Forum » Pomoč in nasveti » Mreža dol pade in se ne pobere brez reseta PC-ja
Mreža dol pade in se ne pobere brez reseta PC-ja
ncc2000 ::
OMREŽNA POVEZAVA JE OMEJENA ... tole se zgodi na vsake par ur. V PC je pridobivanje omrežnega naslova nastavljeno na avtomatsko. Popravilo omrežne povezave ne pomaga, peš dissable/enable tudi ne, kao da ruter ni uspel dodeliti IP-ja PC ju. Edino, kar pomaga, je ponovni zagon sistema. Tedaj mrežna zalaufa v sekundi. Probal sem z Ruterjem, pa brez, pa različni izhodi....pa menjava računalnikov na dotičnem izhodu ruterja...dogaja se pa samo na enem in istem PC-ju, ostali ne padajo dol nikoli, če že, se rekonektajo takoj. To se mi dogaja kak mesec, prej je leta delovalo BP.
Glede na to, da ob ponovnem zagonu PC-a avto dodelitev IP-ja dela, mislim, da ne gre za hardwearsko napako mrežne, ampak .... ????
Trenutno sem ročno nastavil IP v tem PC-u, pa testiram, če bo tako stvar stabilna.
Ampak mi taka konfiguracija ne odgovarja, rad bi, da mi avto dodelitev dela.
PC sem spucal vse možne navlake, virusov ni.
Pred časom mi je pa res nek "stručko" šaril z administrativnimi orodji po services, zato sumim, da tam nekaj ne špila. Samo ne vem, kje iskati.
Ima kdo kak nasvet, kje in kaj probat to žalost v red spravt?
Za morebitne odgovore vnprej hvala.
Glede na to, da ob ponovnem zagonu PC-a avto dodelitev IP-ja dela, mislim, da ne gre za hardwearsko napako mrežne, ampak .... ????
Trenutno sem ročno nastavil IP v tem PC-u, pa testiram, če bo tako stvar stabilna.
Ampak mi taka konfiguracija ne odgovarja, rad bi, da mi avto dodelitev dela.
PC sem spucal vse možne navlake, virusov ni.
Pred časom mi je pa res nek "stručko" šaril z administrativnimi orodji po services, zato sumim, da tam nekaj ne špila. Samo ne vem, kje iskati.
Ima kdo kak nasvet, kje in kaj probat to žalost v red spravt?
Za morebitne odgovore vnprej hvala.
ronaldo ::
Imam enake tezave, ze vec mesecev. Ko sem kupil ta pc teh problemov ni bilo, zdaj ze vsak dan moram resetirati pc in mi internet takoj zacne delati nekaj ur, pol pa spet neha delovati, in ni sans da karkoli popravim brez reseta. Razmisljam o tem da probam z drugo mrezno kartico, ampak bom prvo poskusal na novo dati winse.
ncc2000 ::
No, včeraj sem ročni nastavil IP v ta dotični PC in sedaj dela BP, ne pada dol in tudi, če izklopim fizično mrežo, se takoj po priklopu postavi nazaj.
Ma ne verjamem, da gre za hardwearsko napako, pomoje je nekaj z nastavitvami v admin tools v winsih. Samo kje iskat?
Ronaldo, probaj še ti ročno vpisat IP v PC, in če ti bo delalo, in če ne nosiš pc okoli, imaš mogoče rešen problem.
Ma ne verjamem, da gre za hardwearsko napako, pomoje je nekaj z nastavitvami v admin tools v winsih. Samo kje iskat?
Ronaldo, probaj še ti ročno vpisat IP v PC, in če ti bo delalo, in če ne nosiš pc okoli, imaš mogoče rešen problem.
5er--> ::
Gre za kakšno Viino integrirano mrežno? (oz. katero matično imaš)
Če je odgovor da, raje pozabi nanjo in kupi eno najbolj cheap realtekovo na pci.
Če je odgovor da, raje pozabi nanjo in kupi eno najbolj cheap realtekovo na pci.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tcp/ip nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 932 (570) | harmony |
» | Kako dostopit do routerja TPlink TL-WR741NDOddelek: Pomoč in nasveti | 1706 (1562) | rdecaluc |
» | povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5422 (4926) | BorutK-73 |
» | HomenetworkOddelek: Omrežja in internet | 3470 (2746) | MrStein |
» | WinXp share internet-obupOddelek: Omrežja in internet | 2112 (1598) | boštjan |