Forum » Strojna oprema » Zunanji disk - USB vs FireWire
Zunanji disk - USB vs FireWire
atasmrk ::
Pozdrav.
Vem, da naj bi FireWire manj obremenil procesor pri prenosu podatkov kot USB, vendar me zanima, ce ima to sploh kaksne prakticne posledice. Se film, predvajan iz diska priklopljenega preko USB, zatika? Obstaja poleg tega se kaksna omembe vredna razlika? Zanima me predvsem zato, da vem, ali se za en starejsi prenosnik (IBM r50e, FW kartica dokupljena) splaca nabavljati FireWire disk.
Vem, da naj bi FireWire manj obremenil procesor pri prenosu podatkov kot USB, vendar me zanima, ce ima to sploh kaksne prakticne posledice. Se film, predvajan iz diska priklopljenega preko USB, zatika? Obstaja poleg tega se kaksna omembe vredna razlika? Zanima me predvsem zato, da vem, ali se za en starejsi prenosnik (IBM r50e, FW kartica dokupljena) splaca nabavljati FireWire disk.
Calligulla ::
Ni neke izjemne razlike med FW in USB 2.0, ko gre za civilno rabo. Ce bi slo za desktop PC in bi rabil res hiter prenos in bi mel ze v desktopu hitre diske potem bi se melo smisel se ukvarjat z FW, laptop pa ima pocasen disk in sploh ni vredno potem. Tudi obremenitev procesorja je pri USB nekaj % skratka malo.
Filmi se ne zatikajo ne nic podobnega. Skratka USB zadostuje. Ce pa recimo dobis FW verzijo za tam do kakih 5 Eurov vec kot USB pa se le stegni, ker znas kdaj v prihodnje kaj vec izkoristit na kakem desktopu.
Filmi se ne zatikajo ne nic podobnega. Skratka USB zadostuje. Ce pa recimo dobis FW verzijo za tam do kakih 5 Eurov vec kot USB pa se le stegni, ker znas kdaj v prihodnje kaj vec izkoristit na kakem desktopu.
Matek ::
S firewire diskom sicer kar pridobis na prenosu (sam imam WD MyBook Premium in je razlike med FW in USB okrog 10 MB/s), ampak Calligula je pravilno povedal, ce ne rabis takih zadev, nima smisla zapravljati denarja. Filmi se niti slucajno ne bodo zatikali.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
_sem_ ::
Pazi, WD ima dve varianti FW, 400 in 800. Ampak je brez veze. Dandanes prodajajo predvsem lastnikom Macov.
Uporaben pa je eSATA, potem si na hitrosti vgrajenega diska, pa novejše plošče imajo priključek. Zaradi združljivosti je dobro imet zraven še USB.
Uporaben pa je eSATA, potem si na hitrosti vgrajenega diska, pa novejše plošče imajo priključek. Zaradi združljivosti je dobro imet zraven še USB.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB 3.0 črno na belem (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 10220 (7540) | MrStein |
» | USB 3.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 11666 (8215) | Pyr0Beast |
» | Fire-wire vs. USB?!?Oddelek: Strojna oprema | 3854 (3691) | Vikking |
» | razlika hitrosti med USB2 in firewire pri externem diskuOddelek: Strojna oprema | 2129 (1949) | BigFoot |
» | Zunanji - eksterni trdi diskiOddelek: Strojna oprema | 1417 (1174) | iskra |