» »

kaj sem, če sem skuril pri navijanju?

ReBi ::

Pozdravljeni. Včeraj sem se lotil dodatnega navijanja, me je zanimalo, do kje gre. Spreminjal sem samo voltažo in fsb.Pri 3,18 ghz je tekel čisto vredu. Ko sem v biosu spremljal temperaturo (53 stopinj), je BIOS... hm ZMRZNIL? ugasnil sem pc in ga spet prižgal. en dolg pisk in trije kratki, kar pri asusu pomeni, da ne najde grafične. po dveh urah se je za hip prižgal ekran, pa spet ugasnil. ventilatorji delajo, diski se vrtijo. Kaj sem skuril, oziroma kaj je šlo narobe? Imam E6550, asus p5k, nvidio8500.

dragana ::

Poskusi resetirati BIOS. To storiš z jumperji, oz. odstranitvijo baterije za nekaj sekund. Če ni nič skurejno se bo računalnik zbudil.

se pravi da še obstaja rešitev?:D hvala! takoj ko pridem iz službe.

Tilen ::

Kurjač!
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

StandAgainst ::

Kurjač!

Tilen, ta je pa dobra :D !

5er--> ::

Ah... na teh novih ploščah težko kaj zažgeš. Kot so Ti že predlagali, poglej v navodila kje imaš na matični reset jumper, ga premakni za par sec (lahko tudi odstraniš baterijo, pc izklopiš z elektrike in parkrat pritisneš stikalo za vklop), ga vrni na njegovo prvotno mesto in stvor bi mogu ponovno oživet.

Edit:
"Pri 3,18 ghz je tekel čisto vredu."
To, da je bila na monitorju slika še ne pomeni, da je blo vse čisto vredu. Po vsaki spremembi testiraj stabilnost sistema s temu namenjenimi programi... ko sem se jaz še s tem igral je bil popularen Prime95, zdaj za večjedernike poznam Orthos, za tesitrat ram imaš Memtest... ostalo bo pa kdo drug povedal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 5er--> ()

navit je bil na 3,18 kar nekaj časa in windowsi so lepo tekli.

po resetu biosa pc deluje brezhibno... ^^

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšlo Linuxovo jedro 4.1

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
1327343 (13571) čuhalev
»

Primerjava moči AA baterij 1.5V alkalna vs. 1.2 akumolatorska

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika