Forum » Kaj kupiti » Mrežni disk
Mrežni disk
toplakd ::
Torej iščem mrežni disk za domačo uporabo.
Predvsem za shrambo glasbe in videa.
Zanima me kako se kaj obnese:
-WD MyBook World
-Buffalo Linkstation live
-IcyBox zunanja ohišja z LAN
Predvsem mi je pomembno da se da v domačem omrežju dostopati preko sambe in da je hitrost na 100Mbps mreži kolko tolko zadovoljiva. Vsaj ene 5MB bi bilo fajn da gre skozi.
LP, Dejan
Predvsem za shrambo glasbe in videa.
Zanima me kako se kaj obnese:
-WD MyBook World
-Buffalo Linkstation live
-IcyBox zunanja ohišja z LAN
Predvsem mi je pomembno da se da v domačem omrežju dostopati preko sambe in da je hitrost na 100Mbps mreži kolko tolko zadovoljiva. Vsaj ene 5MB bi bilo fajn da gre skozi.
LP, Dejan
Auslander ::
da nebom odpiral nove teme...
Tudi sam se zanimam za nakup mrežnega diska za domačo uporabo. Moje želje pa niso hitrot ampak predvsem varčnost in tihost delovanja same naprave. Teh podatkov proizvajalci ne navajajo na veliko me pa zelo zanima. škoda se mi zdi da disk brez pozrebe laufa 24/7 če se lahko zbudi samo takrat ko bi do njega dospopal. ve kdo za kak tak primer?
Tudi sam se zanimam za nakup mrežnega diska za domačo uporabo. Moje želje pa niso hitrot ampak predvsem varčnost in tihost delovanja same naprave. Teh podatkov proizvajalci ne navajajo na veliko me pa zelo zanima. škoda se mi zdi da disk brez pozrebe laufa 24/7 če se lahko zbudi samo takrat ko bi do njega dospopal. ve kdo za kak tak primer?
Jst ::
cnet.com ima zbirko različnih NAS opisov: http://www.cnet.com/topic-reviews/nas.h...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Jst ::
Bi pa tudi jaz rad slišal izkušnje first hand. Torej, lastniki, *javite se!!*
Tiho delovanje, pameten stand by, več priključkov, firewire, usb, seveda ethernet.
Sprobal sem WDja, ter sem bil zelo razočaran nad prenosom. Če sta pa prenašala dva uporabnika,... ojojoj, kot da bi iz 3.5" diskete kopiral. Sedaj se ne spomnim imena, ampak eden nas izdelek (d-link, se mi dozdeva) sploh ni šel nikoli v standby.
Na tem področju vlada zmeda in kupec je v takšnem precepu, da bi najraje kupil intel little valley in si sestavil NAS++ sam. Hja, verjetno bom res to naredil; je pa je*a, ker imam že toliko kišt, da bi mi še ena res bila overkill.
Hmmmm........
Tiho delovanje, pameten stand by, več priključkov, firewire, usb, seveda ethernet.
Sprobal sem WDja, ter sem bil zelo razočaran nad prenosom. Če sta pa prenašala dva uporabnika,... ojojoj, kot da bi iz 3.5" diskete kopiral. Sedaj se ne spomnim imena, ampak eden nas izdelek (d-link, se mi dozdeva) sploh ni šel nikoli v standby.
Na tem področju vlada zmeda in kupec je v takšnem precepu, da bi najraje kupil intel little valley in si sestavil NAS++ sam. Hja, verjetno bom res to naredil; je pa je*a, ker imam že toliko kišt, da bi mi še ena res bila overkill.
Hmmmm........
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
toplakd ::
No tale moj d-link DNS323 ima pod power management samo opcijo da gredo diski v hibernate.
Maš pa možnost nastavit od 5-30 minut.
Hiter pa je :)
Maš pa možnost nastavit od 5-30 minut.
Hiter pa je :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri NAS?Oddelek: Strojna oprema | 2203 (742) | neo5468 |
» | Synology ds210j ali D-Link dns-323 ?Oddelek: Kaj kupiti | 2303 (1536) | trnvpeti |
» | Disk na mreži - NAS, NDASOddelek: Strojna oprema | 3777 (2531) | plavko61 |
» | Home NASOddelek: Strojna oprema | 1671 (1328) | Big_Al |
» | NAS namesto domačega file sharing strežnika?Oddelek: Kaj kupiti | 1100 (996) | trnvpeti |