Forum » Omrežja in internet » statični ip vezati na dva racunalnika ki sta vezana zaporedno
statični ip vezati na dva racunalnika ki sta vezana zaporedno
porki ::
sorry če je ta tema ze kje opisana sam sem probal poiskat pa ni rodilo nobenih sadov.
problem je ta.
po prenovi stanovanja so mi "fini" električarji naredili internetni kanal ki je vezan od baze oziroma modema do jedilnice in zaporedno od tega v pisarno. imam statični ip kabelske povezave. torej lahko grem na en računalnik, ali v prvi ali drugi sobi. SKUPAJ PA NE MOREM. in tu se začne trpljenje. upam da je neka fora ki bi lahko to rešila.
ne bi rad razkopaval adaptirano stanovanje, prav tako pa imel ruter sredi jedilnice.
kaj mi je storiti???????
hvala
p
problem je ta.
po prenovi stanovanja so mi "fini" električarji naredili internetni kanal ki je vezan od baze oziroma modema do jedilnice in zaporedno od tega v pisarno. imam statični ip kabelske povezave. torej lahko grem na en računalnik, ali v prvi ali drugi sobi. SKUPAJ PA NE MOREM. in tu se začne trpljenje. upam da je neka fora ki bi lahko to rešila.
ne bi rad razkopaval adaptirano stanovanje, prav tako pa imel ruter sredi jedilnice.
kaj mi je storiti???????
hvala
p
perac
solatko ::
Nabaviš električne slote za povezavo preko vtičnic, naredit moraš omrežje (routar, wifi ali preko elektro omrežja). Statičnega IP-ja ne moreš imeti na dveh računalnikih istočasno. Pa električarji niso nič "fini", če so ti naredili, kar si hotel oz. kar si naročil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
matjaz23 ::
A imaš mogoče v steni kakšen kanal, al je "kablovje" direkt v steni? Ker edina rešitev, ki mi pade na glavo, kar se žične povezave tiče, je da
priklopiš v modem router (ga nastaviš na statični ip) in potem potegneš do druge vtičnice še dodaten kabel. Bolj elegantna rešitev je pa seveda Wireless router in je zadeva poštimana.
LP
priklopiš v modem router (ga nastaviš na statični ip) in potem potegneš do druge vtičnice še dodaten kabel. Bolj elegantna rešitev je pa seveda Wireless router in je zadeva poštimana.
LP
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2
Brane2 ::
Pokliči vodovodarje da pridejo popravit, kar s električarji zaj* pa obvezno naj stvar prekontrolira še železničar.
Drugače pa si na prvem emstu zmontiraj kak acees point z vdelanim NATom in switchem ( tiste pi*arije tipa Linksys WRT54 bi AFAIK morale to znati ) in si vklopi preslikavanje naslovov ( NAT).
Drugače pa si na prvem emstu zmontiraj kak acees point z vdelanim NATom in switchem ( tiste pi*arije tipa Linksys WRT54 bi AFAIK morale to znati ) in si vklopi preslikavanje naslovov ( NAT).
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Varovalke v stanovanjuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 18336 (17167) | imagodei |
» | Me je električar nategnil?Oddelek: Loža | 12057 (10580) | johnnyyy |
» | prenapetostna zaščitaOddelek: Kaj kupiti | 15233 (11699) | mojca |
» | kabli prebijajo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8739 (7821) | telexdell |
» | Hišni LANOddelek: Omrežja in internet | 2278 (1843) | kockish |