Forum » Elektrotehnika in elektronika » Računanje efektivne napetosti
Računanje efektivne napetosti
mirch ::
Pozdravljeni!
Mam vprašanje:
...kako se računa efektivna napetost pri trikotni in stopničasti napetosti?
Nekaj sem iskal po netu vendar sem našel samo za tok...za napetost pa nič
Lep pozdrav!
Mam vprašanje:
...kako se računa efektivna napetost pri trikotni in stopničasti napetosti?
Nekaj sem iskal po netu vendar sem našel samo za tok...za napetost pa nič
Lep pozdrav!
steev ::
Sej je isto kot pri toku. Efektivna vrednost je polovica maksimalne pri trikotu. Pri pravokitni pa je enaka maksimalni.
:|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: steev ()
A. Smith ::
Sej je isto kot pri toku. Efektivna vrednost je polovica maksimalne pri trikotu. Pri pravokitni pa je enaka maksimalni.
Ne bi rekel.
Efektivna je pri trikotu enaka maksimalni, deljeni s korenom iz 3.
Več o tem
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Jean-Paul ::
Azrael:
Zgornjo formulo sem popravil, ker je manjkal koren, pa si jo zamenjal s staro. Namenoma?
Zgornjo formulo sem popravil, ker je manjkal koren, pa si jo zamenjal s staro. Namenoma?
Azrael ::
Se iskreno opravičujem za napako.
Včeraj sem hotel prenesti sliko formule na S-T strežnik (na shrani.si je na voljo le omejen čas) in je slika po prenosu postala povsem neberljiva in neuporabna (png format forum ne prebavi nabolje).
Ko sem želel obnoviti stanje pred prenosom na strežnik, slika formule v zadnji verziji prispevka pred mojim posegom ni bila več na voljo, zato sem uporabil eno prej, vendar nisem bil pozoren, da se formuli razlikujeta, saj sem menil, da je razlika le v sintaksi povezave in tudi te občasno forumu delajo težave.
Kakor koli že, upam, da bo sedaj v redu.
Včeraj sem hotel prenesti sliko formule na S-T strežnik (na shrani.si je na voljo le omejen čas) in je slika po prenosu postala povsem neberljiva in neuporabna (png format forum ne prebavi nabolje).
Ko sem želel obnoviti stanje pred prenosom na strežnik, slika formule v zadnji verziji prispevka pred mojim posegom ni bila več na voljo, zato sem uporabil eno prej, vendar nisem bil pozoren, da se formuli razlikujeta, saj sem menil, da je razlika le v sintaksi povezave in tudi te občasno forumu delajo težave.
Kakor koli že, upam, da bo sedaj v redu.
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fizika-nekaj vprašanj(elektrika)Oddelek: Šola | 7194 (1373) | marjan_h |
» | Elektrotehniška nalogaOddelek: Šola | 769 (623) | gazer |
» | Se malo fizike...Oddelek: Šola | 6862 (6670) | ddeben |
» | kok watt-ov požre posamezna komponentaOddelek: Strojna oprema | 1791 (1337) | Azrael |
» | Koliko elektrike porabi račOddelek: Strojna oprema | 9107 (8424) | gumby |