Forum » Pomoč in nasveti » Problemi z nalaganjem WIN XP
Problemi z nalaganjem WIN XP
andrejp ::
Imam računalnik PIII 550MHz in sledeč problem. Ko poizkušam naložiti WIN XP ali WIN 2000 mi vedno pri nalaganju javi napako kjer ali pokaže blue screen ali pa napiše da neke datoteke, ki je že skopirana na disku ne najde. Poizkusil sem zamenjati že vse kar se sploh da, tudi procesor in osnovno ploščo pa stvar še vedno ne deluje, če pa nalagam WIN 98 ali ME pa se brez problema naložijo. Poizkusil sem tudi z drugimi (original) CD-ji z windovsi pa je stvar popolnoma enaka. Ali kdo ve v čem bi lahko bil še problem.
sash ::
ja enaki problemi so se kolegu pojavili na novi mašini (1,2 G) in ko je neso zadevo nazaj, so sicer trdili da ni bilo nič narobe, je pa dobil nov ram in zadeva zdaj dela BP, tako da poskusi če imaš dva bloka rama samo z enim (naj ne bo manjši kot 128 M) ali pa si sposodi kak RAM blok. Obstaja pa tudi možnost težav če imaš kak BAD sektor na disku.
krho ::
al pa mas motherboard z RAIDom.
Ce ga imas na zacetku obvezno pritisniti F6 , ko pa te prasa mu moras dati disketo z gonilniki.
lp
Ce ga imas na zacetku obvezno pritisniti F6 , ko pa te prasa mu moras dati disketo z gonilniki.
lp
andrejp ::
Ja tko je z RAMom sem že poskusil pa je stvar popolnoma enaka, pravzaprav sem zamenjal že vse kar se sploh da, bios sem resetiral na osnovne nastavitve, mb pa ni raid tko da to ni problem, poizkusil sem že s tremi diski pa nič. Mogoče še kakšna ideja???
McClane ::
Imel isti problem. Sem ga pa rešil tako da sem ločil disk ter cd-rom na svoj kabel ozr. vodilo, potem sem vsaj lahko pritiskal Retry dokler računalnik ni popustil in je šel naprej.
Odtlej živim srečno in dolgo življenje.
Aja, pa malo pobrskaj po MS knowledge base, tam ti med drugim piše da je lahko krivec slab IDE kabel.
mc
Odtlej živim srečno in dolgo življenje.
Aja, pa malo pobrskaj po MS knowledge base, tam ti med drugim piše da je lahko krivec slab IDE kabel.
mc
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z nastavitvijo windowsovOddelek: Pomoč in nasveti | 1461 (1226) | Murcy |
» | zmrzovanje in "klikanje" kompaOddelek: Strojna oprema | 1058 (961) | wechta |
» | Formatiranje - kdaj pognat antivirus?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1983 (1784) | Mamaplata |
» | XP-ji ali čudna druščina hardvera. Kdo je kriv?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1224 (991) | Fico |
» | WIN ME SLO nazaj na WIN98SLOOddelek: Pomoč in nasveti | 1205 (1006) | Pizzicato |