Forum » Omrežja in internet » siolov router ne dela?
siolov router ne dela?
Hair ::
že več let mam doma mrežo modem -> router -> kompi in ni blo večjih problemov. pred kakšnim tednom je nehou delat net in sm pršu do zaključka da je crknla grafična na matični. kupil sem novo in prišel do zanimivih zaključkov.
bp se povežem na router -> net pa ne dela
router in modem se zaznata (ob lučki gorita)
če pa povežem komp in modem se pa ne zaznata (nobena lučka ne gori)
so wtf? klicou sm na siol pa pravjo da potemtakem modem dela... sam vsi vemo kakšn je nivo njihovih storitev, tko da zdej še vas sprašujem za nasvet.
aja no, do zdej nism mel prilke z nobenim drugim računalnikom stestirat...
gre pa za tist basic siolov modem od iskratela - calipso something
če se komu sanja za kaj se gre... bom hvalažen :)
lp
bp se povežem na router -> net pa ne dela
router in modem se zaznata (ob lučki gorita)
če pa povežem komp in modem se pa ne zaznata (nobena lučka ne gori)
so wtf? klicou sm na siol pa pravjo da potemtakem modem dela... sam vsi vemo kakšn je nivo njihovih storitev, tko da zdej še vas sprašujem za nasvet.
aja no, do zdej nism mel prilke z nobenim drugim računalnikom stestirat...
gre pa za tist basic siolov modem od iskratela - calipso something
če se komu sanja za kaj se gre... bom hvalažen :)
lp
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.
bastadu ::
pred kakšnim tednom je nehou delat net in sm pršu do zaključka da je crknla grafična na matični.Hehe, zanimivo si to povezal...
Ker ti ob direktni povezavi modema z računalnikom ne zagorijo lučke sklepam, da za to vezavo verjetno potrebuješ cross-over kabel...
bili_39 ::
Čisto možno, da imaš vpisane še stare DNS strežnike. Poišči v nastavitvah in zadnje številke (11 in 12) spremeni v .13 in .23
Ta sprememba se je recimo zgodila v zadnjem tednu.
Ta sprememba se je recimo zgodila v zadnjem tednu.
Hair ::
najprej lol @ me - govoril sem seveda o mrežni
drgač pa upam da je tole z DNSji, ker imam res še stare naštimane... sporočim v soboto, ko se bom spet valjal po domačih krajih :)
hvala obema in lp!
drgač pa upam da je tole z DNSji, ker imam res še stare naštimane... sporočim v soboto, ko se bom spet valjal po domačih krajih :)
hvala obema in lp!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nadomestek za GA-K8NF-9-RH (Rev 2.x)Oddelek: Kaj kupiti | 1305 (1024) | solatko |
» | Crknjena grafična v HP prenosnikuOddelek: Strojna oprema | 1924 (1609) | jan01 |
» | Prekinjanje interneta (modem se sesuje)Oddelek: Omrežja in internet | 3418 (2474) | marky007 |
» | adsl modem callisto+prekinjanje povezaveOddelek: Omrežja in internet | 1212 (1067) | Hux |
» | A je se kdo danes cez noc (okoli 3:20 zjutraj) imel tezave z racunalnikom? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3007 (2312) | frenk |