» »

Netenje ognja del Ciinega načrta

Netenje ognja del Ciinega načrta

«
1
2

PacificBlue ::

Ogenj pred ameriškim veleposlaništvom v Beogradu so organizirale tuje obveščevalne službe s Cio na čelu, da bi Srbe prikazale kot divjake..vir: Rtvslo.si

Če je tako, se lahko potem vprašamo, do kam potem v resnici sežejo lovke teh ameriških obveščevalnih služb(cia..itd)? Gre mogoče v ozadju za stvari,ki so znane teoretikom zarot(New world order and stuff) ali je cela stvar samo srbska provokacija?

opomba moderatorja: vir (neimenovan visoki srbski funkcionar) v tem primeru ne more biti kredibilen

PaX_MaN ::

Buče.

Alexius Heristalski ::

VivariumTech, ti pa res znaš nasmejati ljudi. Smeh je pa pol zdravja, pravijo.

PacificBlue ::

A zdaj že VivariumTech..nedavno nazaj sem bil še Ramzi..hm..:\

Sicer pa se strinjam, da je smeh pol zdravja..torej nasmejte se do nezavesti..potem pa debata:)

PaX_MaN ::

"Zdaj se postavlja logično vprašanje, zakaj so se odločili za to, če so tujci, tako kot mi, vedeli, da je varnostna grožnja na dan protesta ogromna?"
(z gornjega linka)

Zdaj se postavlja logično vprašanje, zakaj niso protestnike razgnali še preden so sploh prišli do veleposlaništev, če so vedeli, da je varnostna grožnja na dan protesta ogromna? :\

flipflop ::

Zdaj se postavlja logično vprašanje, zakaj niso protestnike razgnali še preden so sploh prišli do veleposlaništev, če so vedeli, da je varnostna grožnja na dan protesta ogromna? :\


Bush ni pustu.|O Al pa kakšne temne sile iz ozadja.:O

PacificBlue ::

Zdaj se postavlja logično vprašanje, zakaj so se odločili za to, če so tujci, tako kot mi, vedeli, da je varnostna grožnja na dan protesta ogromna?

Takšna navodila?

Mogoče ti bo tale link kaj pomagal.. KLIK

PacificBlue ::

The United States secretly supported the ethnic Albanian extremists now behind insurgencies in Macedonia and southern Serbia..vir: KLIK

Luka Percic ::

Spokat v ložo.

Calligulla ::

Ja pizdarija bogi ultradesnicarji no...

Kot, da ni od nekdaj znano, da CIA skos subverzivno serje a ma cisto povsod po svetu no.
Itak skos nekaj prckajo povsod. Kot, da se kaka vojna, napad, revolucija in vse kar je manj ali vec kot to kdaj ni bila speljana po kakem ustvarjenem povodu, ki je pac sluzil kot izgovor...

In itak se tajne sluzbe pac ukvarjajo tako z pridobivanjem podatkov kot z plasiranjem.

Saj mas v Ukrajini in povsod tako CIO kot FSB ipd,.. ki si pac mecejo polena pod noge, tekmujejo v propagandi,..

Kdo je res tako zabit, da sploh sitnari, da se to ne dogaja. To je prakticno osnova delovanja tajnih sluzb. Amater (Luka Veliki).

Gjurisic ::

Folj razbij veleposlaništva in potem še kako trgovino zraven,
prišpara na kešu?

PacificBlue ::

"O tem, kdo je odgovoren za napade na nekatera tuja predstavništva v Beogradu, potekajo ostre razprave tudi v Srbiji. Da se četrtkovo divjanje po Beogradu ne prepreči, je bila politična odločitev, trdi srbska Liberalno-demokratična stranka. Ta je predstavila dokaze, da sta policija in vlada vedeli za namere demonstrantov, a jih zaradi odločitve predstavnikov oblasti policija ni preprečila."Vir: Rtvslo.si

PaX_MaN ::

delovanja tajnih sluzb

A ti je jasno zdej?

suntrace1 ::

Identificirali so truplo - gre za 21 letnika, begunske družine iz Prištine, ki je sedaj v Novem Sadu.

sid911 ::

A slovensko veleposlaništvo je pa Sova razbila al kaj?

