Forum » Programska oprema » [Excel 2003] Celice vedno na vrhu & spreminjanje barve besedila glede na vsebino
[Excel 2003] Celice vedno na vrhu & spreminjanje barve besedila glede na vsebino
Jackal ::
1. Imam nekoliko večjo tabelo in želim, da pri premikanju po strani navzdol ostane na vrhu par vrstic v katerih je naslov posameznega stolpca. Se pravi kamorkoli se pomaknem po tabeli navzgor/navzdol, bodo na vrhu naslovi stoplcev.
2. Rad bi naredil, da se določena celica obarva v različne barve - npr. če je v celici črka D, se celica obarva rdeče, če je črka T je zelena itd...
Vem da se oboje da narediti, ker sem že videl dokument, kjer je bilo točno to narejeno, vendar mi nekako ne uspe narediti isto.
Če se komu sanja... Že vnaprej hvala
[Edit: Typo]
2. Rad bi naredil, da se določena celica obarva v različne barve - npr. če je v celici črka D, se celica obarva rdeče, če je črka T je zelena itd...
Vem da se oboje da narediti, ker sem že videl dokument, kjer je bilo točno to narejeno, vendar mi nekako ne uspe narediti isto.
Če se komu sanja... Že vnaprej hvala
[Edit: Typo]
Walking the way is something completely different than imagining the way.
- spremenil: Jackal ()
darkolord ::
1. Označi vrstico pod vrsticami, ki jih želiš imeti na vrhu. Pojdi na Window -> Freeze Panes
2. Conditonal Formatting
2. Conditonal Formatting
Jackal ::
Hvala za hiter odgovor.
Imam pa še eno podvprašanje, ki se nanaša na prvo točko... Kako enako finto uporabit, da bodo tudi naslovi vrstic na levem robu vedno na vrhu (se pravi oboje - naslovi vrstic na levi in naslovi stolpcev na vrhu)?
Edit - Sem že našel. Postopek je enak, le da je treba označit samo celico in zmrzne polja nad in levo od celice.
Imam pa še eno podvprašanje, ki se nanaša na prvo točko... Kako enako finto uporabit, da bodo tudi naslovi vrstic na levem robu vedno na vrhu (se pravi oboje - naslovi vrstic na levi in naslovi stolpcev na vrhu)?
Edit - Sem že našel. Postopek je enak, le da je treba označit samo celico in zmrzne polja nad in levo od celice.
Walking the way is something completely different than imagining the way.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackal ()
darkolord ::
Potem pa samo pojdi na prvo celico ki hočeš da je vidna (če bi na primer rad vedno vidno prvo vrstico in prvi stolpec, bi bla to celica B2) in daj spet Freeze Panes
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel malo bolj naprednoOddelek: Pomoč in nasveti | 1426 (1123) | free_k_shot |
» | Izšel LibreOffice 3.4.0Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 7181 (4612) | Icematxyz |
» | Microsoft Excel vprašanjeOddelek: Programska oprema | 1261 (1219) | mHook |
» | excelOddelek: Programska oprema | 1679 (1397) | mikko |
» | Prva vrstica v Excel-uOddelek: Pomoč in nasveti | 1360 (1312) | Highlag |