» »

ReadyBoost ključi... zdržijo več r/w ciklov?

ReadyBoost ključi... zdržijo več r/w ciklov?

eVro ::

Zanima me nekaj glede ti. ReadyBoost ključev. Glede na to, da je to tehnologija, ki v Visti izkoristi USB ReadyBoost ključ za pagefile, to pomeni tudi, da so ti ključi bolj primerni za linux swap kot navadni (aka. zdržijo več r/w ciklov)? Linux swap lahko "ubije" ključ že po enem mesecu, povprečje pa je nekje pol leta. Pa prosim brez vprašanj, zakaj rabim swap na ključu.

Wiki pravi:

"As flash drives have a finite number of writes that can be carried out, ReadyBoost will eventually wear out the drive it uses — although this may take a long time, depending on various factors. According to Microsoft, the drive should be able to operate for at least ten years."

Če je petkrat manj kot pravi Microsoft, bom zadovoljen. Ampak 1 ali par mesecev je pa prehuda.

Matek ::

Erm, takoimenovani "ReadyBoost" kljuci so zgolj marketinska oznaka, ki nima prav dosti zveze s stevilom zapisov. Pove zgolj, da kljuc dosega dolocene performance, ki so potrebne, da Vista pusti napravi delovati kot ReadyBoost cache (detajli v clanku, ki si ga quotal).

Razlika med linuxom in winsi pa je, predvidevam, zaradi tega, ker ReadyBoost zna pametno razporejati zapise, da se zadeva izrablja postopoma, kljucek uporablja samo za manjse datoteke, kjer je dejansko prednost, se vedno pa je vse skupaj tudi na trdem disku, ki je pri vecjih datotekah dosti hitrejsi. Ce zadevo rabis za Linux, gotovo tudi obstaja podobna funkcija, poskusi se pozanimati o kaki bolj namenski resitvi za swap na USBju, torej ne samo, da swap particijo nastavis na USB kljuc, ampak da se poigras se s kakim dodatnim softverom in/ali nastavitvami.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

CCfly ::

Načeloma bi se dalo narediti swap na datotečnem sistemu jffs2, ki skrbi za enakomerno obrabljanje (wear leveling) pomnilnika, vendar dvomim da se ti performančno zadeva splača. Če res nujno rabiš swap na flash pomnilniku uporabi Compact Flash, kjer vgrajeni kontroler reši tudi ta problem. Druga možnost je pač večja količina glavnega pomnilnika.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Loki ::

http://lifehacker.com/software/featured...
preberi si se komentarje spodaj, preden se zaletis (se ne splaca). ne dvomim pa, da ne bo kaj podobnega ze v roku 1-2 let (kolikor hitro jim pac rata reverse engineerat zadevo)
I left my wallet in El Segundo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows ReadyBoost

Oddelek: Strojna oprema
152168 (1879) AlienRR
»

Windows 7 in ReadyBoost funkcija pri 6GB rama

Oddelek: Operacijski sistemi
9909 (776) Jst
»

Readyboost v Win 7

Oddelek: Strojna oprema
91227 (1098) g. Oden
»

Vista readyboost

Oddelek: Operacijski sistemi
122190 (1632) Izi
»

Flash disk za HDD cache?

Oddelek: Strojna oprema
151904 (1648) kixs

Več podobnih tem