Forum » Pomoč in nasveti » Odpiranje internetnih strani
Odpiranje internetnih strani
Westix ::
Torej, imam problem z odpiranjem nekaterih internetnih strani, ki jih imam v ''Zaznamkih''.
Uporabljam Firefox, imam pa nod32. Ne dela recimo 8/40 strani, ki jih mam v zaznamkih. Javi mi tole napako, pri odpiranju npr: www.torncity.com. V nedeljo je vse še delalo in do včeraj nisem uporabljal laptopa (Četrtek), danes pa povezave tudi ne delajo.
Naslova ni mogoče najti
Strani www.torncity.com ni mogoče najti.
* Morda ste se zmotili pri črkovanju naslova
(npr. ww.mozilla.org namesto www.mozilla.org).
* Če prihaja do tega problema z mnogimi stranmi, je lahko problem z vašimi
nastavitvami povezave in DNS-ja.
* Če uporabljate proxy ali požarni zid, se prepričajte, da so vaše nastavitve pravilne.
Uporabljam Firefox, imam pa nod32. Ne dela recimo 8/40 strani, ki jih mam v zaznamkih. Javi mi tole napako, pri odpiranju npr: www.torncity.com. V nedeljo je vse še delalo in do včeraj nisem uporabljal laptopa (Četrtek), danes pa povezave tudi ne delajo.
Naslova ni mogoče najti
Strani www.torncity.com ni mogoče najti.
* Morda ste se zmotili pri črkovanju naslova
(npr. ww.mozilla.org namesto www.mozilla.org).
* Če prihaja do tega problema z mnogimi stranmi, je lahko problem z vašimi
nastavitvami povezave in DNS-ja.
* Če uporabljate proxy ali požarni zid, se prepričajte, da so vaše nastavitve pravilne.
dronyx ::
Možno, da imaš kakšno težavo z DNS. Pojdi v konzolo (run CMD) in vtipkaj nslookup. Potem pa vpiši URL, ki ti ne dela, da vidiš, če zna dobiti IP. Če ne gre, je po moje nekaj narobe z DNS strežnikom tvojega ponudnika (če seveda ni vklopljen kakšen URL filter na usmerjevalniku, ali kaj podobnega)
Za www.torncity.com:
DNS requested time out.
Timeout was 2 seconds.
Za ostale pa napiše IPje.
Ponudnik je Triera.
Zdejle sm vidu da mam spremenjen statični IP, je mogoče v tem problem?
DNS requested time out.
Timeout was 2 seconds.
Za ostale pa napiše IPje.
Ponudnik je Triera.
Zdejle sm vidu da mam spremenjen statični IP, je mogoče v tem problem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Westix ()
Ja, vem kaj sm napisu. Zgleda da ga je ata zamenju. Prej so ble notr neke 8ke, zdej so pa 7ke.
Zanimivo, strani delajo. Router sem za ene 5-10 sekund izklopil iz elektrike, in zdej strani delajo normalno.
racunalnicar ::
Tut men se to večkrat dogaja. Ruter izklopim iz elektrike ina ga vklopim nazaj. Potem dela normalno.
trnvpeti ::
nastavi si kaksen notranji caching dns ce je mozno
ce imas router, si nastavi dns na router, bo malo bolje
ce imas router, si nastavi dns na router, bo malo bolje
Tilen ::
Ata ti pri Trieri ne more nič menjat IP-ja. Razen lokalno. Mogoče je pa insider, ne vem.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
natalija ya ::
Imam težave z internetnimi nastavitvami in sicer mi ne poveže ene strani .Uporabljam firefox in pa IE in noben mi določene strani oz.iste ne poveže.Brisala sem že piškotke ,pa obnovila privzete nastavitve ie-ja.
Sem enkrat dolgo nazaj ze imela podoben problem,pa mislim,da je bilo nekaj z dnsji,sem tisto uredila,sedaj pa spet.
Lepo prosim za pomoč,to stran nujno rabim.
Sem enkrat dolgo nazaj ze imela podoben problem,pa mislim,da je bilo nekaj z dnsji,sem tisto uredila,sedaj pa spet.
Lepo prosim za pomoč,to stran nujno rabim.
Če sem prav razumela; napisalo je da http: ni prepoznan kot notranji ali zunanji ukaz,izvedljiv program oziroma paketna datoteka.
Pardon.
Napiše:
Streznik:gateway home
DNS request timed out
timeout was 2 seconds
Časovna omejitev zahteve gateway home je potekla
Napiše:
Streznik:gateway home
DNS request timed out
timeout was 2 seconds
Časovna omejitev zahteve gateway home je potekla
gorenjc ::
Kaj pa recimo nslookup slo-tech.com ?
Če se v brskalnik vpiše naslednji IP 213.201.239.135, ali odpre internetno stran?
Vse skupaj diši po težavah z dns-om. Naj se v cmd zažene še: ipconfig /flushdns in potem poizkusi odpreti problematično stran.
Ne verjamem pa, da je problem samo z z odpiranjem samo ene strani.
Če se v brskalnik vpiše naslednji IP 213.201.239.135, ali odpre internetno stran?
Vse skupaj diši po težavah z dns-om. Naj se v cmd zažene še: ipconfig /flushdns in potem poizkusi odpreti problematično stran.
Ne verjamem pa, da je problem samo z z odpiranjem samo ene strani.
Ne odpre strani.
Tudi ta drugo možnost sem probala,pa se ne zgodi nič,oz.pač napiše,da razreševalec predpomnilnika DNS je bil uspešno izbrisan.
Tudi ta drugo možnost sem probala,pa se ne zgodi nič,oz.pač napiše,da razreševalec predpomnilnika DNS je bil uspešno izbrisan.
gorenjc ::
nslookup slo-tech.com v cmd-ju. Kaj napiše?
Kateri program je nameščen za požarni zid ?
V system32\|drivers\etc bi bilo dobro preveriti še datoteko hosts.
Kaj je v tisti datoteki?
Kateri program je nameščen za požarni zid ?
V system32\|drivers\etc bi bilo dobro preveriti še datoteko hosts.
Kaj je v tisti datoteki?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Limited connection - Win8.1Oddelek: Omrežja in internet | 1334 (669) | TheOrry |
» | Acer tezava z wifi povezavoOddelek: Strojna oprema | 896 (755) | Beki89 |
» | Slotech mi ne odpreOddelek: Omrežja in internet | 4284 (3388) | crniangeo |
» | Strežnika ni mogoče najtiOddelek: Pomoč in nasveti | 6173 (5651) | Zasavcumrn |
» | Internet - omejena povezavaOddelek: Omrežja in internet | 5537 (5174) | djtey |