Forum » Programiranje » [java] printstream v outputstream
[java] printstream v outputstream
kriko1 ::
Delam na enem parserju za xml (JAXP - dom). Stvar se mi zatika pri debuggiranju - rabim output tega xml-ja ki ga ustvarjam.
Večina tutorialov kaže na to rešitev:
ki pa seveda ne dela, saj System.output je PrintStream, medtem ko pa metoda output pričakuje OutputStream. Se da OutputStream kako pretvorit v PrintStream?
Sedaj uporabljam začasno easy rešitev, vendar mi izpisuje xml vse v eni vrstici.
Večina tutorialov kaže na to rešitev:
try {
try {
XMLOutputter serializer = new XMLOutputter();
serializer.output(doc, System.out);
}
catch (IOException e) {
System.err.println(e);
}
} catch (java.io.IOException e) {
e.printStackTrace();
}
ki pa seveda ne dela, saj System.output je PrintStream, medtem ko pa metoda output pričakuje OutputStream. Se da OutputStream kako pretvorit v PrintStream?
Sedaj uporabljam začasno easy rešitev, vendar mi izpisuje xml vse v eni vrstici.
kriko1 ::
Ne vem zakaj se mi to dogaja, ampak potem ko postam na forum pa takoj najdem rešitev
Uporabil sem tisto t.i. "začasno" rešitev in s pomočjo parametrov Transformer-ja nastavil da mi lepo printa xml na sys.out:
Uporabil sem tisto t.i. "začasno" rešitev in s pomočjo parametrov Transformer-ja nastavil da mi lepo printa xml na sys.out:
TransformerFactory xformFactory = TransformerFactory.newInstance();
try {
Transformer idTransform = xformFactory.newTransformer();
Source input = new DOMSource(document);
Result output = new StreamResult(System.out);
try {
idTransform.setOutputProperty("omit-xml-declaration","yes");
idTransform.setOutputProperty(OutputKeys.METHOD, "xml");
idTransform.setOutputProperty(OutputKeys.INDENT, "yes");
idTransform.setOutputProperty("{http://xml.apache.org/xslt}indent-amoun..., "3");
idTransform.transform(input, output);
} catch (TransformerException e) {
// TODO Auto-generated catch block
e.printStackTrace();
}
} catch (TransformerConfigurationException e) {
// TODO Auto-generated catch block
e.printStackTrace();
}
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Android] Bluetooth aplikacijaOddelek: Programiranje | 1094 (957) | marjan_h |
» | [Android] Nov tip shranjevanja slikeOddelek: Programiranje | 2192 (1316) | urosz |
» | [Android] Kaj metoda vrne?Oddelek: Programiranje | 925 (763) | virusss8 |
» | Java in pošiljanje elektronske pošte!!Oddelek: Programiranje | 1363 (1264) | janez_janez |
» | Kako pošiljanje datotek v JAVI.Oddelek: Programiranje | 1843 (1714) | kopernik |