IMHO srbi iščejo neke izgovore da bi omilili situacijo, oziroma želijo krivdo na druge zvalit.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

drejc ::

Mene bolj skrbi čemu plačujemo RTV prispevek..pričakoval bi tako novico na 24ur.com nikakor ne na nacionalki. Po eni strani moram pa googlat da najdem video sestrelitve ameriškega satelita pred dnevi.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Luka Percic ::

Da bi tajne službe se povsod izpostavljale, pa res ni za pričakovat.

Agente žrtvovat za uničit veleposlaništvo, tako za hec?

Amerika hoče EU orentirano srbijo, saj njihove firme že na veliko vlagajo tam- ne pa se jit vandalizma.

edge540 ::

Kaj se še komu zdi tu najbolj logična razlaga da je pač par Srbov popizdlo in so na veleposlaništvo zalučali 3 molotovke? Ne iskat zarot v vsaki stvari.

Avby ::

Pa tudi če je CIA imela kaj pri tem to ne pomeni nič.

Tako število ljudi na ulice zagotovo ni prignala. In ropala tudi ni trgovin in razgrajala pozno v noč CIA.

suntrace1 ::

Res je, ne pomeni nič - je pa zato CIA financirala Thacija med njegovim pohodom na Kosovo/ Srbijo in Makedonija ter bila vmešana v orožarsko-narkomanske posle. Kar za CIO ni res nič novega (Oliver North in Iran Contra anyone?) in nič šokantnega.

Važno je , da se lahko zgražano nad razbijanjem huliganov - to je pa preveč !!!

btw, kaj je že to biti ''hipokrit''?

Keyser Soze ::

Se je pa za vprašat, kakšno varovanje ima ambasada, če lahko canjo vdre že ena gruča "pijanega" folka. Counter-strike še ne naredi specialcev iz vaših lenih riti.:P

Ambasade pa ponavadi hranijo kopico zanimivih in predvsem tajnih informacij.

Razen če je bila že 100% evakuirana kar se tiče občutljivih stvari.
OM, F, G!

jype ::

drejc> Mene bolj skrbi čemu plačujemo RTV prispevek..pričakoval bi tako novico na 24ur.com nikakor ne na nacionalki. Po eni strani moram pa googlat da najdem video sestrelitve ameriškega satelita pred dnevi.

Mislim, da bi moral glasovati zoper zakon o RTV. Bi bilo za kvaliteto programa bistveno bolje.

BigWhale ::

Hm, ja seveda, tajne sluzbe. Na TV Pink je bil tudi posnetek tajnih agent CIE, kako mecejo kamne v izlozbe in se potem ena zadere: 'uzmi cipele!'

Prasci teli od CIE!

PaX_MaN ::

Mogoče so pa premalo plačani?:D

suntrace1 ::

Ženske bi naredile vse za par čevljev, to je dejstvo. CIA je zato naredila že marsikaj več kot samo ukradla par čevljev. Tudi to je dejstvo in marsikaj od tega ne bo opravičila nikdar, dokler ZDA ne skloni glave in se debelo opraviči - recimo Best of George Tenet, head of CIA

UN speach about WMD's in Iraq - Tenet in the bacground

We don't torture / ups, they torture

itd, itd, itd, ...


Mislim, kakšno zgražanje da je ameriška OMFG ambasada gorela! O neeeee, kako si drznejo, Ameriko, ta simbol demokracije in pravičnosti. Ne, to je pa preveč! Zažgati ubogo stavbo, to je res groza, mučenje v Gvantanamu, pa, pih, kaj je to, mala malca za take klene junake kot je naš vrli BW, ki ne izpusti niti ene prilike, da kolektivno blati celotno nacijo.

