Forum » Operacijski sistemi » Prihodnost Viste?
Prihodnost Viste?
Stipex ::
V glavnem kolikor spremljam M$ zadeve, so pri malih mehkih podaljšali podporo XPjem, baje da tudi do leta 2014.
With the addition of Extended Support, the support life cycle for Windows XP Home Edition and Windows XP Media Center Edition will include a total of five years of Mainstream Support (until April 2009) and five years of Extended Support, matching the support policy provided for Windows XP Professional.
Torej, XPji ne bodo napačna izbira še dolga leta. Me je pa presenetilo da Microsoft načrtuje izdajo novega OS prihodnje leto (aka Windows 7).
Sicer logično je, da gremo s razvojem naprej ampak zakaj bi tko kmalu po izdaji Viste začeli z novim OS?
Mar Vista nima prihodnosti? Bojo XPji primarni OS vse do izdaje sedme različice oken (ali še dalje)?
Lastim si original različico Viste Ultimate (darilo), imam tudi Original XPje, Visto imam že nekaj tednov. Težav z gonilniki nimam, me pa moti da na mojem PCju (ki je sicer že za časom - AMD 3000, 2GB DDR1, 120GB ATA, Radeon 9600pro) stvar ne leti tko kot na XPjih, daleč od tega. (Aero theme on)
Prva stvar, ki me moti je torej požrešnost, potem pa nekompatibilnost z starimi programi. Namreč imam nekaj original programov (OsebniTrener, Grand prix 4...), ki ne delajo v Visti.
Zanima pa me ali bom storil prav če ostanem na Visti vse do izdaje novega OS (oz. nekaj mesecev po tem)?
Sem bral po netu in nekateri pravijo da bodo ostali na XPjih (čeprav imajo zelo zmogljive pcje), ker naj bi bila Vista največji kiks M$ (recimo ko millenuim).
Kako pa vi gledate na to?
With the addition of Extended Support, the support life cycle for Windows XP Home Edition and Windows XP Media Center Edition will include a total of five years of Mainstream Support (until April 2009) and five years of Extended Support, matching the support policy provided for Windows XP Professional.
Torej, XPji ne bodo napačna izbira še dolga leta. Me je pa presenetilo da Microsoft načrtuje izdajo novega OS prihodnje leto (aka Windows 7).
Sicer logično je, da gremo s razvojem naprej ampak zakaj bi tko kmalu po izdaji Viste začeli z novim OS?
Mar Vista nima prihodnosti? Bojo XPji primarni OS vse do izdaje sedme različice oken (ali še dalje)?
Lastim si original različico Viste Ultimate (darilo), imam tudi Original XPje, Visto imam že nekaj tednov. Težav z gonilniki nimam, me pa moti da na mojem PCju (ki je sicer že za časom - AMD 3000, 2GB DDR1, 120GB ATA, Radeon 9600pro) stvar ne leti tko kot na XPjih, daleč od tega. (Aero theme on)
Prva stvar, ki me moti je torej požrešnost, potem pa nekompatibilnost z starimi programi. Namreč imam nekaj original programov (OsebniTrener, Grand prix 4...), ki ne delajo v Visti.
Zanima pa me ali bom storil prav če ostanem na Visti vse do izdaje novega OS (oz. nekaj mesecev po tem)?
Sem bral po netu in nekateri pravijo da bodo ostali na XPjih (čeprav imajo zelo zmogljive pcje), ker naj bi bila Vista največji kiks M$ (recimo ko millenuim).
Kako pa vi gledate na to?
charlotte ::
M$ je že pred časom naznanil da bodo nove OS lansiral hitreje. Torej je nekje 3 leta razmika nekaj čisto normalnega. Kokr se spomnem je bla Vista na začetku napovedana za 2004, kar je prav tko samo 3 leta od XP-jev, če sedaj pustimo tehnične težave. Zlobni jeziki pa radi obrnejo zgodbo obratno in da je češ vista tak drek da ga bojo že v 3 letih zamenal.
opeter ::
Ne vem, sam sem z Visto 64 precej zadovoljen. Razen nekaj manjših programčkov (npr. Chameleon Clock) mi deluje vse ostalo brez problemov.
Malo moram samo počakati, da izdajo nativne 64-bitne programe (predvsem te sistemske) pa bo vse kul. Do takrat pa bom potrpel.
Malo moram samo počakati, da izdajo nativne 64-bitne programe (predvsem te sistemske) pa bo vse kul. Do takrat pa bom potrpel.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
miteq ::
Nič ne bodo izdali Windows 7 naslednje leto. Nekje na interwebu se je pojavila novica s takšnim naslovom, kasneje pa je M$ sam obrazložil, da je prišlo do napačne razlage Gates-ovega govora na zasedanju investitorjev podjetja.
Tako da, Vista bo še živela vsaj naslenje 3 leta. Ne dvomim, da bodo izdali tudi SP2 za Visto.
Tako da, Vista bo še živela vsaj naslenje 3 leta. Ne dvomim, da bodo izdali tudi SP2 za Visto.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google ukinja podporo za Internet Explorer 8 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 25933 (23071) | Icematxyz |
» | Windows 8 že poleti 2011? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 12369 (9102) | BoLhCa |
» | Prehod na XPje mogoč tudi z Windows 7 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 8501 (6204) | MrStein |
» | Windows 7 se bo imenoval ... Windows 7 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 19459 (14693) | MrStein |