Forum » Zvok in slika » Resize video posnetka?
Resize video posnetka?
pirx ::
Pozdrav Vsem!
Pred nekaj dnevi sem dobil Star Trek - The Original Series. Zadeva je v DivX formatu, vendar obstaja ena težava in sicer ta, da so filmi v nekem zelo čudnem formatu. Nekateri deli so zelo sploščeni v horizontalni smeri, nekateri pa v vertikalni. Torej film se odvija kot v nekem "ozkem traku".
Zanima me, ali je možno na kak način narediti resize teh filmov? Ker na tak način jih nikakor ne morem gledati. :(
Pred nekaj dnevi sem dobil Star Trek - The Original Series. Zadeva je v DivX formatu, vendar obstaja ena težava in sicer ta, da so filmi v nekem zelo čudnem formatu. Nekateri deli so zelo sploščeni v horizontalni smeri, nekateri pa v vertikalni. Torej film se odvija kot v nekem "ozkem traku".
Zanima me, ali je možno na kak način narediti resize teh filmov? Ker na tak način jih nikakor ne morem gledati. :(
boha ::
hmm, odvisno kje misliš gledat zadevo. vsak spodoben software-ski player mora imeti opcijo poljubnega "aspecta", kjer nek video resizaš po mili volji. recimo bsplayer ima to pod opcijo "keep aspect ratio", to odkljukaš in spreminjaš format. ne vem pa kako je s hardware-skimi predvajalniki, ali to možnost ponujajo ali ne. v skrajni fazi se lahko resolucija spreminja s programi ala virtualdub ipd.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: podtalje ()
pirx ::
Jeeee, dela! :) Dam samo na "original size" in je vse OK. Ampak ni mi jasno, zakaj odpre v tako čudnem formatu. To se je zdaj prvič zgodilo. Sicer pa važno, da dela, še 1x hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Standard za filmeOddelek: Loža | 1100 (878) | BigWhale |
» | Program za predvajanje Blu-ray filmovOddelek: Pomoč in nasveti | 5474 (5294) | Anney |
» | PS 3Oddelek: Konzole | 2418 (1963) | scuba123 |
» | Trdi disk ta snemanje na televizijoOddelek: Kaj kupiti | 2912 (2718) | dmk |
» | Mpeg4ModifierModOddelek: Zvok in slika | 5458 (3211) | podtalje |