Forum » Izdelava spletišč » ISKALNIK ? aka SEARCH FORM
ISKALNIK ? aka SEARCH FORM
Horhe ::
Zivijo, zanima me kako naj naredim stran z iskalnikom ki mi bo iskala po mojem internem web -siteu ? Se pravi imam bazo podatkov v MS access
in potem z ASP v bistvu izpisem vse ...sedaj bi pa rad da ko bi vpisal kodo artikla , da bi se mi izpisal ... recimo na novi strani ...
Hvala
in potem z ASP v bistvu izpisem vse ...sedaj bi pa rad da ko bi vpisal kodo artikla , da bi se mi izpisal ... recimo na novi strani ...
Hvala
Moja sestra bl obvlada PC k jz ......
- premaknil: Gandalfar ()
alesrosina ::
probi z sql stavkom:
select * from tabela where iskano like '%%" & strIskanje & "%%';
select * from tabela where iskano like '%%" & strIskanje & "%%';
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alesrosina ()
appz ::
ASPmaster a ves kako naredit nekaj za vspis novice..kot recimo prides na stran vtipkas user pa pass. potem se ti pa odpre nek okenck vpises not novico in potem se da novica prenese na doloceno stran na tvojem pege-u.....je mogoce kaj taksnega ze narejenega al pa kaksen link ....
thx
thx
cahahopie ::
Misliš.. skripto za dodajanje novic?
No ..to itak kot za PHP in ASP enko...tako da lahk tud jaz pomagam. Podobne skripte najdeš na www.hotscripts.com
Drgač pa lahko to nardiš na zelo primarni ravni...toda brez baze ne gre al pa vsaj en txt fajl kamor se bo to shranjevalo. Torej skripta..vneseš pass in username... nato se recimo kar v skripti preveri npr. if(username == "joco" && password == "joco10") { ..forma za pisanje novic.. }
Nato pa zapišeš v bazo in nato na določenem sajtu ..selektaš iz baze . To je dela za 15 minut. Sam prej si poglej osnove mysql in php ali pa asp in access.
Na višji ravni pa.. saj veš.. user tabela v bazi pa preverjanje če je user v tej tabeli in nato isti šmorn.
Teh skript je itak ogromno na spletu. Pa ne pozab na podporu vsemu temu (http server (apache al IIS, itd..), php ali ASP podpora, baza (mysql, pgsql, access, itd..)).
No ..to itak kot za PHP in ASP enko...tako da lahk tud jaz pomagam. Podobne skripte najdeš na www.hotscripts.com
Drgač pa lahko to nardiš na zelo primarni ravni...toda brez baze ne gre al pa vsaj en txt fajl kamor se bo to shranjevalo. Torej skripta..vneseš pass in username... nato se recimo kar v skripti preveri npr. if(username == "joco" && password == "joco10") { ..forma za pisanje novic.. }
Nato pa zapišeš v bazo in nato na določenem sajtu ..selektaš iz baze . To je dela za 15 minut. Sam prej si poglej osnove mysql in php ali pa asp in access.
Na višji ravni pa.. saj veš.. user tabela v bazi pa preverjanje če je user v tej tabeli in nato isti šmorn.
Teh skript je itak ogromno na spletu. Pa ne pozab na podporu vsemu temu (http server (apache al IIS, itd..), php ali ASP podpora, baza (mysql, pgsql, access, itd..)).
alesrosina ::
no, jst mam pa se boljso resitev .....
v bazi userjev dodas en Yes/No field, ki ga obkljukas ob userjih, ki so admini. Potem pa ob prijavi na stran naredis dva session-a, en je admin, en pa za norma userja. pol pa sam se if stavke delas - ce je admin, mu dovols vpis v bazo, drgac ne ipd.
drgac pa: www.aspin.com
v bazi userjev dodas en Yes/No field, ki ga obkljukas ob userjih, ki so admini. Potem pa ob prijavi na stran naredis dva session-a, en je admin, en pa za norma userja. pol pa sam se if stavke delas - ce je admin, mu dovols vpis v bazo, drgac ne ipd.
drgac pa: www.aspin.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dodajanje .sql datoteke v Mysql bazo!Oddelek: Izdelava spletišč | 1325 (1112) | Nox |
» | dodajanje novic v phpOddelek: Izdelava spletišč | 1525 (1323) | appz |
⊘ | php problem!!!Oddelek: Programiranje | 1664 (1244) | darh |
» | Še malo teženja o phpOddelek: Programiranje | 1767 (1356) | rc-car |
» | login v phpju?Oddelek: Programiranje | 1618 (1278) | rc-car |