» »

Acer ali HP

Acer ali HP

Daresan ::

Prebral tisočkrat pa še zdaj ne vem katerega bi vzel
HP NX 8220 1.7 1 giga rama 80 disk 240.000 ali ACER ASPIRE 1692WLMI_CENTRINO 1.7GHZ 1024MB(2x512MB),80GB,DVD-DUAL,15.4" WIDE CRYSTALBRITE,ATI X700 256MB,BLUETOOTH,WIRELESS,XPH za 255.000 sit

Razlog oklevanja ? nimam več pojma kaj je ok pa kaj ne, če še malo počakam bodo pa že tako ali tako zastareli in kaj naj zdaj kupim?
Dare

MitkoVIP ::

jz mam HP NX8220 petarda pretestiru sm tut acerja in mi zal ni bil vsec,niti uporaben..
its your call

LP

Daresan ::

Ok bomba, povej lak pa kakšen špil, ko nimaš kaj pametnešega?
Dare

Monster ::

acerja vzem .. jst mam tocno tega pa sm zadovoljen :)
Ka zaboga...

Daresan ::

Ja da sem odkrit mi je po konfiguraciji res bol na roko, če računam za kaj vse ga bom rabil, včasi tudi za kakšno igor seveda ko sebom dolgočasil, ker pa so bili komentarji na forumu glede acerja bolj tko glede baterije, ohišja itd in ker ne kupuješ prenosnika vsak mesec je bilo vsega lepea konec.
Hvala mogoče bom še dones pospravil pod podstrešjem in zadevo kupil
lp
Dare

Arthur ::

če nisi že, si poglej zaslon tega Acerja. zadnjič sem na faksu videl nekoga z Acerjem (nimam pojma ker model), in zaslon je sekal. super vidni kot in ful žive barve, česa podobnega na prenosniku še nisem videl.
Monster lahko pove, kakšen je zaslon.

Zheegec ::

Acerjev CristalBryte je to pri Aspire presnosnikih... Sony pa kakšen Siemens imata dosti boljše ekrane.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

klemen22 ::

Acerjev CristalBryte je to pri Aspire presnosnikih... Sony pa kakšen Siemens imata dosti boljše ekrane.

Pa kakšen IBMček.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zheegec ::

Pa Toshibin Trubrite še recimo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

billy ::

Kaj pa samsung ali pa LG? :)

Monster ::

ekran je ok .. horizontalni kot je full, vertikalni pa niti ne ... sm za normalno delo je super :) ... jst mam tega 1692wlmi že od lanskega poletja pa sem na njem več ko 8ur na dan pa ni niti enega problema z ničem ..
Ka zaboga...

Cofko Cof ::

Tud jz mam tega prenosnika že od avgusta lani in sem z njim zelo zadovoljen. Včasih malo moti odsev na zaslonu in pa malo glasen bralnik CD-jev(to samo na začetku ko dač CD not), drugače pa super.
Ars longa,vita brevis.

Calligula ::

Ce ne rabis graficne za igre, bolj priporocam Acerja 3005 pri nakupi.net, kjer za 210.000 SIT dobis takega z giga RAMa, 80 giga diskom in vsem ostalim, le graficna je integrirana in shaired kar pri 1 giga rama ni problematicno. Je pa samo 4 celicna baterija sam tako mislim ,da ma tudi model, ki ga omenjas ti. Aja, procesor je Sempron 3300+(25w), ki mislim, da dobro konkurira Pentiumu 1.7.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()

billy ::

Konkurira sploh ne. To lahko konkurira samo celeronu mobile, pa še to ne. Baterija pa drži uro pa pol :D

Calligula ::

Seveda konkurura. Cenovno pa konkurira Celeronu mobile. Baterija zdrzi toliko, ker je pac svoh baterija, se pa da tudi kupit bolj zmogljivo baterijo.

billy ::

Se da kupit ja, ampak baterija ne stane jurija :P

Potem si že bližju 250 tisoč in celoten laptop ni več tako poceni ne :D

Konkurira edino cenovno, še turion včasih ne more konkurirat pentiumu M, tako da kak sempron lahko gre samo v kot jokat.

klemen22 ::

Konkurira edino cenovno, še turion včasih ne more konkurirat pentiumu M, tako da kak sempron lahko gre samo v kot jokat.

