Forum » Kaj kupiti » ddr ali ze ddr2
ddr ali ze ddr2
MicuMacu ::
Oj.
imam hp compaq nx7010 biznis... no v orginalu imam 2x256ddr 333mhz ... pač rad bi nadgradil na 2x512 sam bolj kot gledam cene bolj me čudi ralika v ceni med ddr in ddr2... po moji logiki bi ddr2 bit sevede drazja... opažam pa da drzi ravno obratno... ddr je občutno drazji od ddr2... lohk da se motim in če se nej me prosim nekdo popravi... zdej me pa zanima ali je mozno da bi vstavil not ddr2 namesto enke... pač seveda če ce se prilagaja podnozju...kaj bi to pomenilo da bi se samo ustvarilo ozko grlo pač iz rama proti procesorju,drugače bi pa funkconiralo... neki v temu smislu...
imam hp compaq nx7010 biznis... no v orginalu imam 2x256ddr 333mhz ... pač rad bi nadgradil na 2x512 sam bolj kot gledam cene bolj me čudi ralika v ceni med ddr in ddr2... po moji logiki bi ddr2 bit sevede drazja... opažam pa da drzi ravno obratno... ddr je občutno drazji od ddr2... lohk da se motim in če se nej me prosim nekdo popravi... zdej me pa zanima ali je mozno da bi vstavil not ddr2 namesto enke... pač seveda če ce se prilagaja podnozju...kaj bi to pomenilo da bi se samo ustvarilo ozko grlo pač iz rama proti procesorju,drugače bi pa funkconiralo... neki v temu smislu...
bluefish ::
ni možno. Plošča podpira le DDR1, kar je seveda normalno. DDR2 pa je cenejši zaradi tega, ker je po njem več povpraševanja in je temu primerna tudi ponudba. DDR1 pa se draži zaradi tega, ker so zaloge na trgu vse manjše in trgovci lahko navijajo cene.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ddr2ram ne paše v ddr2Oddelek: Strojna oprema | 944 (710) | Riff |
» | Kateri RAM naj uporabim DDR1 ali DDR2Oddelek: Pomoč in nasveti | 4064 (3541) | mat xxl |
» | AMD - Intel, DDR2 - DDR3 ?Oddelek: Kaj kupiti | 1708 (1372) | Meizu |
» | Prehod na DDR3 se vleče (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pomnilnik | 11995 (9306) | _Dejan_ |
» | kompatibilnost rama ddr ddr2?Oddelek: Strojna oprema | 2966 (2774) | Klemzz |