PaX_MaN ::

Od kje tebi ideja, da se NE zgražamo nad mučenjem v Gvantanamu? Mislim, spet ste privlekli kar nekaj, kar nima nič s to temo.:\

Bob Rock ::

Ženske bi naredile vse za par čevljev, to je dejstvo.


haha in to je opravicilo za ropanje trgovin? :))

Mislim, kakšno zgražanje da je ameriška OMFG ambasada gorela! O neeeee, kako si drznejo, Ameriko, ta simbol demokracije in pravičnosti. Ne, to je pa preveč! Zažgati ubogo stavbo, to je res groza


Tam kjer stoji ameriska ambasada, je amerisko ozemlje. S tem, ko so vdrli v ambasado, so vdrli na amerisko ozemlje. Kot so tudi v slovensko...
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

suntrace1 ::

Zato ker neproporcionalno napihujete iz nekega povsem banalnega dogodka v zgodovinskem merilu, medtem ko zadeve, ki imajo resnično težo spuščate mimo, kot da je samoumevno. Pač ni. Razumem da imajo mediji velik vpliv na javni pogled na dogodke v svetu, imate pa zato tudi svoje možgane.

Dejte precenit kaj je sploh vredno komentirat. Pa sej smo še nedolgo nazaj pri nas požigali hiše v vsaki vasi, kamor naj bi prišli Strojanovi. Smo slovenci zato nacisti? Daleč od tega, je pa res da imamo določene notranje tenzije. Zažig ameriške ambasade je imela neproporcionalno velik odmev, katere krik vsaj jaz razumem, mora biti tako visok, da preglasi nepravni status Kosova in posledic, ki temu sledijo. Skratka, mašilo za rajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: suntrace1 ()

Calligulla ::

Domnevam, da se nekateri tu zavedate, da CIA ne pomeni samo agentov ampak tudi lokalcev, ki so placani.

Je pa tudi precej primerov javnih demonstracij (tudi v Ukrajini, Rusiji,... je kaj takega precej obicajno) ko kaka stran, tajna sluzba,.. placa skupine lokalcev, da protestirajo "nasemljeni" v kogarkoli pac hocejo.

Dejstvo je, da propaganda deluje in tajne sluzbe imajo proracune tudi za to. Kosovo tu ni ne vem kako zanimiv ali referencen primer, me pa zmoti, ko kdo bluzi o tajnih sluzbah kot, da so to neke pridne ciste organizacije.

Cim imas neko tajno organizacijo z veliko pooblastili in mnogo mehanizmi, ki jih varuje pred pregonom mas slej ko prej v bistvu organiziran kriminal. Pocne umazane stvari, sciti svoje, prikriva, potvarja,.. skratka definicija organiziranega kriminala. In tajne sluzbs so problematicne ravno zaradi tega. Naravno gravitirajo h temu.

Itak zlorabljajo, lazejo, mucijo, kradejo, dilajo,... ker je to za njih preprosto, privlacijo pa itak najbolj psihopatski folk. In bolj, ko je arogantna drzava, ki ji sluzba pripada, hujse so zlorabe.

CIA je ze fajn, ko varuje nedolzne ljudi,.. kadar jih. Problem je, da se jo zlorablja za komercialne, politicne in vse druge interese pa se sami pripadniki so problematicni.

BigWhale ::

mala malca za take klene junake kot je naš vrli BW, ki ne izpusti niti ene prilike, da kolektivno blati celotno nacijo.


Prosim za citat, kje sem blatil celotno nacijo.

Za to te samo prosim, ce ga pa ne bos nasel, bom pa zahteval javno opravicilo.

suntrace1 ::

Srbi izgubljajo svojo vojno ze kakih 20 let....Ravno zaradi njihove srboritosti in na koncu koncev zaplankanosti naroda.


Tema Kosovo, stran 4

Dovolja jasno povedano. Zahtevam opravičilo BW.

Calligulla ::

Tole se tudi meni zdi blatenje srbske nacije 0:)

BW se bo zgleda moral opraviciti.

lymph ::

Owned.
"Belief is immune to counter example."

BigWhale ::

Zakaj pa ti zahtevas opravicilo? Jaz nisem zanikal tvojih trditev, sem te samo prosil za citat. No, hvala, da si ga nasel.

In ja, srbi so zaplankani, ne razmisljajo s trezno glavo, ce bi, potem se ne bi tako trdno oklepali nekega kosova in nekega polja na njem. Bi nagnali kosovarje iz svoje drzave, da bi se kar kadilo.

