» »

ubuntu 7.10 update problem

ubuntu 7.10 update problem

AnubisOfDoom ::

torej, ko sem sveze nalozil ubuntu sem seveda update-al. Ko pa sem racunalnik restartal (zaradi uporabe neodprtih nvidia driverjev (ki jih ponudi sistem sam)) pa je bil ves zaslon crn, najprej mi kaze kako se ubuntu lovda, v gnome pa ne gre... zdej a je to problem z driverji al z update-i (blo je okol 290 MB) in kako to odpravit??

markx ::

Nebi smel omogočit restriktanih driverjev, ampak najprej poinstalirat tazadne driverje od nvidie za linux,šele potem pa enablat restriktane driverje. Edina rešitev ti je da še enkrat naložiš ubuntuje gor, potem pa najprej uradne driverje gor, šele nato pa enablaš restrictane.

Daedalus ::

Linux ni windows in tu se težave ne rešujejo z reinštalacijo:\

Rešitev? Začasno uporabi kak drug driver, pol pa se igračkaj z restricted. Ko se mašina zboota, se z ctrl+alt+F2 vrži v drugo konzolo, se prijavi v sistem, zaženi sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg in kot driver izbereš vesa (najbolj kompatibilna opcija), z ostalimi zadevami do konca se samo strinjaš. Ko je to skoz, zaženeš sudo /etc/init.d/gdm restart in grafični vmesnik bi se moral pobrat. Pol pa poapdejtaš še restricted driverje, da bojo delali.

Kot dodaten info - na ubuntuju maš sedem virtualnih konzol, s katerimi preklapljaš s ctrl+alt+F1-7. Na zadnji poziciji (ctrl+alt+F7) se skriva grafični vmesnik, na ostalih je tekstovna konzola. Če ti zašteka grafični vmesnik, se da v večini primerov skočit v konzolo in ponovno zagnat gdm (resda s tem pobiješ vse programe, ki jih lavfaš v gnomu, ni pa potrebno rebootat računala).

Nebi smel omogočit restriktanih driverjev, ampak najprej poinstalirat tazadne driverje od nvidie za linux,šele potem pa enablat restriktane driverje.

Pa tole je - neumnost.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

markx ::

Lepo to da sm zvedu da je to neumnost. Nism jes neki linux expert ampak bol frišn tko da je lepo da zdej neki novga vem. Na neke console komande se glih ne spoznam kej preveč, zato pa nism vedu da obstaja rešitev ki si jo ti navedu. Drugače pa tako kot sm jes napisal se tudi da, ampak potem seveda zgubis linuxe kar pa je lahko problem če maš kakšne pomembne falje gor.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: markx ()

'FireSTORM' ::

Jaz lahko reinštaliram ves dan in nebom izgubil nobenih podatkov, tako da tudi to ni res, če imaš sistem "zasnovan" kot se to spodobi, se pravi /home z vsemi podatki na drugi particiji.
Those penguins.... They sure aint normal....

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Operacijski sistemi
999141598 (104484) Icematxyz
»

Debian in nvidia

222195 (1920) Icematxyz
»

Izšel Ubuntu 11.04 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
20651135 (40997) Icematxyz
»

Kako instalirat NVIDIA-driverje v Ubuntu? (strani: 1 2 )

505277 (4206) r5r
»

PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )

795666 (4892) marsovec gugu

Več podobnih tem