» »

Problem pri miniDV kameri

Problem pri miniDV kameri

barracuda ::

Pozdravljeni!

Sem gledal tudi ostale teme, pa nisem nikjer opazil razprave o naslednji težavici.

Imam DV kamero (staro cca. 4 leta) Samsung miniDV VP-D20. Pri snemanju se mi včasih pojavljajo na skrajni levi vertikali kvadratki (kar veliki), kot slab divx. To težavo imam že od samega začetka, no, mogoče na začetku niti nisem bil toliko pozoren in tega nisem opazil, sedaj me pa zelo moti. Opazil sem tudi, da včasih ko da kaseto ven in nazaj noter, da ko posnamem, teh kvadratkov ni. Verjetno se takrat trak bolje prileže glavi, ali pa kaj takega.

Ali se to da rešiti z čistilno kaseto (čisščenje glav)? Ali pa je kaj drugega zadaj?

Razmišljam pa tudi o nakupu nove kamere. Spremljal sem neko debato in povzel, da DVD kamere ne delajo tako kvalitetnega posnetka, kot mini DV kamere. Kako je pa z HD (hard disk) kamero? Ali se splača kupiti HD, DVD ali pa navsezadnje spet miniDV?

Hvala za odgovore in nasvete že vnaprej!!! 0:)

aljazh ::

Jep, čistilna kaseta bo pravi odgovor.

Calligulla ::

Spucaj z cistilno kaseto. Naceloma se to na 50 ur snemanja/predvajanja.

Novo kupi, ko bo sla ta rakom zizgat. Cene HDV (high definition) kameram padajo in cedalje vec je modelov.
Se vedno je nekako najbolj smiseln nakup panasonica SD5 (cca 700 Eurov v EU).
Snema na SD kartice, kvaliteta videa huda, pase v zep,..

Nikoli vec pa ne kupuj nic drugega kot kaj kar snema na solid state medij ala SD. SDHC kartice so ze poceni, nobenega sranja z obcutljivimi kasetnimi mehanizmi ali hard diski, DVD kamere pa sploh pozabi. To je sploh kar nekaj.

Dokler Samsung dela OK, potem pa saltaj na HDTV. Potem tudi na LCD TVju celjust ob kvaliteti videa samo dol pade.

barracuda ::

Hvala za odgovor in nasvet obema.

Bom šel nabavit čistilno kaseto. ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

digitalna video kamera

Oddelek: Kaj kupiti
354096 (2833) T-h-o-r
»

nakup VIDEO KAMERE