Forum » Omrežja in internet » Kateri USB Wireless adapter ?
Kateri USB Wireless adapter ?
ronaldo ::
Kmalu bom kupil router Bufallo WHR-HP-G54, ker se zelim znebiti 2x20m kablov (en stacionaren pc in en prenosnik), in bom zato potreboval USB Wireless adapter za stacionarni pc. Usb Wireless adapter MORA podpirati in delovati v Visti 64 SP1.
Sam sem sprva mislil kupiti NETGEAR WPN111 RANGEMAX™ BREZžIčNI USB 2.0 VMESNIK , ampak po tistem kar sem prebral na njihovem forumu, bom raje vzel kaj drugega. Cena naj bo najvec 30eu, lahko pa mal vec.
Hvala.
Sam sem sprva mislil kupiti NETGEAR WPN111 RANGEMAX™ BREZžIčNI USB 2.0 VMESNIK , ampak po tistem kar sem prebral na njihovem forumu, bom raje vzel kaj drugega. Cena naj bo najvec 30eu, lahko pa mal vec.
Hvala.
Pci ne morem vzeti ker ima moja plosca le 2x pci prikljucka in sta oba zasedena, zraven tega je to zastarel format ki vec ne bo podprt pri novejsih pcjih. Ampak kot vidim nima noben izkusenj s tem kar iscem tako da bom sam vzel level one in upal da bo delala vredu.
PaJo ::
Za usb ključek poglej tukaj:
Minitar USB key 54G and RSMA omni 5dBi
Tale stvar sprobana na XP deluje zelo dobro, obstaja pa driver za Visto, žal pa tam nisem probal. Pa še zunanjo anteno lahko daš gor če bi bila potreba.
Imaš pa še tega na voljo Edimax EW7318USg, katerega nisem probal ima pa driverje za Visto.
Minitar USB key 54G and RSMA omni 5dBi
Tale stvar sprobana na XP deluje zelo dobro, obstaja pa driver za Visto, žal pa tam nisem probal. Pa še zunanjo anteno lahko daš gor če bi bila potreba.
Imaš pa še tega na voljo Edimax EW7318USg, katerega nisem probal ima pa driverje za Visto.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Spajky ::
Oni taprvi ima slabo sprejemno občutljivost, drugi boljšo, vendar oba rabita imet anteni, če sta vštekana v komp odzadi, kar ni najbolje. Drugače rabita imet kaki 2m Usb podaljšek in ga obesit nekam.
Lahko se pa nabavi (vprej vprašat ponudnika za serijsko oz.verzijo za vsak slučaj, glej drugi link V.2.0) za NETGEAR WG111 in drajverje pobrat s TLE. Na winXP dela z 1,5m podaljškom Usb mojemu frendu ver. WG111T ko bok skozi betonsko armirano ploščo za delit iNet! Pa nobene zunanje antene ni treba ...
Lahko se pa nabavi (vprej vprašat ponudnika za serijsko oz.verzijo za vsak slučaj, glej drugi link V.2.0) za NETGEAR WG111 in drajverje pobrat s TLE. Na winXP dela z 1,5m podaljškom Usb mojemu frendu ver. WG111T ko bok skozi betonsko armirano ploščo za delit iNet! Pa nobene zunanje antene ni treba ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Big_Al ::
oba PCI imaš zasedena ker imaš kako micro plato, ali imaš še kakšen PCI-Ex prost? Če imaš PCI-Ex nabavi abit air pace. ima zunanjo anteno na kablu in deluje odlično.
EvilDare ::
Tudi jaz rabim nek boljši USB ali pci wireless adpater. Do sedaj sem imel LevelOne WNC-0301 WLAN USB 2.0 Adapter 54Mbps. Sedaj ko sem prestavil računalnik v drugo sobo, v istem nadstorpju, noče loviti 10 m stran, vmes sta še recimo 2 steni. Če postavim prenosnik zraven se poveže z 80% signalom in pade nekje na 30-40% ob obremenitvi. Pa adapter mora podpirati 63 črkovni WPA2-PSK ključ.
Router sem dobil, ampak usb adapterja se vedno nisem kupil. Recimo Minitar in Edimax mogoce res delujeta v visti 64, ampak prvic slisim za ta dva podjetja.
Drugace pa imam microatx plato, ki podpira pci-e, ampak bi pac raje imel usb, ker bi ga lazje prestavljal, brez da odpiram pc, oziroma lahko bi ga imel kr na podaljsku ce bo pri pc-ju slab signal.
Hvala vsem za pomoc.
Drugace pa imam microatx plato, ki podpira pci-e, ampak bi pac raje imel usb, ker bi ga lazje prestavljal, brez da odpiram pc, oziroma lahko bi ga imel kr na podaljsku ce bo pri pc-ju slab signal.
Hvala vsem za pomoc.
EvilDare ::
Ali lahko kdo predlga kakšen usb ali pci wireless adapter? Po možnosti da ga ima sam in mu lovi čez 2 steni na razdalji 10 m. Sem danes še enkrat pogledal kakšna je situacija. Prenosnik se poveže na power save z 80% signlom in pade nekje na 50% ob obremenitvi, usb pa mogoče zazna router z 10%, povezat se pa noče.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | wireless težaveOddelek: Strojna oprema | 1411 (1283) | hanibal |
» | WLAN preko USBjaOddelek: Omrežja in internet | 1609 (1287) | jan01 |
» | Kateri USB ali PCI wireless adapter?Oddelek: Kaj kupiti | 1433 (1298) | Skankulja |
» | HP NX6310 wireless problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1049 (1000) | Spajky |
» | Optični internetOddelek: Omrežja in internet | 2154 (1974) | ToniT |