» »

HDD KAMERA??

HDD KAMERA??

matrix2 ::

imel bi eno vprašanje in sicer odločam se nabaviti ali bolšo DV ali HDD kamero, vendar sedaj me nekaj bega. Pri DV kameri sem spravil na eno mini DV kaseto 60min videa, kar pa prevedeno v Gb pomeni okoli 13Gb. Zato se mi ponuja vprašanje na račun česa spraviš na kamero z 20Gb diskom 5ur videa??

Vprašal bi va kaj je ta trenutek bolje nabaviti HDD, DV ali DVD?? Namreč pri kvaliteti videa sem zelo natančen, do sedaj sem imel DV brez zrnatosti, kock ali zamegljenosti!! Kako pa je z tem pri HDD ali DVD??

aljazh ::

Zato se mi ponuja vprašanje na račun česa spraviš na kamero z 20Gb diskom 5ur videa??

Na račun večje kompresije, kar pomeni slabšo kakovost slike. Če si zelo občutljiv na kakovost, bi ti HDD kamere, ki snemajo s takšno kompresijo (običajno mpeg2) osebno odsvetoval. Druga pesem so seveda profesionalne rešitve kot na primer Firestore, ki snemajo v DV ali OMF.

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: podtalje ()

Trancedeejay ::

HI
Mene pa zanima kaj ti nuca ne vem kaksna kamera, kjer itak s prenosom na DVD izgubi kvaliteto. Sam imam dokaj uredu kamero(Sony DCR-TRV940E), pa sam pretvorim v MPEG 2 da lahko spravim na DVD. Torej ce tako pogledamo, kje je point?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

brezdelnez ::

Kaj je pa z HDD HDV kamerami se splača njihov nakup glede na to da se vse odvija v HDV formatu in še 16:9. gledal sem sony hdr-sr1e za cca 300.000 sit.

HVALA za odgovore.

no ja z tem sem že zaključil, da video več ne pečem na DVD-je saj kot najprej moraš kompresirati in izgubiš na kvaliteti, kot druga pa tile DVD-ji čez nekaj časa dobesedno raspadejo in na zgodovinski dogodek lahko kar pozabiš.

Zato jaz podatke pomembne vrednosti
shranjujem kar na HDD WD-360Gb eden trenutno najbolj zanesljivih diskov na trgu. Menjal v desetih letih že 30 diskov od tega polovica WD-jev in nobeden crknil razen trije Maxtor, pet-IBM.... itd.;((

Video lahko arhiviraš tudi tako, da ga pustiš kar na kaseti, kar pa je ta trenutek še najbolj zanesljiva in kvalitetna opcija. Vendar tudi najdražja, bistveno ceneje je poknit video na HDD in ga imet samo za arhiv. Saj je samo še trenutek časa, ko bodo na trgu le še HDD ali memory stick kamere....

Skratka svetujete mi naj se ta trenutek še izogibam HDD kameram, torej ostane mi DV, res je že malo preživet format, vendar če ni druge opcije pač DV. Ker za kamero pa ne mislim dajat več kot 400€, saj jo imam le za domačo uporabo, kakšne dogodke ali fešte...

Calligula ::

HDV HDD kamero cisto in samo Panasonic HDC-SD1. Iz Amerike jo ze lahko narocis, h nam pa pride marca.

Bojda prekasa SR1 po kvaliteti slike in spravi eno uro na SD kartico v formatu AVCHD. Skratka zelo dobro zakompresira v H.264 kodeku prakticno brez izgub.

Ena 4 giga kartica je ze prilozena se pa precej poceni (cca 70 Eurov) dobijo tudi 8 giga kartice.

In ni nobenih gibljivih delov, zvok snema v 5.1 surroundu, lahka, majhna, 3CCDji,.. Cena pa je cca 1400 USD.
Pri nas bo to verjetno slo v Eure.

