Forum » Pomoč in nasveti » Pc se ne ugasne do konca
Pc se ne ugasne do konca
MSI7 ::
Starejsi racunalnik piii se mi ne ugasne popolnoma. Pise: now its safe to shutdown your computer. Zakaj moram ugasati gumb na napajalniku, potem pa ko hocem prizgati ponovno, spet prizgati na napajalniku? Zakaj sene ugasne sam do konca? Ali se da to odpraviti in kako? Zakaj to sploh nastane?
- polepsal: Primoz ()
kixs ::
Dve zadevi.
Ali vklopis v Biosu pod Power Settings ACPI.
Ali pa vklopis v Device Managerju pod View -> Show Hidden Devices in nato tisto napravo, ki se pojavi in ima prekrizano z rdeco, vklopis -> Enable.
lp
Ali vklopis v Biosu pod Power Settings ACPI.
Ali pa vklopis v Device Managerju pod View -> Show Hidden Devices in nato tisto napravo, ki se pojavi in ima prekrizano z rdeco, vklopis -> Enable.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
Duhec ::
Če imaš XPje potem ob inštalaciji niso zneli prepoznat biosa, če ima ACPI sposobnosti zato se ti tudi ni inštaliral ta del sistema.
Poglej, če se da kje v Cmos nastavitvah (power management) biosa spremenit iz APM-ja v ACPI.
Če imaš XPje zna to povzročiti spremembo HALa in posledično blue screen z napako in boš moral spremeniti nazaj.
Če imaš Win98 potem ni panike.
Poglej, če se da kje v Cmos nastavitvah (power management) biosa spremenit iz APM-ja v ACPI.
Če imaš XPje zna to povzročiti spremembo HALa in posledično blue screen z napako in boš moral spremeniti nazaj.
Če imaš Win98 potem ni panike.
Imam XP,probal sem spremeniti VSE ZA ACPI v Biosu a NIC.Spremenilo se je edino to,da ni vec napisa now its safe to shutdown your computer,AMPAK NAPAJALNIK SE KAR LAUFA.Ne vem kako bi se lahko samodejno izkljucil,ker ne bi rad PC ugasal na gumb na napajalniku,ker mi ob vklopu vcasih vrze varovalko ven...Ali je se kaksna moznost,predvsem pa ZAKAJ XP ob instalaciji ne more prepoznat Biosa,ce ima ACPI sposobnosti?
Duhec ::
Predvsem zato, ker imaš prestaro plato (bios). Poglej, če obstaja novejši bios in ga flešaj.
Samo za P3 plato se ne sekiraj preveč, da ga boš dobil. Ali pač.
Če se ti sedaj ne pojavi več ista napaka imaš po vsej verjetnosti programski problem, ker se ob shutdown procesu ne zaprejo vsi programi. Možen spyware/adware ali kak virus.
Samo za P3 plato se ne sekiraj preveč, da ga boš dobil. Ali pač.
Če se ti sedaj ne pojavi več ista napaka imaš po vsej verjetnosti programski problem, ker se ob shutdown procesu ne zaprejo vsi programi. Možen spyware/adware ali kak virus.
Ni virusa niti spyware-a.V Biosu sem nastavil ACPI funkcije,premikal Enabled/Disabled a se vedno pise da lahko zdaj varno ugasnem racunalnik-torej ROCNO na gumb zadaj na napajalniku...Hmmm...
Neverjetno! Odkar je elektricar priklopil malo mocnejso elektriko v stanovanju,se mi racunalnik ugasne DO KONCA! Hvala Vam za trud in pojasnila.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 10866 (9457) | inbox |
» | Racunalnik se noce ugasnitOddelek: Pomoč in nasveti | 1355 (1196) | nevone |
» | zaustavitev sistema z win2kOddelek: Operacijski sistemi | 831 (757) | CaqKa |
» | Avtomaticno ugasanje racunalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1890 (1641) | Highlag |
» | Win Xp Shutdown problemOddelek: Operacijski sistemi | 1097 (964) | andrej |