Forum » Programska oprema » Windows XP s CD-ja
Windows XP s CD-ja
racunalnicar ::
Zdravo!!!
1. Imam vprašanje glede Windows XP. Rad bi ga zagnal s CD-ja, tako, da bi lahko potem formatirov disk.
Zanima me, če moram imet za zagon s CD-ja kakšen poseben VD al lahko to zaženem kar iz CD-ja na katerem imam Windows XP za inštalirat za na disk. Če rabim kakšno drugo programsko opremo na CD-ju za zagon XP iz CD-ja mi prosm povejte.
2. Kje b BIOS-u moram zbrat, da se mi Windows zažene s CD-ja in ne iz diska.
Upam, da mi boste brihtne glavce pomagale!!!
1. Imam vprašanje glede Windows XP. Rad bi ga zagnal s CD-ja, tako, da bi lahko potem formatirov disk.
Zanima me, če moram imet za zagon s CD-ja kakšen poseben VD al lahko to zaženem kar iz CD-ja na katerem imam Windows XP za inštalirat za na disk. Če rabim kakšno drugo programsko opremo na CD-ju za zagon XP iz CD-ja mi prosm povejte.
2. Kje b BIOS-u moram zbrat, da se mi Windows zažene s CD-ja in ne iz diska.
Upam, da mi boste brihtne glavce pomagale!!!
bluefish ::
prvo vprašanje si tako zmedeno napisal, da niti ne vem, kaj hočeš. Pa naj vseeno poskusim...
Za formatiranje diska je dovolj že instalacijski CD od XP. Vstaviš ga v CD-ROM, zaženeš računalnik in slediš postopku in navodilom. Ko prideš do dialoga za formatiranje etc. diskov, izbereš disk in ga formatiraš, nato pa postopek prekineš, če želiš. Lahko pa seveda nadaljuješ z namestitvijo XP-ja.
2. odvisno od matične plošče in verzije BIOS-a. Ponavadi v Advanced Settings oz. nekaj podobnega, kjer nastaviš zagonski red - torej CD najprej, potem disk,...
Za formatiranje diska je dovolj že instalacijski CD od XP. Vstaviš ga v CD-ROM, zaženeš računalnik in slediš postopku in navodilom. Ko prideš do dialoga za formatiranje etc. diskov, izbereš disk in ga formatiraš, nato pa postopek prekineš, če želiš. Lahko pa seveda nadaljuješ z namestitvijo XP-ja.
2. odvisno od matične plošče in verzije BIOS-a. Ponavadi v Advanced Settings oz. nekaj podobnega, kjer nastaviš zagonski red - torej CD najprej, potem disk,...
racunalnicar ::
Zdravo!!
Najlepša hvala za odgovor, kjub čudnemu vprašanju.
S precej truda sem prišel do formatiranja diska in ga trenutno formatira.
Če bom kasneje še kaj rabil, bom prišel na forum.
Hvala, Matic
Najlepša hvala za odgovor, kjub čudnemu vprašanju.
S precej truda sem prišel do formatiranja diska in ga trenutno formatira.
Če bom kasneje še kaj rabil, bom prišel na forum.
Hvala, Matic
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč pri formatiranju prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1559 (1447) | miqro |
» | težave pri namestitvi WINXP home editionOddelek: Operacijski sistemi | 1202 (1122) | Pyr0Beast |
» | Prenosnik + xpOddelek: Pomoč in nasveti | 2083 (1873) | tattoo |
» | Formatiranje - kdaj pognat antivirus?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1998 (1799) | Mamaplata |
» | inštalacija 2000??? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3770 (3197) | ToniT |