Forum » Loža » plinsko peč, a katero?
plinsko peč, a katero?
Glodko ::
LP, ker je stara plinska peč odslužila svoje iščem novo, a kaj ko je sedaj tok nekih tipov in vrst teh peči da se enostavno utaplam noter. Edino kar vem je da bi bila firme Junkers, ogrevala pa bi 3-sobno stanovanje - kletno. Se kdo kaj bolj spozna na to, mi lahko kej svetuje?
Invictus ::
Peči je malo morje.
Uporabi malo najdi.si, pa ti bo vrglo cel kup podjetij, ki se s tem ukvarjajo.
Raje si kupi kako električno centralno. Bi bilo zdaj skoraj isto, kar se tiče cene ogrevanja, pa še plina ni v stanovanju.
Izkoristek je pa lahko zelo dober, če imaš 3-fazni tok.
Jaz imam plinsko peč, ampak bi jo takoj vrgel ven, če bi jo lahko ...
LP I.
Uporabi malo najdi.si, pa ti bo vrglo cel kup podjetij, ki se s tem ukvarjajo.
Raje si kupi kako električno centralno. Bi bilo zdaj skoraj isto, kar se tiče cene ogrevanja, pa še plina ni v stanovanju.
Izkoristek je pa lahko zelo dober, če imaš 3-fazni tok.
Jaz imam plinsko peč, ampak bi jo takoj vrgel ven, če bi jo lahko ...
LP I.
Glodko ::
Ravno to je, podjetji je preveč, in to je dans tko da te nategnejo če te le lahko, zato bi si rad razčistil prej določene osnove in podobno, da bom vedu okvirno kaj oni men govorijo da me ne bodo pelal na led. Obstaja kakšna stran kjer so te osnove in izrazi kaj razloženi? Sam nisem uspel najti nič koristnega. Nekaj v stilu razlag osnovnih pojmov, ker sem na tem področju čist zelen.
Invictus ::
Imaš tri tipe peči:
- navadne
- na prisilni vlek
- kondenzacoijske (ponavadi so na prisilni vlek).
Navadnih mislim da sploh ne smejo več montirat od oktobra lansko leto. Problem pri njih je zajem zraka, ki poteka iz prostora, kar spet pomeni da moraš imeti dobro prezračeno stanopvanje.
Peči na prisilni vlek imajo zajem zraka narejen preko dimnika in so neodvisne od zraka v stanovanju. Mislim da so sedaj celo obvezne. Priporočam to varianto, če imaš možnost. Lahko se pojavi problem glede montaže dimnika (mora biti en meter od oken), ali pa če ima blok skupen dimnik, kjer imajo vsi navadne peči.
Kondenzacijske peči znajo izkoristiti še toploto dimnih plinov (kao imajo potem izkoristek večji od 100% -> reklama seveda, tega ni možno). Te peči so precej dražje in če računaš porabo plina ter višjo ceno, se niti v 10 letih ne splačajo.
Sicer pa so iskalniki tvoj najboljši prijatelj. Na to temo je v Sloveniji kar nekaj forumov.
- navadne
- na prisilni vlek
- kondenzacoijske (ponavadi so na prisilni vlek).
Navadnih mislim da sploh ne smejo več montirat od oktobra lansko leto. Problem pri njih je zajem zraka, ki poteka iz prostora, kar spet pomeni da moraš imeti dobro prezračeno stanopvanje.
Peči na prisilni vlek imajo zajem zraka narejen preko dimnika in so neodvisne od zraka v stanovanju. Mislim da so sedaj celo obvezne. Priporočam to varianto, če imaš možnost. Lahko se pojavi problem glede montaže dimnika (mora biti en meter od oken), ali pa če ima blok skupen dimnik, kjer imajo vsi navadne peči.
Kondenzacijske peči znajo izkoristiti še toploto dimnih plinov (kao imajo potem izkoristek večji od 100% -> reklama seveda, tega ni možno). Te peči so precej dražje in če računaš porabo plina ter višjo ceno, se niti v 10 letih ne splačajo.
Sicer pa so iskalniki tvoj najboljši prijatelj. Na to temo je v Sloveniji kar nekaj forumov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Crknila mi je plinska peč (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14303 (3219) | mason6 |
» | Koliko plina porabi plinska peč?Oddelek: Loža | 8305 (3668) | m0LN4r |
» | Večkrat prekoračena maksimalna količina CO v stanovanju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15122 (6124) | sandmat |
» | Katera plinska kondenzacijska peč?Oddelek: Loža | 11903 (8100) | Arzen28 |
» | Povečanje vleka dimnika (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 38330 (17754) | Kac |