Kakšen turion 2.0 se z lahkoto primerja z Pentiumom M.
Evo ti link Billy da ne boš živel v zmoti. Kot boš videl sta popolnoma enakovredna, če ni še celo Turion malce hitrejši.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

billy ::

Hm...

A ni tukaj turion 2.4 Ghz, pentium pa 2.0Ghz?

Near the top of the heap is the Pentium M 760, which features a 533MHz front-side bus, an operating frequency of 2.0GHz and a whopping 2MB of L2 cache.


The model we'll be looking at today is the ML-44, a new chip with a 2.4GHz operating frequency and 1MB of L2 cache.


No..jaz se spomnim tiste novice, ki je bila na slo tech kjer sta mislim da bila bolj enakovredna tekmeca, 2.13Ghz penta in 2.2 turion? (ali nekaj takega) in sta si bolj podajala žezlo. Nekje je bil hitrejši turion, nekje pa pentium. Kjer je bil tudi zaključek da penitum ob polni obremenitvi porabi manj baterije kot turion, če se spomniš.

Lahko pa da se motim :P

Daresan ::

Se pravi da sem spet tam kjer sem bil na začetku, če se bo tko nadaljevalo bo že drug model dosegljiv za tak denar, ker ta 1.7 bo že zastarel :) ,
no ja kakor koli v ponedeljek dobim oba modela pol pa bom videl v kaj in kako bodo odpfrčali moji cekini :)
Dare

Zheegec ::

Price/performance imaš 3023WLMI za 240K z x600 pa 3000+ SempronT (25W) pa 8-cell baterijo ter CristalBryte ekranom, potem je 3025WLMI za cca 260K z X700 pa 3300+ SempronT (ostalo isto), potem sta pa že 1692WLMI pa 5024WLMI.

Ima pa 3005WLMI navaden enkran, ne CristalBryte, pa švoh baterijo.

Sempronček je boljša zadeva od Celeron M (IMHO), Konkurira pa 2GHz Sempron (3300+) tam kakšnemu 1.6GHz do 1.8GHz Turion64, odvisno kako se aplikacije odzivajo na malo L2 cache (recimo igre se kar precej).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Daresan ::

OK, to mi je jasno saj nekje 1692WLMI ima vse tisko kar naj bi nekje tudi rabil od njega, se pravi ram, grafiko, sem pa v dilemi, ker je zadeva na meji glede financ, ker čez mesec dva bodo modeli za isti denar ponujali več, zato sem v zadregi, ker ne mislim kupovati vsake dva meseca, ker tudi denarja ne bo :) , prenosnika bom pa rabil za aplikacije ( Clarion, Corel, macromedio itd) in seveda kak špil ko je čas, no tukaj so se pa začele težave, ali bo to delalo na enem izmet teh dveh, da se nebi opekel in kupil nekaj kar ni to to.
Res pa je, da najdeš pomanjlivosti, če pa hočeš to odpraviti je pa treba velik finančni poseg ha ha, je prec 500 in več cekina, tega pa seveda nimam, nabral sem 260 in to je to
Dare

Monster ::

heh ..sej veš kak je .. cene ti bojo skos padale :) ti kr rajs nabavi pa bo
Ka zaboga...

Daresan ::

Ja saj kaj mi pa drugega preostane. Upam da mi ne bo žal, čerpav konfiguracija tega Acerja ni slaba, baterijo bom pa pač vzel tako kot je, saj je večinoma časa comp na štrom tako, da ne bo hudega.
Dare

Monster ::

pa se baterija ni tak švoh .. komot si lahko pogledas kak film prek nje(slabe 3 ure ) ... ce bos pa tipkal pa mas 5ur ziher :)
Ka zaboga...

Daresan ::

Kaj naj rečem, vikend je mimo, prebiral komentarje, zdaj pa se bliža čas nakupa :D , upam, da bom zvečer že kako pametno vrgu na forum, no ja če me ne odklopi prej siol, ker menjam paket in ponudnika.
Pol pa seceda nova tem, ker bo treba linksysa prepričat, da je zdaj doma še ena kibla, ki pa bi naj delala preko WLAN, upam >:D , če ne pa spet na forum in gasa
Dare

velikiB ::

Kaj pravite na tega:http://www.gericomp-slo.com/index.php?a...
Uporabljal bi ga tudi za igre.
VelikiB

billy ::

Še par tem je spodaj...napiši še v kakšno isto vprašenje.

