» »

Program za vodenje gospodinjstva

Program za vodenje gospodinjstva

aitar ::

Pozna kdo kakšen program za vodenje gospodinjstva v povezavi z stanji na kontih, koliko gotovine, itd...

Mislim, če recimo plačam položnico ali račun online da se avtomatično aktualizira tudi stanje na kontu.
Primer: Online plačam položnico za elektro (70€) in s tem se mi zmanjša vsota na kontu za ta znesek, hkrati pa se mi pri recimo mesečnih izdatkih pojavi "elektro: -70€". Lahko tudi tako, da te pri izdatkih program vpraša, kako si plačal to položnico (cash, konto1, konto2,...).
Obvezno pa mora biti možnost odprtja večih kont!
Dobrodošlo bi bilo tudi vnos konstant (recimo stroški vodenja računa, krediti,...)
Mesečna ter letna evidenca je seveda samoumevna.

Lahko tudi nekaj malega stane, najraje pa bi ga imel (če ga seveda v SLO jeziku ni) v nemščini, angleščina je tudi OK.

Hvala v naprej!

ali3n ::

Mama 1.0 ?:D

MS Money ni ok?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ali3n ()

Hvala, ne poznam niti enega, zato pa sem vprašal.;)

Bom probal najprej z "mamo" :D

madog ::

Pa mora biti prav program

Že nekaj časa nazaj sem malo brskal o mesečnih izdatkih in vodenju porabe in sem spotoma naletel tudi na eno excel tabelco lepo razdeljeno po mesecih na koncu pa vse lepo povezano v grafe, razpredelnice, in ne vem kaj še vse ostalo. kako se je temu reklo sem že pozabil ampak če malo poguglaš boš našel je pa bilo v angleščini.

Ziga Dolhar ::

Jest že od 2003 uporabljam MS Money in sem zadovoljen.
https://dolhar.si/

Spajky ::

Jest že dve desetletji uporabljam program "zvezek und swinčnik" (stanje; prihodki/odhodki mesečno/letno; obračun); do zdej sem napolnil 3 zvezke.

Mesečno sem dodajal tudi kurs pomembne valute za referenco, pa tudi zlata občasno. Tako lahko delam primerjave za nazaj, če kdaj slučajno rabim!

Nekaj minimalne discipline, pa je. Računalniški podatki IMHO ne bi toliko zdržali dolgo. 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

opeter ::

Se strinjam s Spajkyjem. Zvezek & svinčnik kombinacija pelje scat celotno računalniško vodenje podatkov.

Ne rabiš čakati, da se naloži OS, ne rabiš elektrike (razen, če pišeš zvečer ob luči), podatki se ti ne morejo izgubiti (razen če ti nekdo strga ven list, vrže zvezek v smeti, ali pa ti pogori stanovanje - v primeru je tudi z računalnikom konec - aja, uporabljate Google Docs?).

Ima pa Z&S kombinacija eno pomankljivost: nimaš iskalnika. Vendar če imaš nek pameten sistem sortiranja podatkov v zvezku, lahko skoraj še enkrat hitreje najdeš tisto, kar iščeš.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Hvala za nasvete, odločil pa sem se za WISO Haushaltsbuch 2008. Prav pisan mi je na kožo. Tudi kompletno bazo lahko shraniš, tudi na USB ključek.

Glede Z&S: ta metoda ima eno ogromno pomanjkljivost: ne moreš je "zakodirat" (razen seveda če imaš v hiši varen sef).

kulSMS ::

prosil bi koga ki si zapisuje izdatke, da dopolni moj seznam mesečnih, letnih in več letnih stroškov: (Rad bi ocenil za kolikšen znesek na mesec lahko varčujem.)

stanovanje
položnice
(voda, elektrika, odvoz smeti, davki, zdravstveno, telefon, internet, tv,stanovanje...)
hrana služba
vsakodnevni nakupi v trgovini
gorivo (javni prevoz)
nakupi za računalnik
-----
avto zavarovanje, pnevmatike, redni servis
-----
večji nakupi (vsakih n let TV, hladilnik, pralni stroj, zamrzovalna skrinja,...)
če je hiša stroški za obnovo

fosil ::

A nakupi za računalnik so kr svoja postavka? :D
Manjka ti recimo še dopust pa darila (še posebej okrog novega leta).
Je pa tako, da vseh izdatkov nikakor ne boš mogel predvidet, vedno se pojavi kaj nepričakovanega (recimo se ti povari avto).
Pa tudi stvari kot so obnova hiše, to bi lahko že spadalo pod varčevanje in ne ravno pod redne izdatke, še posebej kakšne večje zadeve. Ali pa recimo pralni stroj, običajno kupiš novega ko stari crkne in je popravilo predrago in se ne splača, to se ti pa lahko zgodi po 5 letih ali pa po 15.
Tako je!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzajemna - neupravičena izvržba

Oddelek: Loža
385948 (4346) Daniel
»

Vodenje Financ

Oddelek: Programska oprema
63016 (2763) sese12