Calligula poznaš mogoče še kakšno hdv kamerco da bi bila vredna nakupa za tole panasonic sem zasledil da bo koštala cca 300.000 sit.
ALi pa mogoče kakšno drugo, ki bi bila best buy samo da ni miniDV.

HVALA

ja tale super druper HDV- HDD format je cool:D

Vendar par vprašanj preden, bi se sploh splačalo razmišljat?? Recimo si svobodnjak in rad posnameš na morju saj pet ur videa. Kaj v tem primeru, a potem to pomeni, da moraš še za dodatno opermo odštet 1400€:D

No ja hvala za vijolice, potem moram biti pa že totalni prof, da bi bilo racionalno, najbolše sin od Jankovića>:D Tukaj pa že zopet postane problemček arhiviranje!! A mogoče na DVD-je:D

Kakšno opremo? Vse ka rrabiš je računalnik da preneseš film in par DVD-jev da lahko prenašaš okol mal za pokazat pa gledat na dvd predvajalniku. Vse zadeve se vrtijo okli HDV-ja tko da nebi bilo slabo kakšno nabavit če seveda imaš namen kupovat kamero. Je pa tudi res da je zadeva za enkrat kar precej draga, ker je še dokaj mova zadeva. Jaz jo tudi nameravam kupiti kakšno kamero pa nevem katero naj kupim vem pa da se v Celovcu dobijo za cca 100.000 sit ceneje kot pri nas kar ni malo pa še euro garancijo majo.

jurcek ::

jaz osebno sem gledal tega panasonica, ker ga je kolega kupil v ameriki...je dober.
sem pa imel možnost primerjave z sr1 in me je sr1 kar presenetila. mogoče zaradi CMOS senzorja...meni osebno je bla slika bolj všeč pri SR1.

če pa imaš tako rad kasete pa si poglej HC1 ali pa HC3 model. to pa sta HD kameri na kasete. Ampak bo tudi strošek za kasete višji, saj stane ena taka kaseta okoli 2300sit oz. 10€. imaš pa še vedno možnost preklopa med HD ali pa DV.

Calligula ::

Panasonic ima baje zelo dobre in preproste rocne nastavitve, ki naredijo sliko se precej boljso, SR1 pa menda dela precej artefaktov pri gibanju objektov ali kamere.

Sam predvsem upam, da bodo tovrstne kamere firmwersko nadgradljive ipd, da se da sproti updatat njihovo zmogljivost.

Kamere z gibljivimi deli v smislu mehanizmov za kasete, DVDje,.. pa mogoce tudi diske mi pa cedalje manj disijo.

Tudi AVCHD se pa bojda ze da editirat tudi z povsem obicajnimi programi. Najprej video samo pretvoris v AVI in potem naredi editing v programu in namesto, da bi tisti file, ki vsebuje podatke o editiranju uporabil za AVI ga applyas na originalni video in ga tako obreze...

ipd...

JurijTurnsek ::

kolikor sem jst bral po internetu folk odsvetuje HDD kamere če misliš karkoli naprej editirat, ker se bo s ponovnim re-encodingom dodatno izgubla kvaliteta in boš hitro videl jpg vzorce na končni sliki (če ne boš na mobitelu gledal |O )...

meni se minidv še ne zdi preživet format, ampak bi pa bil vesel klipov in traku, ki ga lahko presnameš (nekaj kar ne bi rad)
http://www.slatnaskejta.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup videokamere (SD proti HD)

Oddelek: Zvok in slika
203539 (3125) roCkY
»

nakup VIDEO KAMERE

Oddelek: Zvok in slika
82633 (2392) Mlchk
»

Dajte me malo razsvetlit o videokamerah...

Oddelek: Kaj kupiti
392995 (2141) BaTeMaN
»

Katero kamero kupiti

395223 (4062) Gwanaroth
»

Kater tip kamere kupiti?!

484148 (3299) nodes

Več podobnih tem