Daresan ::

No ja tema je bila med HP in Acerjem in to v rangu, ki ga kupujem 260 k to kar si mi ti predlagal je pa že dobrih 100 k več.
Če bi imel 360 mislim, da ni problem kaj bi delal kaj pa ne, vsaj upam, da za tak denar zadeva neki da od sebe.
Dare

Muzo ::

jst mam hp nx8220 pa je špica. edino resolucija 1600x1050 je mogoče res mal prevelika pa barve bi lahko bile tudi bolj žive.. mogoče sem se razvadil s svojim 970p.

neo ::

Ne vem kaj maš tu za študirat, vzameš HP-ja, dokupiš 3 lwtni garancijo in to je to!
Neo's

Daresan ::

ne vem zakaj bi študiral, iščem nasvet (pameten) da samega sebe prepričam kaj naj si kupim, ker želje so večje. Verjamem, da je HP "bolši", saj ga imam v službi res da malo starega ampak dela, zdaj pa to zadevo rabim privat in za moje potrebe, ki pa so različne iz več razlogov, doma dva domača rač., ki pa sta ves čas zasedena tako, da si pač moram nabaviti dodatno zadevo, ker pa tudi prostora ni več je to tudi eden izmed razlogov, da si bom nabavil prenosnika, ki pa bi bil tudi za moj prosti čas, ker tudi sam kdaj odšpilam kako igro, to je pač to, vse pa se lomi seveda na denarju in tako sem na limitu in to je 260 k, če pa zadanem na LOTU se pa bo vedelo ha ha.
Dare

zoune ::

pa jaz ne vem zakaj primerjate ACERJA ali HPJA..to je se huje kot da bi reko pejek pa merco a klase

billgates ::

kakšen aspire pa hp...omisli si toshiba Q20!:D

Zgodovina sprememb…

Vanquish ::

Daresan: lahko ti povem, da je hp 8220 ena izmed nesrečnih serij, ki so porazni glede kvalitete. Seveda ne govorim o kvaliteti same izdelave ipd., ampak enostavno dosti niso zanesljivi oziroma vse preveč krat se pokvarijo. To ne govorim iz glave, ampak mamo v službi več identičnih modelov in imamo več ali majn z vsemi težave. Na nekaterih modelih smo večkrat uveljavljali garancijo, ker so se okvare celo ponavljale.

Tako da bi ti na podlagi svojih izkušenj za točno ta model rekel roke stran, kar se ostalih modelov tiče, pa je še vedno HP zanesljiv kot smo ga vajeni.

Daresan ::

No to je tema katera me je zanimala. Verjamem, da obstajajmo med nami tudi uporabniki, ki pa tudi kaj vedo povedati, glede na to,da zadevo dobim na test čez kakih 15 minut mi je ta informacija v pomoč. Res je, da sem si tudi ogledal HP Pavilion zd8318EA, sem pa malo prekratek. Izgleda da bom še malo počakal, oba bom danes probal, glede na komentarje se pa bom odločil kasneje.
Še vedno imam večje želje ha ha, in to ni dobro (al pa?).

David, res obstajajo tudi Toshibe, samo kaj ko je to jama brez dna, če bi bil normalen, bi si kupil prenosnika za moje aplikacije in to je to, ker sem pa še po duši otrok bi pa kako še odšpilal (to pa košta) :\
Dare

Vanquish ::

Daresan - glede Pavilion, ti nebi kaj preveč moral povedat, ampak se mi zdi da v osnovi niso ravno business klasa notebooka, kar pomeni, da bonbončki kot so docking station in kake ostale zadeve odpadejo, vsaj ta kaj ga ima moja sestra nima portov.

