Forum » Pomoč in nasveti » zelo cuden problem - linux + grafika
zelo cuden problem - linux + grafika
bbspin ::
mam en problem, ki si ga sploh ne znam razlozit... kolegica je prsla do mene z racunalnikom s sledeco okvaro:
- windows vista => deluje normalno (oz. napake niso vidne)
- ubuntu 7.04 => deluje toda po celem zaslonu so krice krace (nekaksne kocke)
- ubuntu 7.04 live CD => isto kot instalirana verzija linuxa
- ubuntu 8.04 live CD => isto kot zgoraj
testiral sem RAM s programom ki je na ubuntu live CDju,.... nasel nic
ugotovu sm, da ima dve graficni, zato sm v BIOSu preklopu iz PCIe na OnBoard VGA...
sam je blo vse isto...
in zdej mi res ni jasn v cem je problem... ce bi bil kriv software, potem ne vem zakaj bi ji
live CD ob prvi namestitvi delal ok, sedaj pa ne...
kksnmu kej jasn?
bojan
- windows vista => deluje normalno (oz. napake niso vidne)
- ubuntu 7.04 => deluje toda po celem zaslonu so krice krace (nekaksne kocke)
- ubuntu 7.04 live CD => isto kot instalirana verzija linuxa
- ubuntu 8.04 live CD => isto kot zgoraj
testiral sem RAM s programom ki je na ubuntu live CDju,.... nasel nic
ugotovu sm, da ima dve graficni, zato sm v BIOSu preklopu iz PCIe na OnBoard VGA...
sam je blo vse isto...
in zdej mi res ni jasn v cem je problem... ce bi bil kriv software, potem ne vem zakaj bi ji
live CD ob prvi namestitvi delal ok, sedaj pa ne...
kksnmu kej jasn?
bojan
Dri3r ::
Verjetno je težava v gonilniku grafične kartice, na tvojem mestu bi se malo poigral z nastavitvami. Prilimaj kakšen screenshot, da bomo vidli za kaj se gre.
LP
LP
dri3r
jan01 ::
1. katera grafična?
2. zakaj pa probavaš s staro in beta verzijo? probaj 7.10 oz katere druge distribucije mandriva, opensuse,fedora, pclinuxos, .....
2. zakaj pa probavaš s staro in beta verzijo? probaj 7.10 oz katere druge distribucije mandriva, opensuse,fedora, pclinuxos, .....
sej pravm ko sem prvic instaliral 7.10 ni blo problemov z isto graficno... ne na live CD-ju, ne na potem instaliranem linuxu... in potem ne razumem zakaj bi kar na1x isti CD na istem HW srau, ce je vse OK s HW...
graficna je pa Geforce 8500GT in pa neka na onBoard (nism preveru kera)... sam je na obeh isto...
p.s.: sm pa pozabu oment, da se je problem pojavu, ko je njena mama probala ustekat kabl od TV (upam da ne lih Coax, ampak S-video) na napacen prikljucek na graficni kartici... zato sm tud preveru obe graficni kartici, sam sm pri obeh dobu isti rezultat... +da na visti dela vse ok...
bojan
bojan
graficna je pa Geforce 8500GT in pa neka na onBoard (nism preveru kera)... sam je na obeh isto...
p.s.: sm pa pozabu oment, da se je problem pojavu, ko je njena mama probala ustekat kabl od TV (upam da ne lih Coax, ampak S-video) na napacen prikljucek na graficni kartici... zato sm tud preveru obe graficni kartici, sam sm pri obeh dobu isti rezultat... +da na visti dela vse ok...
bojan
bojan
Dri3r ::
Tako na pamet bi na težavo "po celem zaslonu so krice krace (nekaksne kocke)" zelo težko predlagal kakšno bolj pametno rešitev kot tvoja vedeževalka. Če že sprašuješ za pomoč, povej usaj za kater model prenosnika se gre, prilimaj kakšn screenshot, itd..
LP
LP
dri3r
zee ::
graficna kartica se pregreva.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
ce bojo slike kej v pomoc... druga slika niso windowsi, ampak linux ki kaze pokvarjeno sliko od windowsov...
sm najprej pomislu, da je kej narobe instaliran glede dual-boota-a... sam sej pravm tud na live-CD pride do tega
da pridejo podobne krace kot na 1. sliki samo full mn... sam se zmer...
lp, bojan
zee => zakaj bi se graficna pregrevala samo na linuxu... in na obeh graficnih (integrirani in PCIe)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wi-fi, blootho kartica prenosnik....Oddelek: Pomoč in nasveti | 601 (567) | miha251296 |
» | internetna stran!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1289 (808) | 5er--> |
» | Problemi s pekači.. ali s softwarom... gre za DVD PEČKE :)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1305 (1114) | GTi |
» | Ubuntu 7.10 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5961 (5387) | stalker |
» | Kaj si pogledati na Norveškem in ŠvedskiOddelek: Loža | 5586 (5153) | zcetrt |