» »

Prenosnik baterija...

Prenosnik baterija...

j3rn3jk ::

Hi,
imam eno vprašanje... in sicer, prenosnik imam pogosto prištekan na elektriko. Zdaj me pa zanima če to škuduje bateriji ?
drugo vprašanje... bi bilo bojl pametno da imam baterijo vzeto ven iz prenosnika, ko vem da ga bom imel daljši čas prištekanega na elektriko ?

lp

tommy boy ::

1. Če imaš priklopljenega na elektriko in istočasno baterijo vloženo v njem, to lahko škoduje bateriji na tak način da ima krajšo življensko dobo.
2. Da

lp

Han ::

Li-ion bateriji škoduje zgolj toplota, ki jo oddajajo komponente (disk, procesor, ram...).

Mavrik ::

Hi,
imam eno vprašanje... in sicer, prenosnik imam pogosto prištekan na elektriko. Zdaj me pa zanima če to škuduje bateriji ?

Praktično ne. Življenjska doba Li-ion baterij pada s časom precej neodvisno od polnjenja ali praznjenja. Edino kar skrajša ta čas je izpostavljenost višjim temperaturam (tam 30+ stopinj). Praktično se ti ne splača ven in noter vtikati baterije, ker boš praktično samo prej kontakte uničo kot pa dejansko kaj izboljšal trajanje baterije.
The truth is rarely pure and never simple.

tomaz- ::

absolutno se podpišem pod Mavrikov post

ne_kdo ::

jaz sem mel baterijo not dobre pol leta non stop in se mi je za 40% uničla nato so mi zamenjali in sedaj jo ven devam ko mam na elektriko prikloplenega. na servisu so mi rekli da če je pc vkloplen na elektriko da se naj baterija ven jemlje.

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kapaciteta baterije vedno manjša

Oddelek: Strojna oprema
151983 (1487) clix
»

Baterije prenosnikov

Oddelek: Strojna oprema
425342 (4328) WyattEarp