Mentaliteto naroda pa pokazejo tudi posnetki o razdejanju, ki se sedaj dogaja (se je dogajalo, ne vem, ce se se) v srbiji.

Pozorno preberi:

SRBI, zaradi tega, ker so Kosovarji razglasili neodvisnost razbijajo SRBSKE avtobuse in trgovine.

Politika, ki jo je vodila srbska drzava zadnjih 15-20 let si pa zasluzi se marsikatero hujso besedo, kot zaplankana. Tisto bi pa ze bilo blatenje. :)

BigWhale ::

Hm, ja "clouded judgment" bi temu lahko rekli. Zaplankanost po domace, nerazsodnost zaradi nacionalizma.

Toliko o blatenju.

Mercier ::

BTW, zakaj pa niso ZDA same zavarovale svojega veleposlaništva? Ni valjda, da niso vedeli?

PacificBlue ::

Po eni strani sem tako razočaran nad politiki..po drugi strani jih pa tudi razumem..v mislih imam vse politične igrice in laži ki jih gledamo po tv(poročila)..verjemite, da 3/4 kar gledate po poročilih ni totalna resnica(oziroma je prirejena resnica za množice)..


In vsi ljudje od Putina do Browna, Busha, Ban ki Muna, Berlusconija, šef Nata Jaap de Hoop Scheffer-erja in veliko ostalih vodilnih ljudi na ključnih položajih, kot politiki in direktorji največjih multinacionalk so visoko rangirani prostozidarji..in če veste kako deluje sistem prostozidarjev(v javnosti govorijo eno..delajo pa ravno nasprotno)..delajo po principu tako, da ustvarijo en problem in predlagajo rešitev,ki je seveda v njim v korist..in kot ljudje z močjo in vplivom jim to tudi uspeva..zato pa kontrolirajo medije, da si folk ne bi kaj drugačnega mislil..v glavnem beda..

P.S
V glavnem kar govori Koštunica proti Zda je metanje peska folku v oči..on je dobesedno lutka v rokah ameriške vlade..tako kot recimo Chavez ali Ahminedžad..(a mislite, da ju Bush ne mara?)..mara ju ..zelo ju mara..on ljubi takšne (ne)sovražnike, da se jim lahko postavi po robu in pokaže svojo vojaško moč in predvsem, da pobije čimveč folka in seveda služi na ta račun..
Nekaj kar trdno vem je, da človek ni zloben..nikoli ni bil in tudi nikoli ne bo..ampak je zelo neumen.Tako je. Človek ni zloben ampak butast, da se kr sveti..

PaX_MaN ::

Mensezdi, da se ti RES malo preveč ... svetiš. :D

PacificBlue ::

@Pax Man

Hehe..vem kaj misliš..vendar ker tvoje razmišljanje temelji na "uradni resnici" se itak ne sekiram..jebi ga 100 ljudi 100 čudi..:)

benqx ::

NATO teroristi mogoče ?

PacificBlue ::

Tudi med drugim..si me spomnil..skoraj že pozabil na to..tnx:)

USS Liberty ::

Srbi so pa res pravljičarji...

Zdej pa še čakam, da nam nalepijo kakšen link, kjer nam bo "neimenovan" vir dokazal, da sta tisti dve blondinki, ki jih je cel svet videl, kako kradeta patike in bomboniere, v resnici agentki CIE...

Takšne teme in pa novice, ki jih celo RTVSLO povzema iz "neimenovanih virov" so žalitev za zdravo pamet... to niti za v Direkt ni...

PacificBlue ::

Takšne teme in pa novice, ki jih celo RTVSLO povzema iz "neimenovanih virov" so žalitev za zdravo pamet..

Ne za tvojo zdravo pamet..ampak za tvoj ego..to pa je velika razlika..

PacificBlue ::

Ali je to dokaz, da se je resnično nekaj dogajalo?.. KLIK

Ziga Dolhar ::

Vsekakor je to dokaz, da se je "resnično" "nekaj" "dogajalo".

Le bog ve, na kaj si mislil ti.
https://dolhar.si/

PacificBlue ::

No potem vema že dva:D

Ne mislil sem v povezavi z to temo in samo zgodbo(predvsem, če mislite ali je resnična)..

