Forum » Pomoč in nasveti » Težave z grafično kartico
Težave z grafično kartico
foh123 ::
Pozdravljeni!
Imam težave z grafično kartico in sicer pri zahtevnejših igrah. Po nekaj minutah igranja slika zmrzne pri čemer pride do lažjega odstopanja pikslov (pojavijo se zeleni piksli tu in tam).
Uporabljam Gigabyte GeForce 8600 GTS 256 MB (s Silen-Pipe 3, pasivno hlajenje) - GV-NX86S256H model, Gigabyte matična (S775 P35-DS3P, Intel Core 2 Duo E8700 procesor, Flatron LCD monitor 17˝ in 550W Chieftec napajalnik.
Meni se zgleda vse skupaj kot da se grafična pregreva kar pa se načeloma pri pasivnemu hlajenju ne bi smelo dogajati.
Poskusil sem že trojne različne driverje (Gigabytove, uradne za specifično ta model, uradne za 8600 serijo generalno).
Zanimivo je tudi, da ne zmrzuje pri vseh igrah, npr. Elder Scrolls: Oblivion deluje popolnoma normalno medtem ko Call of Duty 4 oz. NFS: Underground 2 (precej manj grafično zahteven kot Oblivion) zamrzneta po nekaj minutah.
Če dam dlan zraven reber opazim, da je pri pri nekaterih igrah resda bolj vroča kot pri ostalih vendar sem po nekaj kratkih obiskih forumov ugotovil, da bi naj bile temperature od 70-80 stopinj popolnoma normalne za ta model.
Če kaj pomaga, računalnik je star 2 tedna.
Ali je možno, da se grafična pregreva oz. ali je lahko kaj drugega narobe in kaj je najboljša rešitev?
Hvala že v naprej za odgovore!
Imam težave z grafično kartico in sicer pri zahtevnejših igrah. Po nekaj minutah igranja slika zmrzne pri čemer pride do lažjega odstopanja pikslov (pojavijo se zeleni piksli tu in tam).
Uporabljam Gigabyte GeForce 8600 GTS 256 MB (s Silen-Pipe 3, pasivno hlajenje) - GV-NX86S256H model, Gigabyte matična (S775 P35-DS3P, Intel Core 2 Duo E8700 procesor, Flatron LCD monitor 17˝ in 550W Chieftec napajalnik.
Meni se zgleda vse skupaj kot da se grafična pregreva kar pa se načeloma pri pasivnemu hlajenju ne bi smelo dogajati.
Poskusil sem že trojne različne driverje (Gigabytove, uradne za specifično ta model, uradne za 8600 serijo generalno).
Zanimivo je tudi, da ne zmrzuje pri vseh igrah, npr. Elder Scrolls: Oblivion deluje popolnoma normalno medtem ko Call of Duty 4 oz. NFS: Underground 2 (precej manj grafično zahteven kot Oblivion) zamrzneta po nekaj minutah.
Če dam dlan zraven reber opazim, da je pri pri nekaterih igrah resda bolj vroča kot pri ostalih vendar sem po nekaj kratkih obiskih forumov ugotovil, da bi naj bile temperature od 70-80 stopinj popolnoma normalne za ta model.
Če kaj pomaga, računalnik je star 2 tedna.
Ali je možno, da se grafična pregreva oz. ali je lahko kaj drugega narobe in kaj je najboljša rešitev?
Hvala že v naprej za odgovore!
- spremenil: foh123 ()
bluefish ::
če se grafična pregreva (verjetno se) to najenostavneje preveriš tako, da odpreš stranico računalnika in v rebra usmeriš dodaten ventilator (recimo kanibaliziraš ohišje za en ventilator). Če problem izgine imaš krivca.
foh123 ::
Bom poskusil, vendar dvomim, da bo kaj dosti pomagalo. Stranica računalnika je že odprta, sobna temperatura pa je okrog 16-18 stopinj (računalniški prostor je namreš urejen v kleti kjer je prijetno hladno).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup tihega računalnika (Intel Q9450)Oddelek: Kaj kupiti | 3852 (2390) | vir |
» | Se grafična kartica pregreva?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1260 (1071) | Mazo |
» | Hitra IN hladna grafična?Oddelek: Kaj kupiti | 1398 (1026) | Markoff |
» | pregrevanje grafične ali...?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1316 (1158) | DrBekunis |
» | Zakaj mi računalnik zamrzuje? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3954 (3166) | antraxxx |