sem imel prej 6310i).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

BluPhenix ::

Eno je multimedia telefon, drugo pa business telefon. Glede na to, da na obej laufa Symbian imata praktično enako funkcij.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

BigWhale ::

Reaper, kako hudica si lahko ze tri N95 zameljal? A so tolk zanic? ;>

AndrejS ::

Jaz imam E50 (enaka, kot E51, samo brez fotoaparata)



To ni nikakor res. Obstajata dva modela E50. En je s fotoaparatom, drugi brez.

E51 ima HSPDA, ki ga e50 nima, ima tudi wlan ( za e50 nisem siguren) in še veliko drugih stvari.

Reaper ::

@BigWhale: ne nisem jih zamenjal :) tako so mi bile všeč da sem imel 3 sočasno ;) potem pa sem jih po družini potalal in si kupil N95 8GB, ki je praktično ista, le nekaj malenkosti je drugačnih (zaslon,baterija, RAM, 8GB spomina in hitrejše povezovanje GPS-a)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Reaper ()

mktech ::

e51 - tukaj je blo ze nekaj napisanega glede e51.
mene blazno motijo slide ali pa "prepogibni" telefoni. zame osebno je to vecji minus kot to, da baterija zdrzi dva do tri dni. ce tvojega prijatelja to ne moti naj vzame n95.

mihajlo carr ::

mktech zakaj pa te to moti?

Hardstyle ::

Verjetno zato, ker je ena stvar več, ki se lahko pokvari :)

El Nino ::

No, prijatelj je vzel E51, se mu je zdelo brezveze met GPS pa vse to ker pravi da ne bo nikoli rabil. Sem si pa zato jaz ubodel N95, me je narajcal ko sem ga pred enim tednom v Mobitelovem centru v Gorici imel v rokah vklopljenega. Včeraj sem ga dobil, baterijo že enkrat polnil :D (je delal GPS pa WLAN seveda kot zmešan), drugače prvi vtis izjemen. Drsni telefoni so mi itak od nekdaj všeč, v nasprotju z mktechom, ekran je res super, fotoaparat tudi, slike so ostre, da urežeš gor. Glasbo reproducira dobro (ker so priložene slušalke crap, sem ga sprobal s Sennheiser px10), ni tako dobro kot iPod seveda, vendar obenem veliko boljše kot pa moja bivša Nokia N70.

Kupil sem ga pa rabljenega, 3 mesce starega, super ohranjenega z 2GB kartico + prednaloženo Garmin navigacijo za 230€. Toplo priporočam vsakomur, ki pogleduje za telefonom iz tega ranga.

BigWhale ::

Jaz sem pa vsel N95. Staro varianto. Zdaj je cenovno v bistvu dovolj ugodna, ce podaljsas narocnino. Dve stvari, ki sta precej moteci na telefonu je cas, ki ga rabi, da dobi GPS signal (kot, da ne bi bil ves cas ze prisoten heeh) in pa to, da TomTom ne podpira internega GPSa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

mihajlo carr ::

moja mtka jo ma tud pa pri gps-u res mal dovg traja ja...samo ne vem a če garmin naložiš je kej bolš?
drugač ma pa ta nokia zeelo močen zvočnik

El Nino ::

Ja, zvočnika (sta 2, stereo) sta 1A liga za telefon. Res dober zvok. Se strinjam, je GPS počasen.

LuGi ::

Če dam N95 na dock v avtu dobi signal v 1-2min max! Aja uporabljam pa garminxt :)

Reaper ::

vključite si AGPS. ko vas garmin vpraša če želite določiti dostopno točko, za hitrejše določanje položaja, določiš planet mini oziroma podatkovni prenos in se poveže zelo hitro. na moji n95 8gb traja okoli 5 sekund če ni močno oblačno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia n95 ali kaj druga?

Oddelek: Mobilne tehnologije
455015 (2871) alexa-lol
»

iPhone le za uporabnike v zmernih podnebjih

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
445857 (2734) bluefish
»

W960i, N95, E51, SGH-G810 - komentarji?

Oddelek: Mobilne tehnologije
234602 (4288) Dr_M
»

Nokia E51

Oddelek: Mobilne tehnologije
102434 (1789) krho
»

Sony Ericsson W960i ali Nokia N95 8GB ali raje kateri drugi?

Oddelek: Mobilne tehnologije
242673 (2282) strictom

Več podobnih tem