Brane2 ::

BI verjel. Bilo je tudi na hrvaškem index.hr.

Pravijo, da se mnoge ambasade varujejo podobno.

Pač so na svojem ozemlju in tam nimaš kaj.

Če ti ni všeč, jim odpovej gostoljubje.

Je pa zanimivo, kako potihem se šušlja o tem. Če bi tip bil zažgan/zastrupljen izven ambasage, bi bil na CNNu v prvi sekundi.
On the journey of life, I chose the psycho path.

PacificBlue ::

Mal izven teme ampak vseeno:)

A ste vedeli za tole ameriško bazo na Kosovu?

oolh ::

Ja. O tem se govori že nekaj let. Prav tako o ameriškemu forsiranju neodvisnega Kosova.
Dve leti nazaj je bilo v Mladini.

Če pogledaš dogajanja po koncu hladne vojne, lahko opaziš, da se vršijo intenzivna preurejanja pozicij globalnih igralcev, kjer je "energetski" ključ zamenjal "ideološkega".
Očitno je, da ne armade, ne civilna sfera, še nekaj časa ne bodo šle na zrak in vodo.

Saj si noben; ne Američani in ne ostali, ne delamo utvar, da se vsa ta preklanja okoli Kosova, Iraka, itd, bijejo iz humanističnih razlogov. Prav tako, kot si ne delamo utvar, zakaj so se nekatere večje sedanje in bivše Evropske "velesile" postavile počez Američanom pri posredovanju v Iraku.
Francoskim oblastnikom in ostali evropski oblastni kompaniji, je za dobrobit Iračanov in ostalih muslimanov v Zalivu ene toliko malo-mar, kot Američanom.
Upali so, da jim bo blokada v Združenih narodih navrgla dobre pozicije v Iraku, ki je ena najpomembnejših naftnih držav tega planeta. Pa se jim ni izšlo. Američani so bili dovolj brezkompromisni in dosledni pri svojih načrtih, da so Združene narode zaobšli.

Kot jaz vidim, so Američani to energetsko bitko 21 stoletja - prav tako kot hladnovojno v dvajsetem - že dobili.
Zgolj neki "analitiki" s koncepti iz devetnajsetega, še trapajo neke neumnosti.
Je predvsem potreba, da se svoji armadi, civilnemu letalstvu, cestnemu prometu, podjetjem, državnemu servisu, gospodinjstvom, itd. zagotovi dobro pozicijo.

V tej luči je pomembna najava Kitajcev, ki spadajo med velike igralce, a si niso zagotovili naftnih pozicij, ki bi jih v prihajajočih desetletjih postavila ob bok Američanom, da bodo ta manko zmanjšali z obsežnim intenziviranjem izrabe premoga, ki ga imajo sami in jugovzhodna Azija v enormnih količinah ob hkratni nizki ceni pridobivanja.

Do podrobnih podatkov in izdelanih študij na enem mestu najprej prideš na World Energy Council.
Splača se prebirati še energetske študije, ki jih naroča ameriški kongres, in te, ki jih za kongres pripravlja vlada ZDA.
Ni tu nobenih skrivalnic.

Tako da, ja.
Sam kamp morda niti ni nujen niti potreben, lahko pa da bo.
Je pa ta zadnji link - Camp Bondsteel and America’s plans to control Caspian oil - bolj pomemben v razumevanju dogajanja, ki se vrti okoli Kosova, kot vsi "realijanci", guruji, vesoljci, zarote CIE in ostala krama.

mtosev ::

pa kaj se :\
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hrvaška kot Izrael (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13623871 (20325) oxyuranus

Libija: V napadu na ameriški konzulat umrl veleposlanik

Oddelek: Problemi človeštva
152065 (1667) Gandalfar
»

50 let laži in prikrivanja?

Oddelek: Problemi človeštva
162924 (997) donfilipo
»

Diktator v Združenih Državah svoji tajni službi ne želi z zakonom prepovedati mučenja

Oddelek: Problemi človeštva
442494 (1365) Keyser Soze

Več podobnih tem