Forum » Pomoč in nasveti » Internetna povezava
Internetna povezava
Oxudes ::
Lep pozdrav, sestrična me je prosila da ji pomagam, ampak mi ni niti najmanj jasno kje je problem:
-Postavljen imajo wirless network, povezava preko networka na ADSL
-Do pred kratkim vse delovalo normalno tudi z njenega računalnika
-Sedaj ne more več odpreti nobene strani v nobenem browserju, prav tako se MSN ne more prijaviti, medtem ko skype SE prijavi in lahko klepeta preko njega (druga dva javita da ni povezave)
-Inštalirana je vista
-Ko poskušam nastavljati nastavitve za internetno povezavo (prvič delal z visto, priznam) lahko vidim povezavo z mrežo samo, a od mreže naprej ne gre (signal wirelessa stalno nad 75%)
-Baje (slišal danes od tete) lahko teta s svojega accounta pride na internet (jaz sem poizkušal z admina in sestričinega accounta)
-Bratrančev računlanik se brez problema poveže
Upam da sem dal čimboljši opis, če mi lahko kdorkoli svetuje, bom hvaležen.
Lep pozdrav.
-Postavljen imajo wirless network, povezava preko networka na ADSL
-Do pred kratkim vse delovalo normalno tudi z njenega računalnika
-Sedaj ne more več odpreti nobene strani v nobenem browserju, prav tako se MSN ne more prijaviti, medtem ko skype SE prijavi in lahko klepeta preko njega (druga dva javita da ni povezave)
-Inštalirana je vista
-Ko poskušam nastavljati nastavitve za internetno povezavo (prvič delal z visto, priznam) lahko vidim povezavo z mrežo samo, a od mreže naprej ne gre (signal wirelessa stalno nad 75%)
-Baje (slišal danes od tete) lahko teta s svojega accounta pride na internet (jaz sem poizkušal z admina in sestričinega accounta)
-Bratrančev računlanik se brez problema poveže
Upam da sem dal čimboljši opis, če mi lahko kdorkoli svetuje, bom hvaležen.
Lep pozdrav.
blackbfm ::
Preveri proxy nastavitve v Internet Explorerju ( Tools > Connections > Lan settings), vse kljukce stran, ok, ok in probi. Lahko da je kakšen virus kaj zjebu.
logo ::
Tudi jaz sem imel podobne težave z Visto - v browserju sem npr. lahko odprl samo google.com in nekatere druge strani. Na koncu sem našel tole rešitev:
1. Zaženi Command Prompt (Run -> cmd ->OK)
2. V Command Promptu vpiši naslednji ukaz:
netsh interface ipv4 set subinterface "Wireless Network Connection" mtu=1300 store=persistent
(namesto Wireless Network Connection napiši ime ustrezne wireless povezave, če je le-ta poimenovana kako drugače)
MTU lahko po potrebi tudi prilagodiš...
1. Zaženi Command Prompt (Run -> cmd ->OK)
2. V Command Promptu vpiši naslednji ukaz:
netsh interface ipv4 set subinterface "Wireless Network Connection" mtu=1300 store=persistent
(namesto Wireless Network Connection napiši ime ustrezne wireless povezave, če je le-ta poimenovana kako drugače)
MTU lahko po potrebi tudi prilagodiš...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spor naslovov IP (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12212 (10988) | turob2 |
» | Wireless Network ConnectionOddelek: Omrežja in internet | 1150 (1012) | amigo_no1 |
» | SecureW2; Žična in brezžična povezava na istem laptopu (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7848 (7194) | ArchNem |
» | menjava IPOddelek: Pomoč in nasveti | 1565 (1351) | Lonsarg |
» | wireless mrežaOddelek: Kaj kupiti | 3055 (2263) | pujsek_ |