» »

AMD-Kateri procesor?!

AMD-Kateri procesor?!

caribbean ::

Kupujem nov procesor za podnožje AM2 (matična plošča: ASUS M2N-32SLI Deluxe/Wireless)in me zanima kaj se ta trenutek najbolj splača. Dvojedrni ali štirijederni; če priporočaste napišite kateri model imate v mislih.

Hvala za odgovore.

Just-1n ::

Odvisno kolk denarja si pripravljen dat.

jest bi uzeu x2 6000+

Izi ::

Skoraj si upam trditi, da štirijedrni Phenom X4 na tvoji plošči ne delujejo.
Toraj imaš na izbiro samo Athlon 64 X2 od 4400+ do 6400+ ali po ceni od 60 € do 144 €

AMD je proti Intelu precej poceni zato vzemi kar najdražjega :D
X2 6400+ se z svojimi 3,2 GHz odlično obnese in če ne misliš navijati je boljša izbira kot vsak Intel.
Se pa zelo slabo navija in za navijalce je tako rekoč prepovedan nakup. Za navijanje je nujen Intelov procesor.

Ted ::

Za navijat kupi X2 5000+ black edition, z dobro ploščo (in hlajenjem) bo poletel:) .
Mah...

Moja plošča podpira tudi štirijedrne procesorje, se pravi, da podpira tudi AM2+ podnožje. Kaj se potem bolj splača Phenom ali X2?

logout ::

Tvoja plosca sicer podpira Amd X4 procesorje, ampak ne s polno zmogljivostjo, ker ima samo AM2 slot, brez plusa.

L.p., Kloko

destiny ::

In kolk se pozna ta "+" v realnosti?

Glede nogic procesor AM2+ paše lepo v matično AM2. Bios je treba nadgraditi na najnovejšega in matična X4 procesorje pravilno prepozna.
Razlika tega plusa je menda v moči, ki jo je matična sposobna zagotoviti procesorju, ker 3 in 4 jedrni procesorji med močno obremenitvijo potrebujejo precej več moči kot 2 jedrni in mu jo matična z navadnim AM2 sploh ni sposobna zagotoviti.

Ponavadi se zgodi, da procesor X4 procesor na matični z AM2 normalno deluje v desktopu, v Office opravilih in pri brskanju po internetu, ko pa poženeš kakšen zahteven program ali igro pa se eden ali dva jedra enostavno izklopita, ker ni dovolj moči ali pa se cel sistem celo sesuje in zmrzne.

Torej lahko vse deluje navidez vredu, ampak jedro ali dva ne delujeta ravno takrat ko bi ju najbolj potreboval ali pa imaš celo opravka z "nepojasnjenimi" sesuvanji sistema. Mogoče bi brez vsakega navijanja zadeva še delovala, to ne morem trditi, ker je vse skupaj precej na meji.
Seveda je vse odvisno od same matične koliko moči lahko zagotovi procesorju. Ne smemo pa pozabiti, da če se lotiš navijanja lahko porabo procesorja mimogrede podvojiš in če prej ne bi takrat vse skupaj odpovedalo.

Jaz vsekakor ne bi tvegal morebitnih težav z štirijedrniki, še posebno, ker se glede na ceno Phenomov le ti sploh ne splačajo.
Najpočasnejšo Phenom X4 je precej dražji od najhitrejšega Athlona X2 in je hkrati precej počasnejši. Frekvenca je še vedno bolj pomembna kot pa število jeder.
Veliko bolj priporočljiv je nakup 3,2 GHz dvojedrnika za 144 € kot 2,2 GHz štirijedrnika za 180 €

logout ::

Seveda so poleg problemov s kompatibilnostjo, ki jih je izkusil Izi, bistvene prednosti plosc z AM2+ socketom se:
- PCIe 2.0 podpora
- HyperTransport™ 3.0 podpora
- DDR2 1066 podpora

Kar je seveda uporabno le, ce na plosco nataknes ustrezen CPU, graficno kartico in RAM.

L.p., Kloko

jest10 ::

Ponavadi se zgodi, da procesor X4 procesor na matični z AM2 normalno deluje v desktopu, v Office opravilih in pri brskanju po internetu, ko pa poženeš kakšen zahteven program ali igro pa se eden ali dva jedra enostavno izklopita, ker ni dovolj moči ali pa se cel sistem celo sesuje in zmrzne.

Torej lahko vse deluje navidez vredu, ampak jedro ali dva ne delujeta ravno takrat ko bi ju najbolj potreboval ali pa imaš celo opravka z "nepojasnjenimi" sesuvanji sistema.

Nakladaš, da glava peče...

Važno, da imamo vedno polno strokovnjakov, ki tako vehementno trosijo enovrstičnice brez pomena.
Demantiraj, drugače pa ne smeti po nepotrebnem.
Sam sem trenutno na Intelu in mi za AM2 in AM2+ popolnoma dol visi. Napisal sem samo kar so drugi doživeli. Samo malo je treba znati pogoglati o razliki med AM2 in AM2+ in najdeš kar nekaj izkušenj ki sem jih napisal zgoraj.

Izi, kot so že rekli drugi ne nakladaj. Res je da vse AM2 plošče ne podpirajo AM2+ procesorje, ampak moja ASUS M2N-32 SLI Deluxe/Wireless matična plošča podpira prav vse AM2+ procesorje. Če ne verjameš si lahko pogledaš to novico, kjer je tudi povezava do testa na spletni strani Tom's Hardware.

Aja sm pozabu povedat. To je druga novica(Večina AM2 plošč ne podpira Phenom procesorjev) na tej povezavi

jest10 ::

Res imata AM2 in AM2+ razlike v napajanju(AM2+ ima kontrolo za vsako jedro posebej) in razlike v hitrosti HTT linka. Ampak to, da se na AM2 platah ob obremenitvah izklapljajo posamezna jedra, je pa kozlarija na kvadrat!
Če je kje kakšen problem(ki pa matra tudi nekatere AM2+ plate)je v prešvoh napajalnih mosfetih, ki ne zmorejo poganjati 125W procesorjev, zato na platah s 3 faznim in nekaterimi 4 faznimi ne delujejo vsi Phenomi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Ziga Dolhar ::

Doloceni posti so rahlo zardeli. Astrofizik in carribbean, predlagam malce (mnogo) vec komunikacijske kulture.

Z offtopicanjem in osebnimi obracuni bo dovolj.
https://dolhar.si/

astrofizik ::

oprosti ):

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri računalnik naj kupim (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
516845 (4776) klinker
»

Zamenjava procesorja

Oddelek: Pomoč in nasveti
11954 (813) jest10
»

procesor

Oddelek: Strojna oprema
181288 (1021) lukamarti
»

Grafična kartica?!