Forum » Izdelava spletišč » CMS programi. Kaj je to? Kak primer?
CMS programi. Kaj je to? Kak primer?
;-) ::
Zdravo,
zanima me kaj so CMS programi in kak primer takega programa. Vem da je to program za urejanje spletnih strani, sam nevem primera itd. No pač zanima me vse o tem da bom lažje dobil predstavo o tem. Dobrodošle tud kake povezave itd.
Hvala.
zanima me kaj so CMS programi in kak primer takega programa. Vem da je to program za urejanje spletnih strani, sam nevem primera itd. No pač zanima me vse o tem da bom lažje dobil predstavo o tem. Dobrodošle tud kake povezave itd.
Hvala.
smilo ::
CMS ali Content Management System je program s katerim urejaš vsebine na spletnih straneh in ne potrebuješ znanja skriptnih ali opisnih jezikov (javascript, HTML,...).
En primer, recimo Joomla. Ta je enostaven.
Zelo zmogljiv je naprimer Typo3.
Upam, da ti je tole kaj pomagalo.
lp
En primer, recimo Joomla. Ta je enostaven.
Zelo zmogljiv je naprimer Typo3.
Upam, da ti je tole kaj pomagalo.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()
Tody ::
Popravek Joomla je enostavna za upravljanje (čeprav lahko tudi ni ;)) ampak je lahko tudi zelo kompleksna.
Typo ma pa moč da ureja par tisoč dokumentov.
Tukaj stran na www.cmsmatrix.org pa si lahko pogledaš veliko teh skrpit/programov.
Typo ma pa moč da ureja par tisoč dokumentov.
Tukaj stran na www.cmsmatrix.org pa si lahko pogledaš veliko teh skrpit/programov.
;-) ::
No hvala. Z Joomlo sem že delal, sam ko mi je prof. rekel da rabim referat za cms programe nisem mel pojma kaj je to.
Hvala, vaše povezave mi bodo prav prišle. Če še ima kdo kaj kar.
Hvala.
Hvala, vaše povezave mi bodo prav prišle. Če še ima kdo kaj kar.
Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | izdelava spletne strani, nasveti (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 15984 (9800) | Netrunner |
» | Izbira CMS aplikacijeOddelek: Izdelava spletišč | 4334 (3589) | Netrunner |
» | Slovenjen CMS?Oddelek: Izdelava spletišč | 4172 (724) | gnomee |
» | WordPress kot spletna stranOddelek: Izdelava spletišč | 4477 (1058) | alessio2 |
» | CMS primeren za RadioOddelek: Izdelava spletišč | 1612 (1242) | bluefish |