» »

Generacije LCD TV

Generacije LCD TV

drejko78 ::

Povsod zasledim veliko govora o LCD televizijah in različnih generacijah razvoja. Nikjer pa ne zasledim opisov posameznih generacij. Ima kdo podatek kake so karakteriste posameznih generacij, kakšne so prednosti novejših in seveda kako veš kaj kupuješ, ker nikjer nič ne piše, prodajalci pa tudi nič ne vejo o tem (vsaj ne toliko, da bi jim vrjel, da res vedo).

Torej, na dan z linki, ki to opisuje ali pa naj se en opogumi in napiše in opiše te famozne generacije LCD zaslonov. Se kdo spozna na to? Ali pač vsi le govorijo pa ne vedo kaj povedo???

LapD ::

Z generacijami se pomojem večajo: št. bitov panelov, kot gledanja, kontrast in svetilnost, št. pikslov, boljši prikaz SD slike... all in all, logično bi bilo, da vsaka nova generacija prinese določen napredek, ki pa ni vedno sorazmeren z novo ceno.

laično razmišljanje:D

[SkA] ::

Običajno se o generacijah govori v sklopu posameznega proizvajalca, npr. tipičen primer Pioneer Kuro 8. generacije in pa najnovejši modeli določenega proizvajalca (kao, nova generacija TVjev). Sicer ne vem, če je to slovnično čisto pravilna zamenjava, ampak jebat ga, Internet res ni referenca za slovnično pravilnost. Zagotovo pa mirno lahko uporabiš izraz "generacije" npr. tudi v primeru Sony Bravia LCD televizorjev, posamezen stvaren model pa ima potem še svojo lastno oznako (enako kot pri Pioneerjevih plazmah).
Ker ne gre za skupen (svetovni) razvoj panel, tudi ne boš našel nekih splošnih podatkov o napredkih generacije, prav tako je veliko zadev vezanih tudi na sam vgrajeni procesor za obdelavo slike itd. Če že, potem morda najdeš kak dokument o "generacijah" posameznih proivzajalcev in njihovih serij, oziroma za posamezno linijo izdelka. Fraza se mnogokrat (pravilno) uporablja tudi ob nekem splošnem pregledu nad izdelki, npr. "pri najnovejših generacijah LCDjev opažamo vedno večjo korektnost prikaza črne barve".

Enako se o generacijah govori tudi pri drugih proizvodih, npr. iPod med bolj znanimi.

Upam, da je dovolj jasno - iščeš skratka fantoma in to kar iščeš, ti verjetno nihče ne bo dostavil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Project Ara ali modularni pametni telefon gre na test v Portoriko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9228001 (19930) kpkp
»

Nexus 4 končno ostal brez LTE-ja

Oddelek: Novice / Android
105091 (4250) St753
»

GeForce GTX 700 Series

Oddelek: Strojna oprema
415234 (3821) fireX88
»

Conroe in Merom bosta Core 2 Duo

Oddelek: Novice / Procesorji
304800 (3651) krikoman

Prvi benchmarki X1900 XTX in XT so tu

Oddelek: Strojna oprema
332040 (1373) kuglvinkl

Več podobnih tem