» »

Windows ne mora zagnati storitev brezžičnega omrežja

Windows ne mora zagnati storitev brezžičnega omrežja

Inja ::

Zdravo. Am.. do težave je prišlo tako, da je v računalniku prišlo do neke težave, pokazal se je plavi ekran, nato pa se je znova zagnal. Potem se je še neki pritoževal ampak nisem bila ravno pozorna, nakar opazim, da se net ni povezal. Računalnik sem ponovno zagnala, pregledala nastavitve, potem pa naredila še obnovitev sistema, ki pa se ni naredila, ker naj bi bile neke težave.

V drugem računalniku wireless dela normalno, tko da net in router delata ok. Na prvem računalniku (Vista) pa so težave take:
- ko dam vzpostavitev povezave, napiše da "windows ne najde nobenega omrežja"
- ko kliknem spodaj "ugotavljanje, zakaj Windows ne najde omrežij" napiše "Storitev brezžičnega omrežja sistema Windows se v tem računalniku ne izvaja", nato pa kliknem "Zaženi storitev brezžičnega omrežja sistema Windows", čemur sledi obvestilo da "Windows ne more rešiti težave"
- ko grem na "Diagnosticiranje in odpravljanje težav", mi napiše da "Vsaj ena omrežna kartica v tem računalniku ima težave" in mi ponudi da "priključim kabel na omrežno kartico" ali da "zaženem storitev brezžičnega omrežja sistema Windows"... prva zadeva ne pride v poštev, ker rabim wireless, druge pa kot že prej ne more izvest
- v device managerju sm še pogledala lastnosti kartice, kjer pa piše, da zadeva dela pravilno, driverji pa so tudi najnovejši

Je komu to znano.. kaj bi lahko bilo. Po moje je težava v računalniku,.. da bi kartica odpovedala mi je pa tudi čudno, ker je računalnik nov in v uporabi komaj tri tedne. Upam, da kdo pozna rešitev..

Lp

c00L3r ::

Draga Inja, preproste rešitve za tvojo težavo žal ni. Bi pa ti predlagal sledeče korake:

-V primeru da imaš prenosnika poglej, kje na ohišju ima stikalo za vklop/izklop wireless kartice in se prepričaj da je le ta vključena.
-Ponovna namestitev gonilnikov. Če si že kdaj nameščala gonilnike ti to ne bo problem. Drugače pa vsak ki se vsaj malo spozna na računalnike, bi ti moral znat to naredit. Če nam zaupaš model računalnika oz. mrežne kartice ti lahko pomagamo najt najnovejši gonilnik.
-Če zgornjo ne deluje še ostaneta 2 možnosti, da je nekaj narobe s windowsi (dvomim) in bolj verjetno da gre za fizično okvaro kartice. V tem primeru pa bo treba na servis.

Inja ::

Hvala za odgovor... ni prenosnik.. gonilnike sem tud odstranila in na novo namestila. Drugače pa to ni več pomembno, ker je težava v windowsu oz. visti, ki se ji je čist sfuzlal (so še druge težave), tko da grejo v kratkem xp-ji gor. Vseeno hvala za trud.

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wireless Laptop

Oddelek: Pomoč in nasveti
251740 (819) Ribič
»

Problem z wireless ???

Oddelek: Pomoč in nasveti
261941 (1588) AlphaOne
»

Wireless program

Oddelek: Programska oprema
164008 (2073) zan5
»

Internet - omejena povezava

Oddelek: Omrežja in internet
125509 (5146) djtey
»

Preko ruterja imam brezžični internet vendar se strani nočejo nalagati???

Oddelek: Omrežja in internet
203133 (2833) sonceeek

Več podobnih tem