» »

statični ip vezati na dva racunalnika ki sta vezana zaporedno

statični ip vezati na dva racunalnika ki sta vezana zaporedno

porki ::

sorry če je ta tema ze kje opisana sam sem probal poiskat pa ni rodilo nobenih sadov.:'(

problem je ta.:(

po prenovi stanovanja so mi "fini" električarji naredili internetni kanal ki je vezan od baze oziroma modema do jedilnice in zaporedno od tega v pisarno. imam statični ip kabelske povezave. torej lahko grem na en računalnik, ali v prvi ali drugi sobi. SKUPAJ PA NE MOREM. ;( in tu se začne trpljenje. upam da je neka fora ki bi lahko to rešila.
ne bi rad razkopaval adaptirano stanovanje, prav tako pa imel ruter sredi jedilnice.

kaj mi je storiti???????8-O

hvala

p
perac

solatko ::

Nabaviš električne slote za povezavo preko vtičnic, naredit moraš omrežje (routar, wifi ali preko elektro omrežja). Statičnega IP-ja ne moreš imeti na dveh računalnikih istočasno. Pa električarji niso nič "fini", če so ti naredili, kar si hotel oz. kar si naročil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

matjaz23 ::

A imaš mogoče v steni kakšen kanal, al je "kablovje" direkt v steni? Ker edina rešitev, ki mi pade na glavo, kar se žične povezave tiče, je da
priklopiš v modem router (ga nastaviš na statični ip) in potem potegneš do druge vtičnice še dodaten kabel. Bolj elegantna rešitev je pa seveda Wireless router in je zadeva poštimana.

LP
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2

Brane2 ::

Pokliči vodovodarje da pridejo popravit, kar s električarji zaj* pa obvezno naj stvar prekontrolira še železničar. :D

Drugače pa si na prvem emstu zmontiraj kak acees point z vdelanim NATom in switchem ( tiste pi*arije tipa Linksys WRT54 bi AFAIK morale to znati ) in si vklopi preslikavanje naslovov ( NAT).
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varovalke v stanovanju

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4018336 (17167) imagodei
»

Me je električar nategnil?

Oddelek: Loža