Forum » Programiranje » [VC++, MFC, GDI+] Izris slike
[VC++, MFC, GDI+] Izris slike
jsz ::
Pozdrav!
Rabim pomoč pri izrisu slike iz datoteke na dialog based aplikacijo. Uporabljam VS 2008 in MFC. Slika je lahko v poljubnem formatu. Nad GDI-jem sem nadpovprečno hitro obupal.
Nato sem poskusil srečo z GDI+. Vključil sem gdiplus.h in linker-ju dodal gdiplus.lib (tako kot je povedano v nekem tutorialu).
V konstruktor dialoga sem dodal funkcijo za start:
GdiplusStartup(...)
V destruktor funkcijo za konec:
GdiplusShutdown(...)
Nato sem v metodo OnPaint() dodal naslednjo čudo:
Graphics a(dc);
Pen pen(Color(255, 0, 0, 255));
a.DrawLine(&pen, 10, 10, 50, 50);
Koda bi naj na zaslon izrisala črto, ampak jo ne. Seveda se priporočam za nasvet vsakega, ki ima izkušnje z izrisom slik iz datoteke (ali karkoli) v dialog based aplikacijah z GDI ali GDI+.
Tnx.
Rabim pomoč pri izrisu slike iz datoteke na dialog based aplikacijo. Uporabljam VS 2008 in MFC. Slika je lahko v poljubnem formatu. Nad GDI-jem sem nadpovprečno hitro obupal.
Nato sem poskusil srečo z GDI+. Vključil sem gdiplus.h in linker-ju dodal gdiplus.lib (tako kot je povedano v nekem tutorialu).
V konstruktor dialoga sem dodal funkcijo za start:
GdiplusStartup(...)
V destruktor funkcijo za konec:
GdiplusShutdown(...)
Nato sem v metodo OnPaint() dodal naslednjo čudo:
Graphics a(dc);
Pen pen(Color(255, 0, 0, 255));
a.DrawLine(&pen, 10, 10, 50, 50);
Koda bi naj na zaslon izrisala črto, ampak jo ne. Seveda se priporočam za nasvet vsakega, ki ima izkušnje z izrisom slik iz datoteke (ali karkoli) v dialog based aplikacijah z GDI ali GDI+.
Tnx.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mfc problemOddelek: Programiranje | 1650 (1214) | FuI2cY |
» | [C++]Kako narediti screenshot?Oddelek: Programiranje | 1526 (1097) | *ziga* |
» | [GDI+]Glupo vprašanjeOddelek: Programiranje | 983 (804) | W3by |
» | winxp; sxs.dll errorOddelek: Pomoč in nasveti | 856 (788) | andrej |
» | VC++ in DirektDrawOddelek: Programiranje | 1222 (1055) | Senitel |