» »

S-ATA disk ne zazna

S-ATA disk ne zazna

aljaz-selmer ::

Kupil sem si HDD WD S-ATA 500MB. Ko sem zagnal računalnik sem zagnal FastTrack (to naj bi bil kot neke vrste BIOS na moji osnovni plošči, Chaintech 7NJS, za zaznavo S-ATA diskov). Nato sem naredil particijo.

Hotel sem namestiti Windows Visto in ko izbiraš med diski kam boš namestil OS ne zazna nobenega HDD.

A je treba še kaj narediti? Ali je na drugih osnovnih ploščah isto ali je dovolj, da samp priključiš HDD in dela?

bluefish ::

ne poznam tega BIOS-a, vendar je ponavadi potrebno disk formatirati. Če si to s tistim orodjem naredil, potem v BIOS-u poišči še možnost Sata Native Mode oz. nekaj podobnega in jo izklopi.

Nimam možnosti za formatirati

particijo bi lahko enostavno naredil ob namestitvi Viste, kjer disk tudi formatiraš. No, poišči še tisti native mode.

Če tole pišeš iz istega računalnika, potem start > run > diskmgmt.msc in poglej, če je novi disk prisoten.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Pri tej stvari je zakomplicirano to, da imam zdaj nameščenega PATA HDD. Na plati imam 3 konektorje za PATA. 1 in 2 za HDD in CD-ROM, 3. je pa za opcijo, da priklopiš PATA HDD v primeru če že imaš priklopljen SATA disk in ju tako lahko združiš v RAID.

in?

Disk managment nič ne zazna

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stara matična ne zazna SATA diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
282153 (1393) solatko
»