» »

Urban Exploration

Urban Exploration

Freezy ::

UE je kot mnogi veste infiltracija v zapuščene stavbe, kanale, you-name-it. Ful so me pritegnile fotke na netu pa bi mogoče še sam s prijatelji probal kaj takega pa me zanima, če je kdo od vas že poskušal s tem. Predvsem me zanimajo vaše izkušnje, kakšno opremo ste imeli, kakšni so zakoni glede tega, uglavnem čim več.

El Nino ::

No ja, sam sem nekajkrat s sovrstniki iz mojega kraja raziskoval nek kvazi tunelček, po katerem teče hudournik z bližnjega hriba. Prilezli smo kake 400m daleč. Bilo je poleti, bili smo v kratkih hlačah, kratkih majicah in supergah, s sabo smo imeli vsak svojo maglite-ko. Po že omenjeni razdalji smo se ustavili zaradi blata, ki je bilo tam nekje visoko kar 20cm, malo čez tisto 'lužo' blata, ki je bila velika cca. 4x2m smo opazili tudi precejšnjo 'hordo' podgan,zato pač naprej iz higienskih razlogov nismo hodili. Priporočam ti malo konkretnejša oblačila, kakor smo jih imeli mi (dolge hlače, majice z dolgimi rokavi), da se ne vsaka golazen prime nate.
To pa ni edini primer, recimo ti omenjaš raziskovanje po mestu, pri nas recimo, veliko hodimo po kavernah, ki so ostale od WWI (Soška fronta - bitka za Škabrijel). So kar atraktivna reč za raziskovanje, v njih zna biti precej hladno, zato priporočam kakšna bolj konkretna oblačila, neko obutev z dobrim oprijemom, vsaj dobre superge, če ne kaj več, saj zna hitro spodrsniti na zlizani kamniti podlagi. Priporočljiva je tudi kakšna naglavna svetilka, saj veš, tiste s 5,7, etc. led diodami, ki fajn svetijo.

Aja, pa še nekaj morate imeti - raziskovalno žilico in pa dobršnjo mero previdnosti ;)

elouise1979 ::

Uh, jaz imam veliko zeljo po tem UE, pa nimam tapravih ljudi okoli sebe. Sem se enkrat sicer odpravila v zapusceno vojasnico, vendar po nekaj minutah hoje po hodniku sem odsla ven ker se mi ni zdelo najbolj primerno da sama hodim tam notri. Drugace pa ko najdem koga, da gre z mano pa se takoj konkretno podam v ta 'hobi'.

Mi smo včeraj 'našli' še eno tako super lokacijo za to zadevo. Prav blizu moje hiše (cca. 100m stran) stoji zapuščena prodajalna in skladišče pohištva. Vrata skladišča so bila odprta in smo si v družbi 4h sovrstnikov drznili it tja not. Take zapuščene stavbe so super za UE, še kaj uporabnega se dobi noter. Prelezli smo celo stavbo (cca. 500m^2, 2 nadstropji + klet), bilo je kar zaje*ano, ker je bila zgradba polna razbitega stekla, povsod kabli, omet se lušči, ipd. Higienske razmere so itak obupne, smo naleteli na nekaj sršenjih in osjih gnezd, cele horde miši in nekaj podgan. Nekako smo uspeli priti celo na streho, ki je bla kar precej luknjasta in je blo kar srhljivo, ko se je nekomu udrlo spodaj, vendar je bil 20cm pod kritino lesen tram. Z eno besedo - adrenalinsko :D.

elouise1979 ::

Heh, zveni res super. Bi se vam kar pridruzila :D

Pyr0Beast ::

Jamarska društva bi vas bila vesela [:D]
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Mercier ::

Ali pa lokalni upravljalci kanalizacije. Sploh imajo profi opremo za UE, recimo kamere na daljinsko upravljanje.

:D

Kamere na daljinsko? Hm, nardim jst eno DIY pa prvežem na avtomobilčka mojo odsluženo N70 :D

pablohasan ::

se kaj dogaja na to temo? je kdo v lj, ki bi se tega lotil skupaj z mano??

sigi953 ::

A bi kdo šel tkole mal raziskovat? Sem videl po forumih, da je scena v tujini kar dobro razvita, lahko bi se še mi mal dobil al pa vsaj imzmenjal kakšne dobre lokacije.
Jaz vem za eno kar precej atraktivno mal čez italjansko mejo.

krneki0001 ::

Mi uporabljamo take zgradbe za airsoft. Je še bolj adrenalinsko.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

sandmat ::

enkrat sem zasledil na netu website z ruskimi zgradbami in raziskovanji starih vojašnic itd. Cel kup ogromnih tovornjakov za scude in podobno. Precej pritegne človeka ... :)

EDIT:

včasih je bila stara mesarna precej zanimiva reč, sedaj je že obnovljena

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sandmat ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pralni stroj - preveč programov (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8012336 (9577) Furbo

Policijsko nasilje v skvotu Argo (strani: 1 2 )

7917110 (12256) drvo
»

Kje so 200 let stari mrtvi?

242913 (1815) Izi
»

Ne videonadzor, čiščenje smeti pomaga proti kriminalu

Oddelek: Novice / Zasebnost
395719 (3311) alexa-lol

Več podobnih tem