» »

Ko sem navil se mi računalnik čudno prižiga

Ko sem navil se mi računalnik čudno prižiga

charlotte ::

LP. Odkar sem navil svoj mlinček sem opazil neki "zanimivega" :\. Vedno ko ga prižgem (ne reset, le kadar ga iz nule štartam), se prižge, nakar se mi (1 sekunda po vžigu) vsi ventilatorji ustavijo in takoj zatem štartajo normalno in PC brez problema dela naprej cel dan (prebavlja orthos bp 10+ ur).
Ne vem kaj bi blo "krivo", računalnik čez noč ugašam, ker je precej glasen, pri tem tudi stikalo na napajalniku prestavim na 0. Ta način prižiganja mi je znan od takrat ko sem navijal, kadar sem stisnil F10 - da je shranil in resetiral PC, se je za sekundo cel sistem ustavil in potem normalno zalaufal.

Ima kdo kako idejo?
  • spremenilo: charlotte ()

kozmy ::

Kolikor je meni znano, se reče temu ''cold boot'' in je to normalna stvar, ko navijaš ali se motim? :D Je pa to odvisno od osnovne plošče. Probaj naložit nov bios, če bo kaj pomagalo.

charlotte ::

Matična je Maximus Formula. Nameščen imam tazaden BIOS (ki je stabilen, tiste beta verzije nisem nameščal). Pa to slučajn kej škoduje?:)

kozmy ::

Kolikor vem, ne škoduje, ampak počakaj da še drugi kaj povejo, ker nisem prepričan če je sploh to to :D

X-Hair ::

Meni se je zgodilo isto. Ce resetiram se mi kar ugasne za 1-2s starta in je to to. Asus P5K deluxe Wi-Fi

Tribal ::

Ne sekirajte se, to je normalno.

GrimReaper ::

To je normalno, sam pri OC-ju dost moteče če maš tako glasno kartico kot je 8800GT in pol ob vsakem resetu kot bi avion štartal.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Vuli ::

to imajo vse Asus-ove plošče, neka finta da prelisiči bios, ko je cpu navit oz spremenjen multiplayer. Definitivno ni pa nič narobe.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

_GiZmO_ ::

To imajo vse plate na intelovih čipsetih (965,975,P35,X38...)Gre za zaščito čipseta,da ne boota direkt na nastavljene (oc) nastavitve!Cold boot-je takrat,ko procesor ne zboota več zaradi prevelikega mraza!!!

GrimReaper ::

No, cold boot je pač ko zaženeš PC ki je bil prej nekaj časa ugasnjen.
Tisto kar si ti mislil je najbrž kakšen cold boot bug, ampak to bodo vedeli ekstremni navijalci s subzero hlajenjem.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova anketa: ali šifrirate podatke na svojem disku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
9218166 (12717) matijadmin
»

Ideje - kaj je narobe s tem računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
231325 (848) m0LN4r
»

Računalnik je potrebno večkrat prižgat

Oddelek: Strojna oprema
262086 (1521) MrBrdo
»

Menjava procesorja Dual -> Quad. Računalnik se prižiga in ugaša.

Oddelek: Pomoč in nasveti
192265 (1820) bluefish
»

Malo drugačen cold boot problem - 8RDA+

Oddelek: Strojna oprema
5919 (829) BoLhCa

Več podobnih tem