» »

Problem z odpiranjem internetnih strani

Problem z odpiranjem internetnih strani

smejko18 ::

Pri meni se je čisto nenapovedano in iznenada pojavil, meni osebno čisto nerazumljiv problem.Katerega na forumu še nisem zasledil.

Torej, ko sem pred 2 dnevi zagnal firefox, da bi normalno malo pogledal po netu. Mi kar naenkrat neha nalagati strani. Pogledam, če je linija "padla", zaženem utorrent ampak linija na polno dela. Pri operaterju (t-2) svetujejo spreminjanje IP-ja, sledim njihovim navodilom a nič ne pomaga, naložim nove gonilnike za mrežno, pregledam antivirusnega, firewall, resetiram modem ampak vseeno mi samo nekatere strani odpre.
Recimo primer- odpre mi [moj travnik], noče mi pa odpret rtvslo.si. Odpre mi t-2 forum, ne odpre mi 24ur.com ..in naslednjič se situacija obrne. Odpre druge strani katere mi poprej ni. In tako naprej in nazaj.
Ker sem resno že razmišljal o formatiranju kompa, poskusim čisto po nesreči, še odpret internetne strani s pomočjo guest accounta na windows XP, in zažuda odpira vse strani čisto brez problema. Nato ustvarim nov račun z administratorskimi pravicami, da pač mi ne bi bilo treba vedno znova menjavati med quest računom(account) in mojim z pravicami administratorja. Torej kot se je izkazalo, tudi na tem na navo ustvarjenem računu z administratorskimi pravicami odpira strani brez problema.
No le ta sreča je bila kratkega diha, stvar je delala brez problemov samo 1 dan, sedaj mi pa na onem na novo ustvarjenem računu, spet neke strani odpira druge pa ponovno ne. Ne izpiše se nobena napaka, samo pač nikoli mi ne odpre strani.
Ker se mi ne da, vsakič znova ustvarjati nove račune, in se seliti s računa na račun.
Vsaki novi račun katerega ustvarim( samo zato da vidim ali dela ali ne) mi deluje internet brez problema, odpira strani vse, saj na tem na novo ustvarjenem računu tudi pišem sledeči sestavek.

Mi pa javi zanimiv problem v vsakem na novo odprtem računu(na katerem mi strani odpira brez problema) -

 napaka

napaka



Me zanima, če se je komu prepetila podobna težava, in ali ima kdo kakšnen koristen nasvet.

Ista stvar se mi dogaja tako v Firefox-u kot v IE-ju.

Najlepša hvala za vse napotke in pomoč.

c0dehunter ::

Ok, pa gremo lepo po vrsti:
1.) Poišči online virus scanner, ki dela; preišči CEL računalnik.
2.) Poskusi downloadat AdAware.
3.) Recimo da ti v danem trenutku ne odpre www.24ur.com -> pojdi Start-Run-cmd in vpiši "ping www.24ur.com". Če boš vse pakete prejel uspešno, je 100% virus/adware/itd.... Če ne boš prejel uspešno... si lahko 99% da je nekaj narobe z linijo oz z fizično povezavo.

Upam da rešiš problem, lp
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Duhec ::

@Uco87, pa si ti kdaj poleg izrazov torent, mp3, avi, porno ... , slišal še za Windowsupdate, antispyware, safe mode/varni zagon ... izraze ? No, začni jih uporabljat, ker ti v sistemu mrgoli virusov, spywarea in ostalih zajedalcev.
Priporočam format, ker iz napisanega (sploh pa iz slik) nimaš pojma in se sploh ne zavedaš, da si okužen kt 100 mater.
Delno te lahko reši pregled s kakim od freeware antivirus/spyware programja, ki jih mrgoli na netu ampak dvomim, da ti bodo lahko spucali mašino v 0. Potrebno je še precej ročnega dela.
Uči sine !

smejko18 ::

@Primky

Najprej hvala za prijaznost in nasvete.

AdAware sem imel že prej in mi ni zaznal ničesar.

Pregledal sem računalnik najprej s Avastom(kateri je bil že prej tako ali tako stalno vključen in je deloval) in kasneje še s Nod32, vendar oba nista našla ničesar.

Spybot S&D je našel nekaj malega, vendar le to ni popravilo problema.

Ko sem zagnal, le ta isti račun kateri prej ni delal, v varnem načinu, je vse delalo brez problema. Tako, da bom sedaj poskusil s pomočjo programa HiJackThis ugotoviti, kateri programi se mi zaženejo v normalnem pogonu in ovirajo normalno delovanje linije. Ker začuda ta forum normalno odpre tudi na tem "pokvarjenem" računu.

@Duhec

Hvala za nasvete in se jih bom držal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ne odpre 24 ur

Oddelek: Omrežja in internet
216459 (2880) janezvalva
»

Težave Win7 uporabniški računi

Oddelek: Pomoč in nasveti
192091 (1813) OttoParts
»

Kako zakleniti določeno spletno stran?

Oddelek: Pomoč in nasveti
112447 (2329) Wox
»

Odpira mi samo nekaj web strani

Oddelek: Pomoč in nasveti
61603 (1416) GA_PI
»

program za spyware

Oddelek: Programska oprema
111336 (1203) gofra

Več podobnih tem