» »

čudni zvoki iz računalnika

čudni zvoki iz računalnika

st0jko ::

Lep pozdrav.

Opažam da ob brskanju po spletnih straneh (opera, firefox in internet explorer) prihajajo čudni zvki nekje iz računalniškega ohišja (podrobno nisem raziskoval) - in sicer SAMO ko so na zaslonu flash aplikacije (razne reklame, headerji ipd.). Prepričan sem da je krivo ravno to, saj ko brskam po straneh brez flasha, ali celo scrollam navzdol po strani tako da flash aplikacije ni na sliki zvoki prenehajo. Prav tako se podobni zvoki pojavijo ob kopiranju datotek, raranju, minimiziranju, premiaknju oken ipd. Opazil pa sem tudi da se zvok spreminja odvisno od animacije/kopiranja - presketanje, piskanje, ki se ustavi ko se kopiranje za trenutek prekine ipd. - Vse pa je precej tiho, a vendar ravno toliko da me moti.

Posodobil sem že gonilnike za grafično, matično ploščo, ampak nobene razlike, sklepam pa tako ali tako da je zadeva hardverske narave. Morda je pomembno da speakerja (tečen cvileč zvočnik) na matični nimam priklopljenega. Ali je mogoče da ima matična plošča nalotan kakšen zasilni beeper v primeru da se speaker ne priključi, preko katerega morda nehote prihajajo takšni in drugačni glasovi?

Že naprej hvala za pomoč.

Sistem:
-Corsair XMS2 DIMM Kit 2048MB PC2-6400U
-Intel Core 2 Quad Q6600 Sockel-775 box SLACR
-ASUS P5KC
-Gainward GeForce 8800 GT 512MB GDDR 3 PCI-Express™ 16x

Hvala za odgovore..
keks?
  • spremenil: st0jko ()

patron ::

Jaz bi rekel, da ti disk ropota, prasketa, piska...

Spiky28 ::

ja to bo najverjetneje disk ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MAC (Apple) funkcionalnosti

Oddelek: Operacijski sistemi
81971 (1740) klinker
»

Adobe obljubil še vsaj 5 let aktivnega razvoja za Flash

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
165282 (3891) garamond
»

apple ipad 16GB - kje najceneje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
519512 (3249) IIIman
»

Odkrita nova Flash ranljivost, ki ugrabi odložišče (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
539320 (5125) r0b3rt
»

Firefox-flash-zvok

Oddelek: Pomoč in nasveti
61285 (1217) amigo_no1

Več podobnih tem