» »

HDD Hitachi - UMRL !!! POMOOOČ !

HDD Hitachi - UMRL !!! POMOOOČ !

Bojan_ ::

Hitachijev trdi disk se je utavil. Ob priklopu se niti ne zažene. Malo verjetno ampak (zato paje internet (sorry - tudi zato :)ima kdo ENAK disk, da bi zamenjal ploščico (hardware) in rešil podatke iz diska. Slika nalepke (oznak) na disku najdete tukaj - (zgornja nalepka)
in spodnja nalepka -

Ima kdo kako boljšo idejo ?
Hvala v naprej ! :\
  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

poweroff ::

Moje sožalje - jaz sem tudi imel tak disk. In se je zgodilo isto.

DeskStar = DeathStar.
sudo poweroff

ant ::

kupi novega identičnega in zamenjaj ploščico. pa včasih pomaga neke kontakte na tej ploščici spucat.

LP

Engineer_SLO ::

poizkusi sledeče:

odklopi napajanje in sata priključek in prižgi računalnik,nato pa pod napetostjo priklopi disk na matično....

ponovno zaženi računalnik in mogoče bo pomagalo,jaz sem na ta način rašil že kar nekaj diskov,čeprav pata vendar mislim da bi tudi pri sata to delovalo...

to je bolj hotfix ampak če pomaga zakaj ne...
ASUS ROG Maximus X Hero, I9 9900K, NZXT Kraken X62
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW

Izi ::

Engineer_SLO, saj SATA diski so prav narejeni za priklapljanje med delovanjem računalnika.
To je ena bistvenih razlik med SATA in PATA. SATA disk lahko priklopiš kot USB ključek med delovanjem računalnika, sistem ga takoj zazna in normalno deluje. Tako, da ne vem kaj bi to pomagalo.

Kako pa si PATA diske priklapljal med delovanjem pa ne vem, saj jih računalnik sploh ne zazna pa še precej verjetnosti je, da uničiš disk ali pa matično ploščo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Engineer_SLO ::

to sem počel na starejšem računalniku in to iz razloga da ne uničim slučajno plošče na primarnem compu....:D

saj ga ne prepozna temveč moraš ponovno zagnati sistem in potem stvar normalno dela...

drugače pa tudi sata ne deluje dobro ker imaš včasih probleme če zamenjaš disk-preverjeno na win xp....:\

drugače sem pa na tak hotfix rešil cca 6 diskov IBM in to tiste slavne 40GB,problem pa je bil najbrž v tem da se disk nikakor ni hotel zagnati,kakor da ga nekaj drži inj glava noče v svojo pozicijo,ko izvedeš hotfix se zašliši manjši klik in zadeva deluje v 80%,vsaj pri meni je bilo tako...
ASUS ROG Maximus X Hero, I9 9900K, NZXT Kraken X62
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW

Zgodovina sprememb…

Tomay ::

Tudi pri ata diskih dela hotswap. Priklopiš disk, greš v device manager, in poiščeš novo strojno opremo in ti zazna nov disk. Včasih zna tudi zaštekat, ampak to je takrat ko nisi pazljiv pri priklapljanju. Enaka stvar na sata meni ne deluje. Mogoče je tudi odvisno od plate.
Voodoo 4Ever

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava matične in ponovna postavitev starega OS-ja

Oddelek: Operacijski sistemi
202069 (1771) drzni86
»

Klikanje v disku in zmrzovanje

Oddelek: Strojna oprema
173292 (2321) e-marko