» »

računalnik se resetira- problem

računalnik se resetira- problem

tomazsk1 ::

Živijo!

Zanima me kaj bi vi naredili na mojem mestu, problemi so sledeči:

1) Na procesorju athlon 1333 mi temperatura naraste na 80 stopinj potem se računalnik resetira, ventilator se suče samo ne vem, če dovolj hitro
nič še nisem spihal, ali ventilatorja odšravfal, je pa ventilator thermaltake

2) na grafični geforce 2 mi pa tudi ne dela ventilator(sem ga odšrvfal, pa ga zelo trdo sučem, pomoje je ležaj vzrok).
Zdaj pa vas vprašam, ali naj dobim drugo grafično ali nov ventilato(za ventilator ne vem kje bi to staro šaro dobil, nekaj grafičnih geforce2 ali 4 pa je na bolhi za mali dnar)

Hvala za mnenja!

El Nino ::

1. Procesorski ventilator spihaj, podmaži in procesor namaži s termalno pasto.

2) če boš za to grafo ventilator iskal, bo vsak vent. presegel vrednost same grafe. Priporočam nakup nove, kakšne v stilu Radeon 9600, itd...

LP

tomazsk1 ::

okej, s čim pa podmažem ventilator, s kako mastjo ali čim drugim?

LP!

El Nino ::

Mislim da za to obstajajo posebne masti/maziva. Drugače pa nevem... WD40 mogoče? Anyone else?

Urc ::

Če že moreš... najdi nekje fino strojno olje (uporablja se pri šivalnih strojih). WD40 je razmaščevalec, tako da ne pride v poštev.
Hladilnik od proca kot ti je že lukapawlinac napisal daj dol, na novo pasto in bo. Če je vent zjeban ti priporočam nakup novega (~5 €) mislim da to ni tak strošek.)
Glede grafične... Omisli si nekaj takega
Lahko se tudi sprehodiš do najbližjega odlagališča odpadkov in pobereš ven rebra iz kakega starega compa in pripopaš na grafo.:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Urc ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win 8/8.1/10 hropeče, Kubuntu blesteče?

Oddelek: Operacijski sistemi
395025 (3934) Siddh
»

GPU pregrevanje

Oddelek: Strojna oprema