Forum » Pomoč in nasveti » menjava procesorja
menjava procesorja
neki4 ::
Imel sem procesor amd athlon s939, sedaj pa sem ga zamenjal z dvojedrnim, tako da sem ga tudi namazal s termalno pasto. Od sedaj naprej, se mi monitor ugaša za 2 sekundi kar pogosto, v povprecju vsake pol minute, odvisno ali gledam tv kanele, surfam, tipkam če ne delam nic, potem je načeloma vse uredu.
enostavno nevem kaj je narobe, če ima morda kdo le kakšen nasvet.
enostavno nevem kaj je narobe, če ima morda kdo le kakšen nasvet.
pecavar34 ::
Mogoče sploh nimaš taprave plate!
Kukr jest vem rabš za dvojedrne procesorje od AMD ploščo z podnožjem AM2!!
Kukr jest vem rabš za dvojedrne procesorje od AMD ploščo z podnožjem AM2!!
Asus ROG G751JY
bluefish ::
ne, dvojedrniki so na voljo tudi za 939, kolikor se jih pač še najde v tem trenutku. Sicer pa, če bi imel napačen procesor, ta sploh ne bi legel v socket.
Svetujem ti, da resetiraš BIOS (z JUMPERJEM!!).
Svetujem ti, da resetiraš BIOS (z JUMPERJEM!!).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
pecavar34 ::
Oprosti tega nism vedu! Jest sm sam mal nanesu na čist zgorni del procesorja, men se zdi da je tak srebrn kukr se spomnem k sm še meu AMD-ja in vem da ne smeš nič ostalga popacat. glej da nisi kakih nogic popacal ali kar je okrog srebrnega dela! Pol sm pa še mal na hladilnik dau!
Asus ROG G751JY
ja nogic nisem popacal, je pa zelo nerodne vse skupaj bilo, ob strani sem pucal, pa bi blo bolj da ne bi. še s prsti če primeš ob strani, sploh ne ves, da si lohk že pri nogicah:). bi bilo najbolj da bi takoj dal notri proc in poj čistil, ker sem mel že malo popacane roke od obstojece paste.
sem pa pci-e graficno dal stran in kabel dal na onboard graficno, tko da to dela, sam je vse bolj svoh z tako grafiko.
bom pogledal ce je notri kaksen jumper na plošči, pa malo pogledal, kaj in kako.
sem pa pci-e graficno dal stran in kabel dal na onboard graficno, tko da to dela, sam je vse bolj svoh z tako grafiko.
bom pogledal ce je notri kaksen jumper na plošči, pa malo pogledal, kaj in kako.
bluefish ::
sicer je pravilen postopek nanosa tak, da na procesor kaneš za malenkost več kot veliko riževo zrno paste, potem pa namestiš hladilnik, ki ga pred tem še malo rahlo obrneš.
sem nanesel na sredino malo in s prilozeno kartico nanesel na tanko po celem procesorju. Sem po navodilih motherboard priročnika tudi odstranil baterijo in za nekaj sekund premaknil jumper, na novo mi je nastavilo uro in podobno, vendar monitor zal še vedno utripa obcasno. onboard graficna mi pa ne dela problema z monitorjem.zanimivo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | računalnik se ne odziva (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6892 (6563) | pingo76 |
» | Problem z napajalnikomOddelek: Strojna oprema | 534 (478) | nightbird |
» | Težave z displejemOddelek: Strojna oprema | 1488 (1242) | klemen135 |
» | Kaj sem naredil? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5514 (4230) | Timmah |
» | Kako na servisih montirajo hladilnike (S slikami)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3023 (1561) | Boki_ |