Forum » Znanost in tehnologija » Heat Pipe kolektorji ali kaj drugega?
Heat Pipe kolektorji ali kaj drugega?
biasko ::
Živjo!
Rad bi investiral v ECO-energijo. Zanima me če ima kdo iskušnje na tem področju, da mi malce pomaga. Imamamo 20 let staro 6 člansko hišo in smo na sončnem delu, straha obrnjena na jug in cca 40 stopinj naklona.
Kot sem gledal obstajajo ploščati kolektorji, ki so slabši, ker ne zajemajo difuznega sevanja, novi boljši kolektorji pa so tako imenovani Heat Pipe vakumski kolektorji, ki sprejemajo tudi difuzno sevanje. Gledal sem GreenLand Systems suhi sistem, pri čemer je po mojem predost, ker voda ne teče po ceveh.
Zanima me kakšen bi bil finančni vložek celotne izgradnje, ter koliko je vzdrževanja kolektorjev.
Vem da so ti sistemi precej novi, vendar me zanima če ima kdo iskušnje kolikšnji so vložki in po kolikem času se povrnejo.
Hvala!
Rad bi investiral v ECO-energijo. Zanima me če ima kdo iskušnje na tem področju, da mi malce pomaga. Imamamo 20 let staro 6 člansko hišo in smo na sončnem delu, straha obrnjena na jug in cca 40 stopinj naklona.
Kot sem gledal obstajajo ploščati kolektorji, ki so slabši, ker ne zajemajo difuznega sevanja, novi boljši kolektorji pa so tako imenovani Heat Pipe vakumski kolektorji, ki sprejemajo tudi difuzno sevanje. Gledal sem GreenLand Systems suhi sistem, pri čemer je po mojem predost, ker voda ne teče po ceveh.
Zanima me kakšen bi bil finančni vložek celotne izgradnje, ter koliko je vzdrževanja kolektorjev.
Vem da so ti sistemi precej novi, vendar me zanima če ima kdo iskušnje kolikšnji so vložki in po kolikem času se povrnejo.
Hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bojler z el.grelcem + kolektorOddelek: Loža | 10985 (950) | bigruno |
» | Ogrevanje:razmerje porabljene energije (UNP)Oddelek: Znanost in tehnologija | 6394 (5211) | sidd |
» | Sončni kolektorji in ogrevanjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11264 (11028) | cekr |
» | Zakaj so sončne celice fiksno postavljene?Oddelek: Znanost in tehnologija | 7219 (4594) | bili_39 |
» | Priklop računalnika na 12V omrežje.Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2302 (2065) | balocom |