Forum » Pomoč in nasveti » Funkcija Excela
Funkcija Excela
joker16_7 ::
Pozdravljeni!
Nujno bi potreboval vedeti s katero funkcijo bi lahko naredil sledečo zadevo. Želim imeti en stolpec v katerem bom imel neomejeno število celic. V vsako celico bi napisal neko enoto, npr.3 ali 5, desno poleg te celice pa bi imel stolpec kjer bi se mi te enote ki majo neko vrednost pomnožile s to vrednostjo. Npr. vrednost enote je 3 EUR. Pišem stolpec Npr. 1, 2, 3 zraven pa bi desno takoj samodejno piše 3 EUR, 6 EUR, 9EUR (sama valuta ni nujna). Zelo pomembno pa je tudi, da bom lahko to vrednost kasneje spremenil in se mi bo celoten desni stolpec spremenil in ne bom rabim ponovno vsega pisat.
Najlepša hvala
Nujno bi potreboval vedeti s katero funkcijo bi lahko naredil sledečo zadevo. Želim imeti en stolpec v katerem bom imel neomejeno število celic. V vsako celico bi napisal neko enoto, npr.3 ali 5, desno poleg te celice pa bi imel stolpec kjer bi se mi te enote ki majo neko vrednost pomnožile s to vrednostjo. Npr. vrednost enote je 3 EUR. Pišem stolpec Npr. 1, 2, 3 zraven pa bi desno takoj samodejno piše 3 EUR, 6 EUR, 9EUR (sama valuta ni nujna). Zelo pomembno pa je tudi, da bom lahko to vrednost kasneje spremenil in se mi bo celoten desni stolpec spremenil in ne bom rabim ponovno vsega pisat.
Najlepša hvala
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley
Bill Bradley
harvey ::
Definiraj ime celice npr a1= enota.
Potem pa piši formulo B3=A3*enota
Spremeniš enoto se povsod pomnoži.
edit
primer
http://shrani.si/f/R/Pp/4sZf8J3w/book1....
Potem pa piši formulo B3=A3*enota
Spremeniš enoto se povsod pomnoži.
edit
primer
http://shrani.si/f/R/Pp/4sZf8J3w/book1....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
joker16_7 ::
Najlepša hvala
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley
Bill Bradley
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč ExcelOddelek: Programska oprema | 6352 (6039) | mk766321 |
» | Excel vse sorteOddelek: Programska oprema | 2638 (1935) | jozekuch |
» | Težava pri uvozo v SQL bazo (varchar to numeric)Oddelek: Programiranje | 1141 (963) | Mati |
» | [Excel]Kako izvleči vrednost?Oddelek: Programiranje | 3775 (3498) | Mobidick |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4728 (4150) | veteran |