» »

iskane zaposlitve oz. druge?

iskane zaposlitve oz. druge?

plavko61 ::

Trenutno sem zaposlen vendar iščem drugo zaposlitev. Kar nekaj prijateljev je vpisanih v baze adecco.si in profil.si kjer je ideja da te delodajalec lahko kontaktira, če se mu zdiš zanimiv. Sledenje oglasov na straneh se mi zdi mlatenje prazne slame. Kakšna je vaša strategija?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Barakuda1 ::

Ti si pa res že dost dolgo na tem forumu, da bi lahko vedel, da to pač ni tema za PČ.

Zadeva roma torej v ustreznejši oddelek.

MCSE ::

Kar se tiče It kadra nisem še slišal za firmo ki bi ga tudi znala potržit. Žal zate, in tudi zame.

IceIceBaby ::

Meni se zdi ravno obratno, v aktualnih oglasih se da kar hitro najdit kaj pametnega. Mojedelo.com in podobni portali se mi zdijo kar dober vir delovnih mest. Odvisno sicer od tvojega znanja in od tega kaj bi sploh delal.

Jaz sem se enkrat pred časom vpisal v ta Profil.si pa so me kakšen mesec nazaj klicali in vabili na nek razgovor. Od časa ko sem se vpisal je minilo že toliko časa, da najprej par minut sploh nisem vedel o kakšnem "profilu" ženska govori :)

plavko61 ::

@kst:

V MB ni ravno biserov, predvsem embedded.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Invictus ::

kot prevo da malo razjasnimo firme kot so Adecco, Manpower in podobne.

One niso namenjene nam smrtnikov, ki iščemo nove službe, ampak podjetjem, ki iščejo nove zaposlene. Živijo od denarja, ki jim ga plačajo podjetja, kadar jim priskrbijo kader. Tako da je vprašanje, ali so tes posobni prodati za kako dobro ceno. Ppodjetja pač pazijo na stroške in imajo včasih ful butaste zahteve, kot npr. človek z ful izkušnjami, izobrazbo, seveda aktivno dva jezika, plača pa 800 EUR. Vem vsaj za Gorenjsko, kjer imam kolegico v eni taki firmi.

Po drugi strani pa je na spraševalski strani v teh podjetjih kaka glupa bjonda, ki nima pojma o IT-ju in računalništvu. Mene so osebno na Manpower najprej vprašali, kdaj sem rojen. Če bi se tarat posnel, bi videl kako glupo faco sem naredil, zakaj hudiča pa to, saj sem vendar poslal življenjepis. Punca je bila blond, pa še tako zelena da sem bil prekleto slabe volje. In ta naj mene proda drugim firmam ...

LP I.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzdrževalec računalniške opreme (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8416629 (13198) GummyBear
»

Koliko stane najem zunanjih rekruterjov, da ti najdejo ustrezne kandidate za delovno

497804 (5686) GrX
»

Smešni oglasi zavoda za zaposlovanje (strani: 1 2 3 4 )

15639187 (31598) Vitez
»

Dopolnitev starosti 26 let (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10621671 (17866) cegu

Več podobnih tem