» »

Sata2 HDD problem z XP

Sata2 HDD problem z XP

_mOuSe_ ::

Torej na plato Abit NF7-s v2.0 imam zdaj priklopljena dva diska, ATA in novega SATA2 Samsunga HD501LJ. Sistem ga je sicer takoj zaznal, problemi pa so se začeli z inštalacijo XP, namreč če ATA disk odklopim, mi XP pri izbiri particije javi, da nobena particija na tem disku ni kompatibilna z XP, in tukaj se ustavi. Če ATA disk priklopim nazaj, steče inštalacija na SATA particijo skoraj brez problema, 2x mi javi, da software (verjetno SataController) ni potrjen z XP logo. Po namestitvi XP sem ATA disk formatiral in odklopil. Spet ne dela, piše ˝Disk boot failure, insert system disk˝. Priklopim ATA nazaj, dela, čeprav je le-ta prazen. :\
Ima mogoče kdo kakšno podobno izkušnjo, da bi lahko rešil tale problem...

t3hn0 ::

ja, rabis gonilnike za sata, katere dodas zelo proti zacetku instalacije ko ti izpise "press f6 for aditional sata/raid drivers" oz neki podobnga (vem da je f6 notr :D)...no in te driverje rabs met na disketi...zravn maticne si dobil eno, drugace pa si zloadaj te driverje in jih extractas in skopiras na disketo. pol pa kot sm ze reku...f6 na zacetku instalacije, nato se ti pa mal kasnej odpre nov screen kjer potem naloadas driverje...

**edit, nisem vidu da si ze probavu z ata diskom in da je tist delal ;)
probi s temi driverji, drugac jih mam pa se jst ene par ki preiskuseno delujejo, pa jih bom nalozu ce bo potrebno :8)
^.^

Zgodovina sprememb…

• spremenil: t3hn0 ()

_mOuSe_ ::

Saj brez gonilnikov mi Sata diska ne bi niti zaznalo pri inštalaciji XP-jev. Čudno mi je, da mi vse dela normalno le dokler je Ata disk priklopljen. Katere driverje pa lahko še probal t3hno... zdaj mam naložene tiste z diskete, Sil3112.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _mOuSe_ ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Instalacija XP ne najde diska

Oddelek: Operacijski sistemi
416021 (4884) fredyjetle
»

Problemi glede SATA diska...

Oddelek: Strojna oprema
141494 (1307) schwabspenk
»

instalacija xpjev na 250gb disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
402362 (1725) PIII850
»

Abit NF-7s v2.0: Nastavitve BIOS-a za bootanje.

Oddelek: Pomoč in nasveti
122796 (2673) jELKO
»

V čem je problem?

Oddelek: Operacijski sistemi
51749 (1631) andrej_brucek

Več podobnih tem