Aja mogoče še to - nevem če je še veljavno, ampak v službi so nam zadnjič ponudli hpje po izredno ugodnih cenah, mislim da se je govorilo o znižani ceni iz 340k na 250k al nekak tak, če te zanima mi daj svoj mail, pa ti jutri iz službe javim.

klemen22 ::

Daresan: lahko ti povem, da je hp 8220 ena izmed nesrečnih serij, ki so porazni glede kvalitete. Seveda ne govorim o kvaliteti same izdelave ipd., ampak enostavno dosti niso zanesljivi oziroma vse preveč krat se pokvarijo. To ne govorim iz glave, ampak mamo v službi več identičnih modelov in imamo več ali majn z vsemi težave. Na nekaterih modelih smo večkrat uveljavljali garancijo, ker so se okvare celo ponavljale.

Hja ne vem kaj ste vi dobili. Ampak kakovost izdelave ohišja serije NX8220 je precej na visoki ravni. Moja ženska ima nx8220 2.0 in dela BP že par mescev. Mogoče ste dobili kakšno slabo serijo ven kar pa se dogaja pri vsaki firmi.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Vanquish ::

klemen22 - mogoče si malo površno prebral, sem napisal da ne govorim o kakovosti izdelave ker je ta vrhunska, govoril sem o težavah, ki se dogajajo z njimi. Pač crkujejo različne zadeve - serije ne naročamo 1x 20 komadov al pa kaj podobnega, ampak sproti in to so pač bli notebooki, ki smo jih po potrebi sproti naročali, čez več mescev in je bilo z njimi daleč največ težav.

Nazadnje je bila taka serije, z dosti težavami evo 10x0.

klemen22 ::

Hja čudno.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Daresan ::

Živ, ja prvo hvala za info, seveda me interesira ta model, ker sem dosti na grafiki in rad vidim veliko sliko pa še celo visualno mi lepo deluje.
Se pa udi vrtim okoli 260 k mogoče kak sit več, ampak to mi je limit, ker če ne začnem prec gledat tiste za 400 ali celo ceč, mislim da takega ne potrebujem, je doma desk čist ok, res pa je da so otroc kapo di banda ha ha.
Ok maila
hudjek@siol.net ( dokler ga še mam) T-2 doma
100% pa je daresan@gmail.com
Dare

Vanquish ::

ok ti jutri dopoldne javim.

reci mi edino kaj te zanima navadni al wide screen?

lp

Zheegec ::

Po mojih izkušnjah in tudi po izkušnjah nekoga iz HP servisa ki ga poznam, sta seriji NX8220 in NX6125 super glede pokvarljivosti - zelo majhen procent okvar, sploh za novejše serije.

Tudi ohišje je zelo kvalitetno, tukaj sploh ni debate :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Daresan ::

No pa smo probali omenjeni seriji.
Komentarji? 8-O
no ja so različni, Hp mi je nekako pridobil glede izbire, Acer me je presenitil pri hitrosti, res pa da je tko tko glede samega ohišja, se mi kar zasmili ko ga primem v roke, je pa dal od sebe dosti več ko Hp, no ja saj tudi konfiguracije drugačna ter samostojna grafika.
Izgleda da bom dal poudarek na HP-ja , se mi zdi dokaj ( saj še sam ne vem) res pa je da je wireles na HP dosti boljši ter hitrejši, tud ko sem probal dva nastropja nižje je še zmeraj bilo na 100% ko mi je Acer padel na 62%, res pa je da to ni razlog, pri Acerju se je pokazalo, da je že nadgrajen, kar pomeni , da je to to, HP pa se še da kaj primakniti, grrrrr, bom še malo drgnil po forumu in malo še počakal |O , mogoče se še kaj cekina nabere, ker sem opazil, da je to nekje meja med kvaliteto... ter med tistim kar rabim, je pač potreba še kaj dodati.
Sam ko izbereš grafiko je at takoj price na gor in to ne za malo, glede na to za kaj vse naj bi imel prenosnika jo bo pač treba.
Dare

Daresan ::

wide screen, seveda če se le da .
Hvala in lp
Dare


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Acer prenosniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
818291 (3315) kmetek
»

Prenosnik za okoli 200 000 sit

Oddelek: Kaj kupiti
352416 (1762) mitjaje
»

Se en nakup prenosnika - tokrat do 400.000SIT

Oddelek: Kaj kupiti
362443 (1776) rokleb
»

prenosnik do 280k (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
956594 (5301) gamaman22
»

Kupujem prenosnik cca. 400kSIt (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1018404 (6361) nurmaln

Več podobnih tem