» »

Gradnja prizidka hiše

Gradnja prizidka hiše

ttommy ::

Pozdravljeni

Informativno me zanima-če se kdo spozna..

Stanujem v hiši,katere sem polovični lastnik,drugo polovico pa ima brat.
Ker moj otrok nima svoje sobe,bi rad zgradil prizidek,da bi pridobil eno sobo.
Zanima me,ali se da to narediti brez dodatnih stroškov,ki jih prinesejo razna gradbena dovoljenja,ali je dovolj,da prodobim soglasje brata in si pridobim priglasitev del.
Prizidek bi bil cca 16-20m2.
Hvala za odgovore.
LP
Gamer

MadMicka ::

Se bojim, da rabiš. Sicer pa je najlažje, da se pozanimaš na občini oz. upravni enoti.

Highlag ::

Mislim, da rabiš vse tudi gradbeno dokumentacijo. Lahko si ogledaš tole:
Uradni list
Never trust a computer you can't throw out a window

Bom se šel pozanimat,pa kdo ve,koliko bi me približno stala ta dovoljenja?
Gamer

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Tudi jaz mislim da potrebuješ večino "papirjev", se pravi, lokacijsko dokumentacijo, gradbeno dovoljenje itd....Sam imam primer prenove hiše (rušenje ostrešja in prvega nadstropja ter novo postavitev obeh), kjer se tloris hiše ni spremenil, pa sem potreboval čisto vse, začenši pri lokacijski dokumentaciji, projekt, gradbeno dovoljenje, dovoljenja s strani sosedov in raznorazne privolitve raznih služb (elektro, komunala....) Papirovje sem urejal cca 3 leta, sem pa iz MB...

Vso srečo...

LP

Jože

KandazaR ::

Sicer ne vem točno kako je sedaj na novo, ampak sem pa 1x spremljal nek pogovor (radio ali tv nevem točno), da se bodo stvari zelo poenostavile in boš za mala dela potreboval samo priglasitev del. Tako da za prizidek po moje ne boš potreboval kakih obsežnih dovoljenj (npr elektra, komunale,...) in s tem tudi pomoje ne gradbenega dovoljenja. Še enkarat pa bo najbolje če se greš pozanimat na občino.

MadMax ::

Predlagam, da dvigneš lokacijsko informacijo (ene 20€) in morebiti priglasitev del za enostaven pomožni objekt.
Točen naziv ti bodo povedali na občini, oddelek za okolje in prostor.
! Vsekakor pa soba ni pomožni objekt, torej boš začel zidat drvarnico, katero boš naknadno malce predelal v sobo...
Za tak način zidave rabiš pisno soglasje solastnika, njegov podpis pa overi na upravni enoti (strošek nekaj čez 1€).
Upoštevati moraš seveda tudi ostale pogoje iz LI, predvsem odmike od mej (morebitna soglasja sosedov).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

kajpravis ::

Tukaj http://www.podsvojostreho.net/index.php... je sigurno kdo počel in vprašal kaj podobnega.

#000000 ::

Kaj točno rabiš neb vedu, za začetek je priglasitev del čist dost, lepo zidariš in ko si fertig iščeš papirje :D

vuego ::

Ja, res pametno. In vmes (ali po tem) še plačaš kazen za črno gradnjo /uzurpacijo prostra/.

#000000 ::

Ja sej priglasiš dela, s tem se izogneš kazni pomojem, no ja edin če zidaš v TNP.

vuego ::

V vsakem primeru za prizidek s sobo potrebuješ gradbeno dovoljenje, kar pomeni, da lahko začneš šele po tem, ko ga pridobiš. Bi pa verjetno tudi šlo s "hvatanjem krivin" kot je napisal MadMax.

Aja, cena za pgd dokumentacijo? Cca /najmanj/ 2000€ moraš kar računat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vuego ()

@#000000-kaj misliš s tem:edin,če zidaš v TNP?
Gamer

Krigl ::

meni so na obcini rekli da priglasitev del ze vec kot dve leti ne obstaja. za prizidek bos zagotovo potreboval gradbeno dovoljenje. Jaz sem dal za prizidek in dvig strehe delati dokumentacijo k PRODOM iz Maribora. So bili vec kot pol cenejsi od naslednjega ponudnika. trenutno cakam nanjo, vse papirje pa sem jim oddal v sredini decembra 07

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pracela z locaijsko informacijo - brunarica

Oddelek: Loža
284480 (4003) Rok Woot
»

Gradbeno dovoljenje (strani: 1 2 )

5616951 (13796) Malajlo
»

Zasteklitev balkona (poceni)

1018087 (15762) Vanich
»

Prizidek k hiši

67040 (6960) Mercier
»

Kam se ubrniti če te sosed hoče zazidati?

426333 (4456) DavidJ

Več podobnih tem