» »

WD Disk povezava preko firewire in Capture iz kamere na ta disk preko firewire

WD Disk povezava preko firewire in Capture iz kamere na ta disk preko firewire

Trancedeejay ::

HI
Mene pa zanima ali to sploh spila. Namen imam preko firewire kot ponavadi iz kamere pobirat video in ga recimo direkt shranjevat na disk, ki bi bil prikljucen tudi na firewire kartico, ki ima 3 prikljucke tavelke(pin) - ali to deluje. Vem da naj bi pisalo da je usb 2.0 hitrejsi od firewire, samo po testih sodec naj bi firewire v realnosti bil odzivnejsi in hitrejsi, eSata pa na plosci se nimam.
Hvala za odgovore.

LP

Matt
Music is the key

Izi ::

Bo delovalo.
V bistvu bo delovalo ne glede ali imaš zunanji disk na Firewire, na USB ali na eSATA
Glede hitrosti pa je res, da je Firewire v praksi do 50 % hitrejši kot USB 2.0.
Specifikacijske številke ne povedo kaj dosti, ker Firewire deluje čisto drugače kot USB.
USB je Master Slave tehnologija, Firewire pa Peer 2 Peer.
Zadeva je podobna kot Pentium 4 pri 4 GHz je bil v praksi počasnejši kot Athlon pri 2 GHz.

stalker ::

Da si malo sposodim temo: Imam WD my book premium, na prenosnika je priključen prek FW kabla, ker na USB-ju ima neko loterijo ko zapisujem ali berem podatke (zapiše, ampak je datoteka pokvarjena, izginevanje datotek, map med branjem, kopiranjem, pisanjem itd. Zakaj to? Particija je NTFS).
Tudi sam sem hotel prek FW kabla iz kamere, priključene na WD disk shraniti posnetek na njega, ampak tu nastopi problem: z diska lahko berem s 40-50MB/s, pišem pa le s 3-4MB/s, v vseh primerih, tudi s prenosnika na WD-ja (še zmeraj pa lahko normalno shranim na disk v prenosniku)! Zakaj tako nizka hitrost pisanja? Je problem mogoče v FW konektorju na prenosniku (ne vem kateri je, ima mali pin)? Je mogoče kriv kabel (tudi ne vem kateri je)? Kaj narobe z diskom?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: stalker ()

HI
Sem dobil disk. Zanima me kako velik je lahko max fajl katerega das lahko copy/paste. Recimo sem hotel dat en folder k je imel 62gb in ni sans da ga skopira, kao daj e premal placa za skopirat. Da ne omenjam, da na USB dela zlo pocas, potem bom probal s fireware, eSata pa nimam zaenkrat.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Ted ::

Fat32 particije imajo omejeno velikost enega fajla (na 4 gigabyte). Sformatiraj v NTFS pa bo šlo.
Mah...

HI
Mene pa zanima zakaj mi noce pridt v windowse, ce imam disk priklopljen na firewire? Na usb dela, firewire pa....
Recimo, ce ga priklopim v windowsih(ko je ze enkrat v sistemu), mi diska sploh ne zazna - WTF?
Sformatiral sem ga na ntfs format, priklapljal po vseh treh priklopih za firewire. Bi moral za firewire kaj posebej instalirat?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Opkow ::

Poglej post od trkbrt-a. Mogoce je kaj v tej smeri.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Adapter Firewire IEEE1394 na USB 2.0 ne dela! Driver?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
71973 (1923) minicooper
»

Trdi disk - WD My Book Studio Edition vs. Home Edition

Oddelek: Kaj kupiti
92401 (1592) drinovcRok
»

Kateri zunanji trdi disk ?

Oddelek: Kaj kupiti
275143 (4432) -ziga-
»

Fire-wire vs. USB?!?